Minikurs på Låplassen.

I dag har vi gjort litt forskjellig. Vi har gått to fine turer, ryddet enda mere (skulle tro at det ikke var mer å rydde bort nå, men…), laget middag, ordnet med kurspermer og trent litt.
——————–
Ebbie og jeg trener på handtarget. Det er hun kjempeflink til. Hun følger etter hånda lenge og går både slalom og snurrer etter hånda. Nå har jeg begynt å sette kommado på disse to øvelsene. Ellers trener vi på lineføring og å gå fint i bånd. Jeg klikker/sier belønningsordet når båndet er slakt og hun går 2-3m foran meg. Jeg kaster belønningen til henne der hun er, slik at vi er klare for en ny repetisjon med en gang hun er blitt belønnet. Ellers blir det bare «jo-jo-trening». Fram for å gå med slakt bånd, inn til meg for å hente belønningen. Det blir litt dumt, synes jeg.  Lineføring kan hun veldig fint noen meter, da går hun helt inntil venstre fot og kikker opp. Det er morsomt at hun er så flink, synes jeg.
———————————————————-
Jeg har trent henne til frivillig å gå inn i buret sitt. Hun likte ikke å være i bur før, men det går bedre nå. Det er jo lite hun og Fant oppholder seg der. Men ihvertfall, jeg begynte med å kaste en godbit inn i buret og ventet på at hun skulle gå inn frivillig. Da hun var inne, klikket jeg og kastet en ny belønning inn til henne. Nå kunne jeg klikke enda en gang, og fikk fortalt henne at det lønte seg å være i buret, for der var det goddis å få. Så ventet jeg til hun kom ut igjen av seg selv, ventet for å se hva hun gjorde, men da kom alt det andre hun har på reportoaret sitt, dekk, susse, gi labb, sitte etc. Jeg gjentok prosedyren en gang til, og så ventet jeg på nytt. Nå gikk hun mot buret, jeg klikket og belønnet. Hun tenkte seg om litt, deretter gjentok dette seg men nå gikk hun helt inn og sto og så på meg. Etter noen repetisjoner til, ventet jeg henne ut igjen, og nå la hun seg jammen ned. Oppgava var nå skjønt og vi tok noen repetisjoner til, før vi ga oss.
dsc_00061
På Låplassen i dag kom det 4 hunder fra Ål. De går på et såkalt mini-kurs.  Dvs 2-4 deltagere, 2-4 treninger. Veldig koselige hunder og folk.
dsc_0011
Ebbie lå i bilen med bildøra oppe nesten midt på plassen. Jeg ville gjerne se om hun kunne ligge i ro mens andre hunder trente, og hun var kjempeflink. Jeg tok igjen døra noen ganger da hun peip, og så peip hun når noen lekte med pipeleikene. Da ville hun gjerne ut for å leke med dem selv. Men hun var kjempeflink.
——————————————-
Jeg fikk også koselig overraskelsesbesøk av to tidligere kurs-elever, og det var morsomt! Tida gikk denne kvelden, også.
—————————————-
Ebbie og jeg trente litt innkalling, sitt/bli mens jeg skulle gå bak henne og inn i utgangsstilling. Det var vanskelig, hun snudde seg etter meg, så her måtte jeg bare gå noen centimeter rundt henne hver gang. Men vi kom i mål. Ellers litt lineføring og kontakt under baklengs marsj.
————————————–
I morgen skal hytta vaskes, før jeg reiser hjem.  Skal rett på teorikveld på lydighetskurset jeg og Ebbie skal gå på, så dagen i morgen går også. Jeg håper at det går bedre med Fant og Ebbie når jeg kommer hjem. Hun er jo på 16 dagen da, så det begynner vel kanskje å hjelpe.

4 svar til “Minikurs på Låplassen.”

 1. Så bra at lydighetstreningen går framover!

  Et lite varsko: Faren er nok (ofte) ikke over ved 16. dagen i løpetiden, så jeg ville nok ikke slappet av riktig ennå :-). Kan nok hende Fant er «fortvilet» ennå ett par dager…

  Berit

 2. Hei Berit.

  Takk for tilbakemeldingen. Jeg har lagt «alene-planer» for både Fant og Ebbie de neste to dagene. Ebbie er veldig flink, hun steller seg veldig bra, er seg selv lik, koser og trener.

  Hun har vært kjempeflink i påska. Hilst på mange mennesker og bare vært snill og god. Hun er en «drøm» å være sammen med. Det virker som om hun har roet seg litt, og funnet seg veldig godt tilrette.

  Hei Nøve.

  Fant ble «veeldig» glad, ja. Det kan høres over hele Jar. 😦

 3. Hihi, det kan høres over hele Jar… 😛 Bra sagt! 😉 Stakkars Pomsen… Var innom dere istad for å levere regningen lille Mart glemte hos Nina, og da var Ebbie glad da! Vi hadde en liten kosestund, også fikk hun selvfølgelig godbiter… Hun susset, satt, gav labb og fulgte etter hånden min for det da! 😉
  Hun så lei seg ut da jeg vinket hade og gikk ut av døren. Jeg så at hun stod i vinduet til jeg hadde kjørt., lille jenta mi!!! ❤

  Mord på fredag? Husker ikke om jeg fikk svar på det før idag…

  Nå skal jeg legge meg, litt tidlig til en forandring. Skal på salgsmøte imorgen… Skal ta toget inn til operaen der vi skal være, så går jeg opp til skolen som ligger rett ved, også henter Thomas meg på kvelden. Så sparer jeg masse penger på parkering 😉

  Nattaklemmer ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.