Lydighetskurs 4.

Ja, nå er vi halvveis i kurset og jeg synes vi klarer oss bra. Vi trener på leksa vår så ofte vi har tid. Fanterampen må trene på det samme som Ebbie, og han har noen gode dager nå. Han spiser godt, han er ivrig og glad, klarer å ha kontakt med meg ute (ihvertfall noen ganger) og så smiler han når vi går tur i Maridalen før jobb. Han elsker  våren og det å få gå og snuse i grøftekanter og springe løs i skogen. Båndtvang? Ja, det er jo det nå…..

Vi var på kurs i kveld, og gjett hvem som plutselig dukket opp? Storesøster og partneren til Ebbie, Karoline. Og jammen var det bra at hun kom akkurat i kveld. Vi skulle trene på rygging inntil en trapp. Dette for å få en rett rygging. Vi skal fjerne hjelpen (trappen) etterhvert, bruke andre og mindre kanter for tilslutt ikke å bruke hjelp i det hele tatt.

Ebbie har vært så flink hjemme og på hytta. Hun rygger frivillig noen meter i front og det samme inntil en vegg, etc. Hun begynte så bra i dag også, men så kom jeg dessverre til å tråkke på den ene bakfoten hennes. O skrekk o gru. Gjett om den lille frøkna måtte dempe mamman sin da. Ingen trening med meg, hun ville ikke hente godbiten i hånda mi (da måtte hun jo komme nærme meg) hun sto på to meters avstand og ville ikke bevege seg. Stakkars lille mor, hun er ei myk lita frøken!

Men hun jobbet desto bedre med Karoline. Hun trente på «fri ved fot» og «doggie-zen» i sitt og dekk, og hun var kjempeflink. Etter et par pauser i bilen, fant hun ut at mamma ikke var så dum allikevel, og vi fikk ei fin økt med «utgangsstilling på kloss».

dsc_0028

Ikke så store framgangen å spore, men jeg fikk jo beskjed om hva jeg ikke skulle gjøre, nemlig å vifte med armene. Hmmm… jeg visste ikke at jeg gjorde det en gang.

dsc_0026

Derfor er det viktig å gå på kurs. Hvordan kan jeg forbedre måten jeg trener på, for å veilede Ebbie bedre? Det er så koselig å være på dette kurset. Trivelige kursdeltagere og så er det jo morsomt å trene med en hund som ikke hele tida har snuta si i bakken.

Fant fikk en tur før kurset og en tur etter kurset. Det er en avtale som vi har gjort, og det fungerer fint.

I morgen reiser jeg til Solbu (hytta) igjen. En privattime fredag kveld og hverdagslydighetskurs lørdag og søndag (bare 2 timer hver dag), venter meg på Nes. Jeg håper at været holder seg.

dsc_0002

dsc_0009

Bildene er tatt mandag morgen kl 06.45. Ikke rart at jeg liker meg her!!

2 tanker på “Lydighetskurs 4.

 1. Det var koselig å trene med partneren min idag, og deg mamma!! 😀 Jeg kommer nok bort på neste onsdag også, har jo så kort vei.. 😉 Det er deilig!
  Ebbie var kjempe flink til å rygge med deg!! Det var gøy å trene det vi trente når vi gikk rundt på plenen. Hehe, husker ikke hva det heter.. 😛

  Nå skal jeg straks legge meg. Ble ikke så tidlig likevel…

  Sove godt alle sammen! ❤
  Nattaklemmer

 2. Hei!

  Det ser så gøy ut på kurs!! Du er så flink til å ta instruksjon !
  Men du må slutte å tråkke på og falle over lille Ebbie mor,hi hi.

  Heldig er du som har Karoline som vil være med å trene. Er lille Martine helt bra igjen?
  Kos deg med kurs i helgen og kos på hytta.
  Gleder meg til å gå spor sammen snart. Gøy å lese om Ebbies spor!

  Hade på badet!

  Hilsen Kåre Karlsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.