En aldri så liten treningsøkt.

Det har ikke skjedd så mye her hjemme i dag, men vi fikk til en liten treningsøkt inne nå i kveld.

DSC_0003

FELLES SITT.

DSC_0004

FELLES DEKK.

DSC_0005

FELLES STÅ.

I tillegg trente vi på å apportere løsbittet. Hundene satt i utgangsstilling/kontakt mens jeg kastet bittet noen meter foran meg. Begge hentet og avleverte fint. Fant er faktisk flinkere enn Ebbie. Han kommer rett inn, setter seg i front og venter på «takk» før han slipper. Han kan holde bittet lenge før jeg sier  «takk», og han er sikker i øvelsen. Det neste er å få han inn i utgangstilling når han skal avlevere.

Ebbie er også flink. Hun sitter fint og venter i u.s, hun springer rett ut og henter bittet, og avleverer stående foran meg. Hun skal også inn i u.s. når hun skal avlevere.

Slik er planen for å lære dem dette:

 • Fant og Ebbie sitter i u.s., jeg gir dem apporten, de skal holde litt, jeg øker tiden de skal holde litt etter litt. Skikkelig belønning. Det er jo siste leddet i en kjede, og de skal vite hvor belønningen kommer. Jeg vil bruke omvendt lokking for å få dem til å holde ordentlig fast og ikke slippe for tidlig.
 • Deretter skal de stå foran meg, jeg gir dem apporten og ber dem komme inn i u.s. hvor jeg kommanere «takk» og belønner.

Så tar vi det videre derifra.

VI trente også på å springe ut til musematte og å stå der litt lengre enn de har gjort det før. Det gikk superbra. Utgangsstilling/kontakt og deretter får de «ja». Begge springer ut, tråkker på og blir stående. Jeg har lært dem at belønningen kommer på musematta, derfor venter de på matta til klikket kommer. Nå drøyer jeg klikket og dermed står de lengre.

Når jeg trener en av hundene, må den andre sitte og se på . Det går bedre og bedre nå, og jeg ser at de blir ivrigere av å sitte og vente på tur. I dag var Fant i slikt slag, at da det var Ebbie sin tur til å tråkke på matta, sprang han fram, tråkka på matta og knurra til Ebbe-lure. «Hold deg unna, det er jeg som trener med mamma nå».

Fant og jeg trente litt rygging i tillegg, og han går flere meter ved min venstre fot.  Lørdag rygget han plutselig da han lå nede i dekk. Jeg har alltid frolic i lomma, de er greie å ha med seg, og fikk sagt belønningsordet og belønnet han mellom beina hans. Jeg måtte jo bare le av han, han så så morsom ut. Han gjentok dette flere ganger, så det var tydelig at han visste hva han gjorde.

I tillegg trente Fant og jeg på å gå inn i buret fra flere meters avstand og på kommando. Han begynner å bli riktig så flink. Han står og ser på meg, venter på kommando og springer inn, snur seg rundt og legger seg fort ned. Belønning…. juhu… 🙂  Ebbie var ute på et aldri så lite godbitsøk, da jeg og Fant trente på rygging og buret. Han er kjempemorsom å trene med og kan mye. Det er bare så synd at han «detter ut» når vi er ute. Men det skal han få lov til, gullgutten min!!

Det er ikke mere som skal til , før de slapper av og sover litt. Mental trening er viktig, jeg kan ikke få sagt det ofte nok.

 

4 svar til “En aldri så liten treningsøkt.”

 1. Dere er like flinke til å trene som vanlig!! 😀
  Her i huset har Apollo lagt seg, for han ble litt overtrøtt tror jeg, og skrek en liten del… 😛

  Nattaklemmer ❤

 2. Kanskje han har hatt «gutteklubb» med Thomas i kveld? Han er en liten raring, Apollo. Litt Fanteramp liksom….

  Sov godt til alle i Kokkern.

 3. Ja de har hatt gutteklubb idag! 😉 Flere ganger… Hihi, da er de så søte, begge to! Når Thomas hentet Apollo på badet for å legge han, etter at han skrek, pratet han hele veien til buret. Da fortalte han nok masse spennende til Thomas! Også hadde de en liten gutteklubb til før han ble lagt…

  Nå er jeg endelig ferdig med å planlegge fargefoto dagen også, nå er det bare å øve på skolen imorgen og på onsdag!

  Nattinatt mompen ❤

 4. Flinke hunder det! De ser så søte ut der de står.
  Så godt å tenke på at du ikke trenger å bry deg om at Fantemann ikke jobber like bra ute som inne!

  Lykke til i helgen Ebbi mor, tenker du vinner jeg!

  Hilsen tante Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.