Tur med pappa!

DSC_4011

Det er ikke så ofte at vi har med pappa på tur, men i dag skjedde det. Vi kom på hytta seint i går kveld. Arne ble med fordi han skulle henta scooteren sin. Den har nemlig overvintret på Låplassen på Nes. Han reiste hjem igjen med den i kveld, mens jeg og ungan skal bli til lørdag. I morgen ettermiddag skal jeg ha to privattimer på Nes.

Det var litt grått, litt sol, litt vind og litt hagl på turen vi gikk i dag. Vi ble vel borte i nærmere tre timer, og det det var veldig koselig å ha med seg Arne. Trivelig for meg som veldig ofte går alene på turer her på hytta. Jeg er jo som oftest her når det er arbeidsdager for Arne.

DSC_0026

Jeg hadde tenkt å trene litt innkalling og avstands-sitt  med Fant, men det ble ganske så halvhjerta. Vi fikk allikevel til noen gode innkallinger. Ebbie trente på søk med en pinne som jeg gikk og holdt på, og det gikk kjempefint. Arne hjalp meg også med to runderingsøkter med Ebbie. Han gjemte seg og hadde med seg et løsbitt (les: pinnen vi brukte til søk). Han fikk beskjed om å sitte stille og å holde pinnen nede ved bakken og ut fra kroppen. Han skulle holde pinnen helt stille, og ikke prate med Ebbie da hun fant han. Hun sprang ut, fant Arne og etter noe fundering/nøling tok hun pinnen og sprang inn til meg med den. Juhuu.. flinke Ebbe-lure! Hun avleverte stående foran meg og deretter sprang vi ut til pappa for belønning der. Vi gjentok det en gang til, og nå var hun mye raskere til å ta pinnen!

Fant ville også prøve en gang, men han sprang kun ut og fant meg, og fikk frolic som belønning. Det var to ting med Fant som da gledet meg: 1) At han ville spise frolicen ute i skogen, og 2) at jeg var mere interessant enn fuglene rundt der vi var. Det var morsomt!

DSC_0021

Vi trente litt i kveld etter at Arne hadde reist. Dvs Fant fikk et griseøre, mens Ebbie og jeg trente litt lydighet. «Stå» med avstandsbelønning. Jeg la belønningen i en skål, hun skulle stå stille litt, deretter fikk hun «værsågod»/ut til skåla med goddisen (tørrforet) i.  Dette gikk kjempefint, og jeg kunne flytte skåla lenger og lenger bort fra henne.

Deretter «frivillig stå under baklengs marsj». Jeg rygget bakover, Ebbie gikk etter meg og skulle stoppe helt av seg selv. Når hun gjorde det, fikk hun «klikk» og deretter en goddis. Jeg kunne fortsette å gå noen sekunder etter at hun stoppet, dvs at jeg ventet med å klikke til hun hadde stått noen sekunder og hun var kjempeflink. Vi trente også utgangtilling på kloss, og nå endelig har hun skjønt mere av øvelsen. Hun snurrer rundt og kommer inn på min venstre side, kun ved å bevege bakbeina sine. Frambeina står omtrent stille oppå klossen. Det er bevegelsen av bakbeina jeg er ute etter, og nå begynner det å bli litt morsomt. Tilslutt gikk vi litt fri ved foten, og nå gikk hun litt lenger med fokus opp på meg, og hun gikk også veldig tett og fint inntil foten min. Jeg måtte ta meg sammen for å stoppe mens det gikk som best.

Ebbie skal være med Berit på utstilling søndag, derfor har jeg dusja og vasket henne i dag. Hun er bare så snill. En liten protest når hun skulle inn i dusjen, etter dette sto hun bare der og lot meg gjøre det jeg skulle. Fant har slappet av i kveld, han er helt utslitt etter turen vi hadde i dag. Han springer jo flere ganger lengre enn Ebbie, jakthunden til mamma!!

4 svar til “Tur med pappa!”

 1. Så flinke dere er Hilde! Alltid litt trening på hver tur:o) Så gøy at Fant syntes du var mere interessant enn alle fugleluktene! Det er koselig å ha med seg turvenner. Ola er sjelden med oss, men det er ekstra stas når han er en del av turgjengen.

  God helg fra oss:o)

 2. Hei!

  For et herlig bade bilde av Fantemann!
  Så flink Ebbie var med løsbittet! Gøy å trene når det går så radig fremover.
  Jeg tok akkurat jentene på en tisse runde rundt i veien og gjett hvem vi traff som skulle ut å sykle i regnet!
  Lille Martine mor!
  Tia skjønte at hun var søsteren til Fant og Ebbie og hilste glad, hun somikke hilser på fremmede.
  Kjør forsiktig i morgen.

  Nils Georg.

 3. Haha, Birgitta! Jeg elsker alle de forskjellige navnene du skriver her… Hihi..

  Ser at dere koser dere som vanlig på hytta! 🙂 Ingenting er bedre enn det! Nå ligger det bilder ute på facebook fra idag, Cruella De Ville var dagens tema! Og jeg er kjempe fornøyd!! Håper du har hatt noen fine privattimer i kveld!! 🙂

  Lykke til på søndag, Berit og Ebbie!!! Jeg skulle gjerne vært med som heiagjeng, men er opptatt med fotosession hele helgen. Men neste gang skal jeg prøve å bli med! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.