Rundering dag 2!

Nok en morsom dag. Vi begynte med apporteringen igjen, den må jo sitte ordentlig. Det er på den måten hunden kan fortelle oss at den har funnet en figurant i skogen. Vi trente mye 2 og 2 sammen på denne biten, med flere varianter. Feks at jeg kastet løsbittet på bakken, Ebbie tok det opp  og avleverte til meg. Deretter sprang vi ut til hjelper som belønnet henne der. Neste variant var at figuranten holdt bittet, Ebbie hentet det hos henne og avleverte til meg, deretter sprang vi ut til hjelper og hun fikk belønningen sin der. Morsomt, Ebbie klarte seg riktig så bra. Hun tullet litt innimellom, men klarte å gjennomføre de oppgavene hun fikk.
Her er flinke Zorro som trener med løsbittet. Han ble veldig flink i dag.
dsc_00043Løsbittet som vi trener med, skal byttes ut med enten halsing eller et fastbitt. Jeg skal nok bruke fastbitt, halsing/bjeffing vil jeg ikke benytte meg av. I tillegg har Ebbie på seg en merketrekant, slik at det blir et signal til henne at hun er på jobb, og for å fortelle folk vi kan møte på i skogen at hun er på jobb.
Her er et bilde av merketrekanten og løsbittene.
dsc_0011
Vi trente også på selve runderingen. Noen ganger med synlige figuranter og et par ganger der figuranten var litt mere skjult. Ebbie sprang bra, glad og fornøyd, ble belønnet hos figuranten , kom tilbake til meg og sprang ut til neste figurant. Supert! Det var så morsomt å se på henne. Hun var litt treg til å springe ut når hun ikke så figuranten, men hun klarte seg kjempefint.
Hun var såå snill å ha med seg. Satt stille i buret med bildøra oppe mens vi satt to meter fra henne. Hunder gikk rundt henne, og hunden til Nina satt ikke så langt fra bilen vår. Det er bare så godt og avslappende å ha en slik hund. Jeg er kjempefornøyd med henne!!!!
Det har vært en veldig lærerik og morsom helg. Men slitsomt også, det skal det jo være. Fant lurte nok på hva Ebbie hadde gjort i dag.
dsc_00102
Jeg fikk dessverre ikke tatt bilde av henne «i farta» i dag, heller. Jeg jobber jo sammen med henne hele tida, og så måtte alle  fire voksne være med på treningen hele tida. Det hadde blitt noen fine flyvende bilder av henne!!!!! 🙂

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

10 kommentarer om “Rundering dag 2!”

 1. Så morsomt å lese om runderingstreningen! Det høres ut som dere trener/driver nyinnlæring på omtrent samme måte som jeg gjør med mine, med bl.a. at hunden løper fritt («flying») mellom figurantene. Tenker Ebbie blir riktig så flink etterhvert jeg :-). Hun oppfattet nok rykket i båndet som «nei» ja. Disse colliene er ofte ganske myke av seg, det kan jo også være at hun har blitt korrigert på denne måten av tidligere eier 🙂

  Berit

 2. Så flink Ebbie har vært idag! Hadde jeg vært med kunne jeg vært fotograf… 😉 Du får ta masse bilder av oss neste helg da! 😀

  Nå skal jeg skrive litt notater til neste prøve på skolen, den er om 2 uker. I tillegg har vi en praktisk prøve i spesialeffekter på torsdag, da skal Thomas være med som modellen min. Vi får 1,5 time på oss til å lage «skadene», også skal det filmes etterpå for å se hvordan det ser ut på film… Det blir spennende. Jeg må skrive en side om hva som har skjedd med Thomas, og forklare hvordan jeg laget sårene. Så det er nok å gjøre her hjemme idag! 😉

  Klemmer

 3. Hei Berit.
  Ja, Ebbie kommer til å bli riktig så flink, tror jeg. Hun er både sosial og leken og tar trening veldig lett. Hun er ganske «myk» også ja, men kommer veldig fort «opp» igjen.

  Karoline-mor! Jeg gleder meg til neste helg. Det er så morsomt å gå med Ebbie på kurs. Jeg skal nok ta mange bilder.

  Ja, du har nok å gjøre. Sminking er så mangt, og du har jammen meg nok å henge fingrene i.
  Du er flink du, jenta mi. 🙂

  Klem fra mamsen og bestevennen Ebbe-lure!!

 4. Hei Hilde

  Så flinke dere er! Dette er jo kjempespennende trening, og veldig moro å lese om! Ebbie er jo «grisesmart», og det er sikkert de andre hundene også:o)

  Hørtes ut som en veldig fin (men, som du sier, slitsom helg:o)

 5. Rundering høres veldig moro ut Hilde 🙂
  Kan vi få leie deg ei helg litt utpå sommeren, tror du? Jeg veit om flere lapper som har veldig lyst til dette..

 6. Hei Nøve!
  Er du «oppe og går» nå? Koselig å høre fra deg igjen.
  Ja, vi finner ei helg og trener litt rundering. Dvs vi må ha to helger, og det er lekse mellom helgene!!! Det er kjempemorsomt!!!:)

  Gry og Milli: Jeg vet at lappene er like smarte som de hundene som var på kurset, så dette er en treningsform som Milli også hadde likt veldig godt.
  4 lapper/hunder hadde vært ideelt på et kurs.

  Dere skal ha kurs i helga? Kos dere masse og hent ny inspirasjon!!!!:)

 7. Hilde!

  Så flott!!!!

  Betrakt oss som påmeldt til runderingskurs! Vi gleder oss allerede (og jeg lover – det er ikke mange hjemmelekser jeg har hatt, som vi lover på tro og ære å utføre like pliktoppfyllende som vi skal på kurset ditt:o)

  Hilsen Gry og Milli

 8. Du har to påmeldte allerede :o)))

  Vi skal ha kurs hos Gry på søndag. Men nå er jeg litt bekymra, for det blir damer med løpetid der. Stakkars Nalle, trene innkalling med så STORE villedende fristelser…det blir nesten tortur for Nallemann.

 9. Glemte å si dette Hilde: Jeg tror lappisene er minst like smarte som andre hunder, men de har en veldig sterk egenvilje. Et hundemenneske sa til meg en gang at «vil du ha en mester i lydighet, så velger du ikke en spisshund». Milli er kjempesmart, men spor og sånt vet jeg hun liker mye bedre enn ren lydighetstrening. Dette er bare en betraktning, for du har mye mer peiling enn meg på dette. Dessuten har det nok mye å si at jeg også synes at det er mye mer moro:o)

  Vi hør’s:o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.