Ebbies første spor.

Jeg ble så inspirert av bloggen til Gry vedr sportrening, slik at i dag måtte jeg legge spor til hundene.

Fant har gått spor før, derfor la jeg et spor med mange vinkler og litt lengde. Jeg er ikke så flink til å beregne meter, derfor vet jeg ikke hvor langt sporet ble. Han raste avgårde, litt mere sportro nå enn sist (hurra), han tok vinklene fint, men går altfor fort. Jeg må være litt mere bestemt på farten og holde litt igjen. Belønningen for Fant er å fortsette å spore når sporet er slutt, men i dag hadde jeg lagt et griseøre i slutten. Jaja, ikke så altfor interessant, men han tok det nå til slutt.

Ebbie fikk et mindre spor, da jeg ikke tror at hun har gått spor før. Jeg la noen frolic biter i sporet og hadde lagt yndlingsleka hennes i slutten. Hun skjønte ikke så veldig mye. Hun tok den første godbiten og så ble hun stående en stund. Jeg vil gjerne at hun skal klare å løse oppgavene selv, derfor ble jeg stående og vente henne ut litt. Jeg måtte ta et skritt fram etter en stund og da gikk hun litt lengre. Etter noe nøling, fikk hun plutselig fart på seg og gikk fint og rolig fram til slutten. 3 vinkler tok hun også. Leika var populær, vi lekte og koste oss en liten stund, før hun fikk bære den til hytta igjen. Det var et fint første spor, ihvertfall.

Litt lydighetstrening på Ebbie i kveld, Fant hadde nemlig nok med å apporterer isbiter i vannet og å grave etter mus og andre ting.

Nå rygger hun flere meter frivillig, og er kjempeflink. Min jobb nå er å vente slik at hun må rygge lengre og lengre. I dag klarte jeg å stoppe når det gikk som best. Det er egentlig en kunst. Det er jo så morsomt når treningen går bra.

Ellers trente vi på å veksle mellom frivillige atferder foran meg. Jeg ville at hun først skulle stå foran meg, og begynte med å belønne den ene gangen hun gjorde det. Etter noen repetisjoner ville jeg at hun skulle sitte, og da kunne jeg ikke belønne den neste ståen. Når hun ikke fikk belønning på den neste ståen, begynte hun å tilby andre ting, og da hun satt, klikket jeg og belønnet henne for det. Etter dette gjentok hun sitten. Så var det tur for dekk. Det gjorde jeg på samme måte. Hun er så flink, og det er bare såå morsomt med henne.

Jeg trente også litt poteløft med henne. Hun satt foran meg, jeg løftet på høgre bein og ventet henne ut litt. Plutselig løftet hun ørlite på den riktige poten sin, klikk/belønn. Noen repetisjoner til, før jeg gjorde det samme med venstre fot. Etter litt feiling, kom det et ørlite løft med den riktige poten, og jeg var raskt ute med klikk/belønn. Hun ble tryggere på øvelsen og jeg ga meg da hun løftet poten høyt over bakken.

Jeg reiser hjem fra hytta i morgen tidlig, skal på jobb og deretter ha en privattime. Nå snør det faktisk litt ute!! Sikkert bare en siste krampetrekning før varmen dukker opp igjen. Nå skal jeg skrive en rapport fra en atferdskonsultasjon og deretter skal jeg pakke og vaske/rydde hytta. Jeg kommer hit igjen torsdag. Skal ha en privattime på Låplassen fredag og ha kurs lørdag og søndag.

3 tanker på “Ebbies første spor.

  1. Flinke lille jenta vår!!! 😀 Vi gleder oss til vi skal gå på sporkurs hos deg til høsten!! 😉

    Klemmer

  2. — og Ebbie gleder seg til å møte deg i morgen!! 🙂 Ja, hun var flink i dag.
    SOV GODT, bestestoresøster! Mamma og Fanterampen hilser også!

  3. Høres ikke ut som Ebbie har gått spor før nei, men det lærer hun nok fort 🙂 Moro at Fant er en slik entusiastisk sporer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.