Hurra!

Løpetida til Ebbie er nå snart ved veis ende. I går var plutselig ikke Fant så interessert lenger. Han gikk ut i hagen og la seg med griseøret sitt, slappet av og ville ikke inn igjen. Hadde det vært dagen før, hadde han sett med lengselsfullt blikk på Ebbie og hylt vilt for å komme inn igjen. Det er deilig at det snart er over. Det synes Fant også. I dag har han  vært sulten, glad, kosete og mammas lille gullgutt.
dsc_0031
Vi startet dagen med en times tur til fots på skaren. Det hadde vært kuldegrader i natt, så kl 07.30 var det fortsatt mulig å gå på skaren. Nydelig sol, vindstille og blide, glade hunder = blid mamma som nøt morgenen!!Fant gikk på jakt, men han kom på 8 av 10 innkallinger og fikk frolic som belønning. Det likte jeg godt! Ebbie går bare rundt meg og koser seg, kommer inn til meg og går ut fra meg igjen. Slik «virker» en gjeterhund!!
dsc_0010
Vi har hatt besøk av foreldrene til Arne i dag, og hundene oppførte seg veldig bra. Ebbie er bare snill mot alle som kommer, og Fant bjeffet ikke en eneste gang. Bent kom også innom, og med unntak av et par bjeff (som jeg oppfattet som gledesbjeff) gikk det også fint. Han kjenner jo Bent og sto og hoppet av glede på gjerdet da Bent stoppet bilen og kom ut. Bjeffing må ikke misforstås, denne gangen var Fant bare glad og spent på besøket. DA er det jo lov til å si ifra litt!
dsc_0022
Hundene har vært ute i hagen på hytta, og det er så deilig at de kan være løse og kose seg. Isen er usikker nå, derfor har jeg langline på Fant, i tilfelle han plutselig ser et eller annet ute på isen som han må utforske. Det kan bare være ei kongle eller en pinne. Ebbie kommer når jeg plystrer på henne, derfor er jeg ikke så bekymret for henne.
dsc_0048
Vi har kost oss litt ute på verandaen i dag. Det har vært sol fra nesten skyfri himmel, varmt og godt. Fant og Ebbie har sittet på fangene til Arne og meg og riktig kost seg. Livet er godt!
dsc_0075
Nå er kvelden kommet og vi har satt oss godt ned i godstolen. Ebbie sover i stolen ved siden av meg, mens Fant ligger under stolen min. Arne styrer på med plissegardiner som skal henges opp, han måler og dividerer. Han er flink, han. Ingenting er for vanskelig eller slitsomt for han.
To soverom ble revet og ryddet i dag, i morgen står gangen for tur. Det er det siste og minste rommet vi skal rive, det skal bli veldig deilig.
dsc_0002
Om en måneds tid mener snekker Kai at disse rommene også skal være ferdige! Yeah, hurra!!! Da er hytta restaurert og vi kan virkelig nyte å komme hit. Solbu er det beste stedet i hele verden! (ihvertfall for meg).

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Hurra!”

 1. Så fine bilder!! 🙂 Ebbie er så søt når hun står å titter over verandaen… 😉 Og endelig for Pomsen, er Ebbie ferdig med løpetiden! Jeg skal hjelpe deg den dagen vi får oss hus. Så kan hun bo hos oss når hun har løpetid! 😉
  Gleder meg til å komme på hytta neste gang, da er jo alt ferdig! Får prøve å ikke vente helt til neste påske da… 😛 Hihi..

  Kos dikkon!!! Svallast! Kjakji ❤

 2. Godt for Fantemann det!
  Liker Ebbie seg på hytta? Skjønner hun at det også er hjemme?

  Er det soverommene oppe det er bilde av?

  Ses i morra!

  Bergitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.