Ebbie rygger!!

Ja, hva den jenta klarer å få til!! Vi har riktignok trent litt på rygging de siste dagene, men i dag på kurset løsnet det skikkelig. Jeg klarte nesten ikke å følge med, for hun oppfattet helt plutselig at hun hadde bakbein og at hun ble belønnet for å bevege dem bakover- og da satt det plutselig.

Det begynte med at vi skulle trene utgangsstilling ved hjelp av  en kloss. Jeg hadde en kloss mellom meg og Ebbie, hun skulle ta forbeina oppå denne og jeg skulle belønne alle bevegelser med bakbeina. Målet er at hun skal lære seg å stå stille med frambeina på klossen, bevege bakbeina til venstre og til slutt komme inn i utgangsstilling. Hun skal altså ikke bevege frambeina, men slenge seg inn i U.S. med stompen sin. Hun gikk fint opp på klossen med beina sine, men så sto hun helt stille. Jeg måtte ta tak i den aller minste bevegelsen hun gjorde, og litt etter litt ble det større bevegelser. Det som var litt dumt, var at jeg fikk bevegelsene bakover og ikke sidelengs som jeg egentlig skulle ha. Dermed ble det rygging som hun oppfattet at jeg belønnet henne for. Det lå nok også høyt oppe i atferdsreportoaret hennes, fordi vi hadde jo trent på dette de siste dagene.

Vi skulle deretter trene på rygging når hun sto på venstre side av meg, og vi skulle rygge sammen. Vi brukte et fotballmål som hjelp. Dette for å hjelpe henne til å rygge rett. Dette tenkte jeg at kunne bli vanskelig. Hvor feil jeg kunne ta!! 🙂 Jeg belønnet noen ganger at hun sto ved siden av meg, deretter tok jeg venstre fot (som da var nærmest henne)  et skritt bakover, og Ebbie rygget i vei. Jeg klarte ikke å følge med og fikk såvidt klikket før hun forsvant bak meg i full fart. Jeg tok noen repetisjoner til, før jeg ga meg. HURRA!!! Det er jo ingen sak å ha en slik hund å trene med på kurs.

dsc_00011

Musematte til slutt. Dette hadde hun ikke trent på før, men hun tok det også veldig fort. Det har vel noe med at vi har trent på targeting før. Jeg kunne kaste musematta flere meter fra meg, hun sprang etter og tråkket på den, og jeg klikket og sprang til henne for å belønne henne når hun sto på matta. Jeg ville at hun skulle holde denne posisjonen,  derfor fikk  hun belønningen der også. Dobbel forsterkning på riktig atferd.

dsc_0009

Camilla, instruktøren vår fra Hønefoss.

Fant var med på trening, han også. Han fikk gå en tur først, og gikk spor etter duer på plena utenfor Ramstad Skole. Han er helt stille i bilen, og er en snill og grei gutt. Etter kurset fikk han en ny tur. Han snuser og durer i vei, finner fjær som han bærer i munnen og har det helt supert. DETTE er jo livet for han. Det er godt at han kan få gjøre det som han elsker og så kan Ebbie og jeg få utløp for treningen på vår måte.

Jeg er heldig jeg, som kan ha det så fint sammen med bestevennene mine.

3 svar til “Ebbie rygger!!”

  1. Wow så flinke dere er! Du må hilse til instruktøren Camilla fra meg; vi kjenner hverandre fra Canis sin klikkertrenerutdanning (og så har vi begge to vært på Sølen på Canis sin bruks-uke ett par år på rad).

    Berit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.