Surrete mamma men flinke Ebbie!

DSC_0005

Birgitta og jeg skulle legge et par spor til hundene våre på Skytterkollen i dag. Det ble det 3. og 4. sporet til Ebbie. Jeg hadde ikke med meg Fanterampen, fordi han sliter slik med å holde seg i ro i skogen og det er så vondt for han. Jeg blir også litt stressa av å måtte holde han i ro og det er ikke noe koselig, hverken for Fant eller meg. Slik er det bare…  Jeg får så dårlig samvittighet, fordi  jeg vet jo hvordan han koser seg ute i skogen. Det er når han kan jakte litt, og ikke når han må stå/sitte lenge for å vente på at sporet skal ligge og at vi skal tråkke sporene. Men vi går spor, vi også. Da legger jeg sporet først, vi går en tur og deretter går vi sporet. Det synes han er veldig greit.

Derfor koste jeg og Pomsen oss på en times sykkeltur før Ebbie og jeg reiste. DET liker han også veldig godt, nemlig, og det synes jeg også er koselig. Det er så mange fine villaveier rundt her jeg bor, og i dag lukta det syrin overalt! Fant springer og snuser, han bryr seg hverken om unger, hunder, barnevogner eller noe annet nå, og da har vi det så bra sammen. Lille gullet til mamma!!

Men tilbake til sportreninga i dag. Jeg gikk et spor hver til Tutta og Tia, og deretter la jeg to små spor til Ebbie.

DSC_0002

Jeg la inn en vinkel og en pinne i hvert spor. Hun har aldri gått spor med pinner før, derfor var jeg veldig spent på om hun skjønte hva hun skulle gjøre. Jeg tok en kvist fra et tre og laget meg to pinner på ca 10 cm lengde. Disse pinnene har min lukt, og det er det hun skal kjenne når hun plukker pinnene.

Ebbie gikk fint ut på det første sporet, gikk over pinnen og da holdt jeg henne igjen i lina. Vi har jo trent på pinnesøk i skogen før, slik at det skal ikke være helt ukjent for henne. Jeg viste med hånda ned mot bakken, hun snuste og tok opp pinnen. Avleveringa ble litt feil, hun mista pinnen på bakken. Da venta jeg henne ut litt, hun tok den opp og ga den deretter fint inn i hånda mi. Yeah!

Men så ble det plutselig verre å følge sporet. Det var jo ikke noe rart. For selv om jeg hadde hengt klyper i sporet, klarte jeg på en eller annen måte å komme meg inn i det andre sporet, og fant sporslutt der! Du snakker om å gjøre det vanskelig for seg selv. Men Ebbie fikk nå belønningen sin, masse goddis som var lagt ut der sporet slutta. Da var det bare å prøve å gå det andre halve sporet som jeg ikke hadde gått i. Ebbie gikk over pinnen nå også, jeg stoppet opp litt og nå var hun raskere til å ta opp pinnen. Hurra for vesle frøkna.

DSC_0008

Mamman hennes har nå lært ei skikkelig lekse:

 • sporene skal planlegges bedre.
 • ikke ligge så nærme hverandre.
 • jeg må ha bedre fokus på hva som er oppgava mi.

Vi prøver igjen til helga og neste onsdag også, tenker jeg.

 

4 svar til “Surrete mamma men flinke Ebbie!”

 1. Jeg kan se på bildene at dere har kost dere idag!! 🙂 Herlig, og fint vær har det jo også vært!

  Håper du har fått slappet litt av, selv om du har planlagt kurs på Nes… 😉

  Klemmer

 2. Dere er kjempeflinke Hilde, også du da, som sørger for at Fant får sitt, før Ebbie får gå spor:o)

  Jeg tror alltid jeg skal huske hvor sporet gikk…… Det eneste jeg har lært av det, er at jeg skal gå til innkjøp av MANGE flere klesklyper….:o)

 3. Hei!

  Takk for flotte spor du la til meg, de rotet du ikke med! Koselig med spor, var fint å legge de så nærme bilen når vi ikke hadde så god tid. Ebbie og jeg fikk en liten kosestund sammen når du la spor. Jeg fikk suss og hun fikk pølsebit.Vi må ta oss en tur i Maridalen en dag så Fantemann kan være med . Så kan de løpe, løpe løpe……..(øø i langline)
  Kjør forsiktig og kos deg med mannen din!

  Klem fra Pierce Brosnan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.