T.T.K.

Vi trener, går tur og koser oss.

Vi har nemlig lekse på Canis sitt lydighetskurs, og da må vi gjøre så godt vi kan. Vi tar noen små økter innimellom, både Fant og Ebbie, på tur og inne. Lekse er: kontakt med hundene stående foran meg, kontakt under baklengs marsj, target-stick og rygging. Alt går bra med begge to, men jeg sliter med ryggingen til Ebbie. Hun får til 3 skritt og så står vi der. I dag laget jeg en korridor som hun skulle rygge ut av. Jeg sto på den ene siden med Ebbie foran meg. Jeg hadde lagt ut en ekstern belønning bak korridoren som Ebbie visste om, og nå skulle hun rygge ut og finne goddisen. Hun satte seg noen ganger, men vi fikk et par vellykkete repetisjoner. Da ga vi oss. Fant er flinkere, han rygget gjennom hele korridoren – flinke gutten. Han er  i god form om dagen, spiser og koser seg, og da elsker han å trene, også. Targetene går superfint. Både hånd-target og target-sticken. Vi skal prøve oss med musematte onsdag.

I tillegg til lydighetstreningen trener jeg litt freestyle med Fant. Snurr, slalom, poteløft, lineføring og bukking, var det vi gikk gjennom i kveld. Nå fikk han belønning etter at jeg hadde kjedet noen av øvelsene, og han var flink og ivrig. Nå MÅ jeg finne en sang som passer øvelsene vi kan og tempoet på meg og Fant som ekvipasje.

Jeg trente litt løsbitt også, med begge to. Martine sto noen meter fra meg og holdt bittet like over gulvet. Nå skulle E og F gå fra meg til Martine, hente bittet og levere det til meg. Her var begge kjempeflinke, og jeg måtte binde den som ikke trente, ellers spurtet begge to avgårde for å ta bittet.  Det er ganske bra egentlig, for da får bittet en stor verdi.

Ellers har jeg hatt en fin privattime i dag, En liten valp på snart 4 mnd. Morsomt. Jeg har raket i hagen og nå sitter jeg og slapper av for kvelden.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “T.T.K.”

 1. Hei!

  Så flott at det går så bra med løsbittet! Har du kjøpt fast bitt ennå?
  Takk for igår, det var super morsomt!
  Kos deg i dag!

  Ole B

 2. Hei Ole B.

  Ja, det var kjempemorsomt. Jeg synes at de er så flinke, de vi har på kurs nå. Jeg sier nå bare web web, jeg da. Hihi 🙂
  Jeg har ikke kjøpt fastbitt enda, men det står på ønskelista mi.

  Ha en fin dag med jentene dine, du også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.