En utrolig dag!!

DSC_0065

I dag hadde Birgitta og jeg avtalt å legge spor for Tutta, Tia og Ebbie. Fant kunne dessverre ikke være med, for begge jentene til Birgitta hadde løpetid. Han fikk derfor en koselig sykkeltur med meg rundt på Jar, og da koste vi oss. Det var sol og fint vær, og Fant sprang, snuste og hilste på andre hunder som bjeffet på oss gjennom gjerdene. Han er stille når det er han som er på utsiden, men oppfører seg like ille med bjeffingen som dem som var på innsiden nå, når det er han som er inne i sin egen hage. Jeg sa det til han, men ……

Ebbie hadde bare gått et lite spor før, derfor tenkte jeg at jeg ikke skulle legge et vanskelig spor for henne. Jeg la et spor med noen vinkler, ikke så langt og med leke og goddis i sporslutt. Jeg var litt usikker på hvilken belønning som betydde mest for henne. derfor la jeg ut begge deler.

DSC_0010

Vi venta kanskje en halv time før vi gikk sporet, og det ble et rart spor, egentlig. Hun gikk fint ut, med meg på slep. Like etter start kom det en jogger som virra rundt litt. Han skulle stemple en orienteringspost som var der.

 DSC_0023

Etter dette husket jeg plutselig ikke jeg hvor jeg hadde gått (joda, jeg brukte klyper/merkebånd) og ledet henne feil. Men så skjønte jeg plutselig hvor jeg var og hvor fortsettelsen av sporet gikk, og nå sporet hun kjempefint. Hun gikk gjennom to vinkler og rett til sporslutt. Det var som jeg tenkte, at goddisen var den beste belønningen for henne. Vi lekte litt, men det var ikke den helt store gløden. Et fint gjennomført spor.

Birgitta og jeg fant ut at vi skulle tråkke opp et lite felt på 25 ganger 25 meter og trene litt feltsøk med hundene. Dette hadde Ebbie aldri gjort før, derfor var jeg ganske så spent på hvordan hun ville jobbe seg gjennom denne øvelsen. Hun kan jo delvis apport og har henta leikene sine når vi har lekt feks i hagen. Men dette var jo noe helt nytt. Jeg gikk ut i feltet og la leika rett fram og litt til venstre. Ebbie satt fint og venta på meg (flinke jenta) og jeg stilte meg i utgangsstilling inne hos henne. Kontakt/frisignal, og da bar det rett ut. Hun ELSKET det, og jobba såå utrolig bra. Hun sprang rundt inne i feltet, hun var ivrig og motivert og jammen fant hun leika si og kom rett inn til meg. Hun avleverte foran meg, og ble belønna med goddis. Vi gjorde det enda en gang, og hun var like flink denne gangen også. Det var kjempemorsomt!!!

DSC_0049

Når Ebbie senere skal gå spor og kanskje konkurrere i bruks (ja, det hadde vært fantastisk moro) blir det lagt ut pinner som hun skal finne som tegn på at hun har gått  sporet og som et grunnlag for hvilken «karakter» hun skal få. Birgitta og jeg fant derfor ut at vi skulle legge ut pinner i feltet, med vår lukt på, som de skulle finne og avlevere til oss. Det kan jo ha en «smitte-effekt» på pinnene i sporet.

Jeg la først ut en liten pinne, hun leita litt og etter litt jobbing tok hun den fint opp og avleverte til meg. Utrolig, hun var bare såå flink. Neste gang la jeg ut en litt større pinne, og denne fant hun også. Jeg tror nok at feltsøk er den øvelsen som hun likte best i dag, og det tror nok jeg også at jeg gjorde. Tenk så forsterket som jeg ble, da!!!  Jeg ble skikkelig imponert av henne.

DSC_0074

DSC_0052

Det ble jeg av Tutta og Tia også. De jobbet bra, både på spor og med feltsøk og de var kjempeivrige og fokuserte. Birgitta og jeg løste verdensproblem og diskuterte hundetrening (som vanlig skravler vi hull i hodene på hverandre), vi drakk te/kakao og spiste nistemat. Kjempekoselig!

DSC_0032

Nå gleder jeg meg til vi skal på ukeskurs sammen i sommer. Terje Østlie er kursholder, og vi skal trene spor, feltsøk og lydighet! Vi har fått ei hytte helt for oss selv, og skal virkelig kose oss ! Det er liksom en påskjønnelse dette, for vi har 6 års jubileum på Jar Hundeskole i september, og det skal vi feire på denne måten!!

Vi gikk til parkeringsplassen etterpå og trente fellesdekk. De var flinke, jentene. Vi kunne gå langt ifra, ta bilder og skravle og de lå bare der. Tenk så flink Ebbe-lure er! Vi har jo trent på det, det har vi jo gjort, men at hun tar ting så fort er utrolig morsomt!!

DSC_0083

Fant var glad da vi kom hjem, og jeg tror ikke han hadde savna oss så veldig, egentlig. Han hadde «trøtte-ansiktet» sitt og hadde ligget oppå baggen min ved siden av buret sitt. Jeg hadde nemlig pakka til hytte og kurs på Nes i morgen, og bagasjen hadde jeg med vilje satt slik at han kunne kose seg oppå den. Jeg tenkte som så at han ikke ville savne meg så fælt når han kunne være nær «litt» av meg.

Vi ankom hytta ved 6 tida nå i kveld, og «ungene» har kost seg . Et lite godbitsøk ute og et griseøre å kose seg med, gjorde susen. Fant har gravd igjen som vanlig, nå har han dusja og ligger og slapper av for kvelden. Det gjør Ebbie også. Det er jammen morsomt å trene hund!!! Og såå flinke som de har vært i dag!!! JEAH !!!!

Hvis du ønsker, kan du gå inn på hjemmesida til Birgitta og trykke på «BLOGGEN». Der kan du se bilder av henne og jentun hennes, fra treningen/kosen i dag.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “En utrolig dag!!”

 1. Snusken/partneren min er sååå flink!!! 😀 Kombaja!!
  Vi gleder oss til sporkurset til høsten! 😉

  Vær forsiktige på hytta, og husk alltid å ha tlf med deg… 😉 Når kommer du hjem? Lørdag?

  Klemmer

 2. Så fine bilder!! 😀 Så flinke jenter!

  Det går bra med øyet til Romsais, han mistet litt fjær mellom nebbet og øyet, men det er ikke noe dypt sår. Apollo fløy på Romsais en gang til, så da fikk han timeout resten av kvelden.. 😉

  Nattaklemmer

 3. Innmari moro å lese om sportreninga,Hilde!

  Og vi kjenner liksom varmen når du forteller om Fanterampen som ikke bjeffer på sykkeltur, som har trøttefjes, som graver litt, og som nå ligger der nyvaska, fornøyd og god…
  Ha noen fine dager på fjellet 🙂

 4. Kjempemorsom og kjempeinteressant lesing:o))) Jeg er helt grønn på alt som ikke er blodspor (der er jeg bare «lysegrønn»;o), men dette så jo rågøy ut Hilde, også så flinke som dere er!!!

  Søte, lille Fantemann da, med «trøttefjes» – herlig uttrykk!

 5. A vi hadde det morro!

  Så flott bilde med Ebbie med pinnen i munnen!! Tenk at hun tok den!!!!

  Hilsen

  Birgitta som gleder seg til spor kurs i juli.
  Enig med deg Karoline, hun må ha med mobilen overalt!

  Ole Karine Bettine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.