Aktiviseringskurs Jar Hundeskole.

I kveld startet Birgitta og jeg to aktiviseringskurs. Det er 8 hunder på hvert kurs, dvs 4 stk pr instruktør. Det blir fine grupper å trene med.

Vi skal trene freestyle, bla snurr, slalom, bukke, poteløft  etc, litt agility og andre morsomme triks. Hundene skal bla lære seg å rydde leker/kaste søppel, spill død, åpne kjøleskapdøra og hente ei kald flaske brus til meg, target med musematte, håndtarget som vi bruker bla i freestyle,  post-it lapp og andre morsommme ting. Det som er morsomt når vi trener triks, er at vi som hundeeiere slapper mere av, vi er jo ikke så opptatt av om hunden tygger på apporten, om han ikke sitter helt korrekt i utgangsstilling etc, vi blir mere avslappet og det igjen smitter over på hundene. I kveld har vi ledd, skravlet og kost oss. Vi har bare koselige kursdeltagere på kurs, de er flinke til å trene med hundene sine og det gjør sitt til at Birgitta og jeg også koser oss veldig. Nå gleder jeg meg til neste tirsdag kveld, da blir det agility-trening, også.

Etter kursene gikk Birgitta, Tutta, Tia, Ebbie og jeg en liten tur rundt CC-Vest. Ebbie og Tutta begynner å få et avklart forhold til hverandre, og de gikk også løse en liten periode. Tia og Ebbie ville gjerne leke sammen, og det skal de få lov til neste gang vi møtes. Vi gikk inn i gangen på Elixia og trente fellesdekk der. Ebbie hadde aldri vært der, men hun var kjempeflink. Hun la seg ved siden av T og T, hun lå stille mens folk gikk forbi og hun imponerte meg. Det er morsomt md en slik hund. Hun har jo bare vært hos meg tre måneder, men har lært utrolig mye på denne tida.

I morgen skal Ebbie og jeg  på Canis sitt lydighetskurs trinn 1, det skal bli spennende. Fant var hjemme og koste seg med Martine. Han har vært litt dårlig i magen de siste dagene, og jeg tenkte det var bedre for han å være sammen med henne, enn å ligge tre timer i bilen. Men han hadde savnet mamman sin, da. Han har ligget på fanget mitt og kost seg et par timer nå. Det er koselig, det.

I morgen skal jeg ikke på arbeid, men jeg skal ha et hjemmesbesøk hos en familie med en valp på 3,5 ,mnd. Det gleder jeg meg til. Det er alltid morsomt med små valper.

Noen bilder fra kurset i kveld. Hundene var bare sååå flinke!
dsc_0016
dsc_0017
dsc_0021
dsc_00231

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Aktiviseringskurs Jar Hundeskole.”

 1. Aktiviseringskurs hørtes kjempeartig ut !

  Du og Ebbie burde vel hoppe fram ett trinn,Hilde. Hva er det Ebbie ikke kan allerede??
  Hva feiler det Fant,da? Han hadde jo vondt i magen sin før påske også, mener jeg du sa…spist opp ei leike, og bæsja ut en STOOOR fot, var det ikke så? Kanskje han har lyst til å være sammen med mamma’n sin hele tida 😉

  Ha en fin onsdag!

  Nå skal jeg jammen ta fram blod, så Nalle får prøve om han husker å gå gå spor i morgo 🙂

 2. Hei Nøve.

  Ja, den Fanterampen, den Fanterampen. Før påske hadde han jo spist opp en av leikene sine, og det var derfra den grønne foten stammet fra.
  Nå har han spist et gammelt bein eller noe, og det gjør ikke godt for en sart mage.
  Og han vil aller helst være med mamman sin hele tida. I går hadde vi to en alene-dag. Ebbie fikk en tur alene med meg, deretter var hun hjemme alene. Fant ble med meg til Kjelsås for å gå tur og å være med meg på butikken/kontoret. DA koste han seg, da.

  SÅ herlig med spor. Nalle kommer helt sikkert til å gå et superfint spor. Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.