En ny, fin dag!!

Etter en god natts søvn var det enkelt å våkne i dag. Det var nesten vårstemning ute, lyst og fint og jeg ble glad og lett til sinns! 🙂 Etter litt husarbeid reiste vi til Maridalen for å finne et sted hvor «ungene» kunne springe litt, og heldigvis fant vi det. Det ble litt jaging og full fart etter hverandre på isen, litt innkallingstrening og Ebbie responderte supert på plystring som innkalling. Det er bare SÅ deilig. Etter å ha jobbet med Fant på nesten hver tur vi har vært ute, og med så dårlig resultat, er det deilig å ha en hund som synes at jeg er interessant og som vil gjøre meg til lags. Goddis er bare SÅ godt, synes Ebbie.
For et instinkt Fant har, fugler er selve livet for han. Han blir aldri borte for meg, han har meg i øyenkroken, men å synes at jeg er «verdens navle» når vi er ute på tur, er det samme som å tro på julenissen. OG JA, jeg har trent og har nok kommet ganske langt utifra de forutsetninger han har.Men stakkars, han kan jo ikke noe for at han har så utrolig dragning mot fugler. Han er jo tross alt en støtende, apporterende fuglehund! Det er også viktig at han får lov til å være akkurat det, da! Det handler om livskvaliteten hans og det å ha en meningsfyllt hverdag.
Uansett, etter litt leking, jakting på fugler og kos på vannet i en times tid, vendte vi nesa til bilen. Ebbie vegrer seg fortsatt for å gå inn i bilen hvis hun føler at jeg leder henne med båndet, derfor lar jeg båndet henge etter henne og bare peker på buret. DA hopper hun inn. Jeg har båndet på som en forsikring i tilfelle hun vil springe fra meg, for det gjorde hun en gang på hytta.
Da vi kjørte langs Maridalsvannet så jeg et vakkert syn: 3 flotte, grasiøse elger i fint driv på isen langs land. Og fotoapparatet mitt, hvor var det? Joda, det lå trygt hjemme. Fant og Ebbie ventet i bilen mens jeg var på kontoret. Jeg har nemlig frist hver onsdag morgen, da må hele ukas papirer/post/fakturaer etc være sjekket og levert.
Karoline kom hjem på kvelden, vi hadde nemlig avtalt å gå en kveldstur sammen. Vi kjørte til Eiksmarka og parkerte på trikke- holdeplassen. Vi gikk tur og trente/lekte litt, og så trente vi litt ved bilen til slutt. På turen trente Karoline og Ebbie på sitt/bli og innkalling. Belønning både med goddis og leking inne hos Karoline. Litt apportering. Der har vi en jobb å gjøre, men så har vi ikke trent så masse på det, da. Karoline gjemte seg også et par ganger, og Ebbie fikk springe og finne henne og leke drakamp med «ball i tråd». det er morsomt med en hund som kan ha fokus på å «jobbe» når vi er ute på tur. Det skal bli spennende i helga på runderingskurs. Karoline og Ebbie gikk også litt lineføring da vi nærmet oss bilen, og det så bare SÅ fint ut.
Fant koste seg. Han fikk snuse overalt, fikk litt goddis underveis og så lekte vi litt med ballen innimellom. Da vi kom til bilen trente vi på at hundene skulle sitte i utgangsstilling, deretter dekke/bli og det samme med sitt/bli. Flinke hunder, de ble i ro selv om vi gikk rundt dem og forstyrret dem. Det var så fint å se dem der de satt så fint ved siden av hverandre Da kjente jeg at jeg ble varm i hjertet mitt. Hundene mine!!!
Ebbie likte ikke at Karoline skulle reise hjem til seg selv, og måtte gå et par ganger rundt peisen og pipe litt. Like etterpå kom kjæresten til Martine, og hun ble glad og måtte «trave» litt rundt igjen. Tilslutt måtte jeg sette henne 10 min i buret, for at hun skulle slappe litt av. Det var nok til at hun etter dette har slappet av og sovet i hele kveld. Det har Fanterampen også gjort. Han er så rolig og avlappet inne at det er en sann fryd.
 I morgen har jeg fri fra arbeid, og skal huske på å ta med meg fotoapparatet mitt på tur.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “En ny, fin dag!!”

 1. Takk for en koselig og fin tur!! 😀 Ebbie er kjempe morsom å trene med!! Også så flink som hun er, lille snusken min!! ❤
  Måtte le godt da så Fant sitte oppi bagen din, oppå buret sitt… Hahaha! Nydelig og god er han, pomsen vår! 😀

  Nå skal jeg legge meg snart, deilig å legge seg litt tidlig! 😉

  Nattaklem

 2. Du skriver så fint Hilde, jeg synes nesten jeg er med på tur jeg;o) Så gøy med Ebbie og innkalling. Det høres jo ut som en drøm, det du beskriver;o)

  Du skal ikke ha runderingskurs i Nes vel? En eller annen gang? Så lenge det ikke er i lamminga, er vi mer enn interessert, så gi oss et hint hvis så er tilfelle da?!

  Ha en flott dag:o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.