Ebbies store helt….

er Fant. Ihvertfall ute på tur. I dag fant vi oss en plass i Maridalen, der hundene kunne springe litt. Fant er jo overalt, og Ebbie hang på som best hun kunne. Han finner på så mye rart, han, derfor prøver hun etter beste evne å holde tritt med «storebror». Men så er det det, da, at hun også må sjekke ut hvor mamma er, og da blir det litt mye å holde orden på. Ut til Fant, inn til meg, ut til Fant, inn til meg!! 🙂 Måtte jo le litt av henne.
De ble med meg en liten tur på kontoret begge to samtidig, men det var ikke helt vellykka. Kanskje for dem, for de hadde det jo kjempemorsomt. Leik og trening, det er det de ville bruke tida si på. Fant og jeg har jo trent noen ganger på det store spise/allrommet og det syntes han var kjempemorsomt.  Derfor vil han trene mere når han kommer dit opp. Jeg skulle jo ha jobbet. Det blir nok til at de er med meg på skift, heretter!
Trening med Nina og fine Frøya (6 år) og Martine og Fant. De har nemlig planer om å starte et hundelufte-firma, og da må de jo ha litt kunnskap om det å trene hund. Derfor skal de få noen treninger med meg.
dsc_0025
Ebbie og jeg trente litt sammen med dem først, deretter ble Ebbie satt litt i bilen. Frøya og Fant trente på kontakt, gå fint i bånd, innkalling, sitt/bli (tid) og litt dekk. Flinke hunder, Fant litt mere utålmodig enn Frøya. (Bombe!!).
Fant ble  deretter satt i bilen, mens jeg og Ebbie trente litt. Birgitta hadde et kurs i garasjen og det passet fint for oss. Ebbie trenger å trene når det er andre hunder/forstyrrelser rundt oss. Vi trente på kontakt, lineføring, værsågod med ball, og utgangsstilling med et stegs forflytning framover med ball som utlagt belønning. Det var egentlig ganske vanskelig, men det gikk ikke så aller verst. Vi trente også litt utgangsstilling mens jeg gikk fra henne bakover. Hun snudde seg et par ganger, slik at jeg måtte belønne at jeg bare gikk et skritt-belønn, deretter to skritt-belønn. Etter dette skjønte hun hva hun skulle gjøre og jeg kunne gå 15m bakover uten problemer. Hun skjønner fort, den jenta.
Nå sover de, og det gjør snart jeg også.
Her er bilde fra hytta i helga.
dsc_00061
dsc_00081
dsc_0014

dsc_0021

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Ebbies store helt….”

 1. HERREGUD SÅ FINT DET BLIR PÅ HYTTA NÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀 😀 😀 😀
  JEG GLEDER MEG TIL Å KOMME OPP!!!
  Bare å si ifra når dere vil begynne på et hus til Thomas og meg… 😉 Trenger ikke å være store huset altså… Jeg tar gjerne et forskudd på arven, så vi kan få oss et hus snart! 😉 HIHI!! 😛

  Sååå søt Ebbie var på bildet, lille nydelige hodet hennes nesten oppe i kameraet! 😉

  Klemmer

 2. Hei!

  Så fint det er blitt på kjøkkenet! Nå er det ikke lenge til påske!

  Tenker du gleder deg jeg!

  Morro å se Fantemann igår, så mye pelsen er vokst.
  Artig at jentene skal starte firma!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.