Solbu, kurs og trening!

Planene jeg hadde i dag var å plante ut noen blomster, handle til pinsetur på Solbu, biltur opp på hytta, deretter pakke ut og så planlegge hverdagslydighetskurset i kveld,(skulle bare få det ned på papiret)  deretter ned på Låplassen for å holde kurset og så opp igjen til Solbu for litt hundetrening og avslapping.

Slik gikk det egentlig, også. Jeg ble bare avbrutt av en hyggelig telefonsamtale med en eldre mann som ønsket å prate om hundetrening mens jeg plantet ut blomstene mine. Deretter ble det litt praktisk hundetrening på butikken med en kunde som hadde en «uoppdragen» hund, (det var den aldeles ikke) og så var vi klare til å kjøre.

Turen gikk fint som vanlig. Hundene var stille og rolige i bilen, det er de alltid, og de var veldig greie å ha med seg. Vi hadde en rast, hvor Fant og Ebbie fikk luftet seg litt, og jeg inntok en liten salat. Fant overrasket meg, han satt helt stille og bare kikke rundt seg da jeg spiste – det har vel aldri skjedd før!!! Ebbie rygget og dekket for å mase til seg litt av salaten min, noe hun ikke fikk!! Dvs hun ble noen tørrforkuler rikere!!!

Jeg har funnet ut at jeg må trene mere på utgangsstilling, slik at det blir default atferden til Ebbie og jeg må sette ryggingen hennes på kommando. (Default atferd= den atferden som ligger øverst i hundens atferdsreportoar, og den atferden som hunden tilbyr først når vi er klare til trening).

Kurset i kveld gikk kjempefint. Det er veldig fint å ha kurs på Låplassen. I kveld var det varmt og godt, sola skinte og kursdeltagerne var flinke og jobbet bra.

Jeg har noen jenter som er med for å trene og de er bare såå flinke. Her er Marlene og Tinka. De jobber kjempefint sammen og Tinka er en superfin schæfer.

DSC_0039

Dette er cockeren Cæsar og Ingrid. De var kjempeflinke i dag, og Ingrid hadde god kontroll på hunden sin. Ingrid hadde med seg lillesøstra si, også, og de koste seg sammen, alle sammen.

DSC_0036

Så kom «gjengen» med Nøve og Nalle i spissen. Dette er en herlig gjeng og de har noen supre hunder. De går tur en gang i uka (tror jeg). Berit og Kango, Nøve og Nalle var de to som startet det hele, og i dag var det ganske mange som gikk tur. Det var bare Sidsel og collien Mozart som manglet. Det er så koselig at de dukker opp på Låplassen, det setter jeg skikkelig pris på. Håper bare at jeg også får anledning til å være med dem på «by-vandring» i Nes. Kankje blir vi mange på «kosetrening» neste gang?

DSC_0048

Ebbie og Fant fikk et godbitsøk utenfor hytta og et griseøre hver i kveld.  Fant var i slikt slag, at vi måtte trene litt.  Vi  trente slalom, baklengsrygging mellom beina mine fra front, sitte bamse, bukke og kontakt. Han var skikkelig flink, og jeg koste meg skikkelig. Han ble belønna veldig sjelden og jeg brukte håndtarget for å lede han inn i slalom og bukkingen. Jeg bruker mindre og mindre belønning og hjelp nå, han begynner å kunne øvelsene veldig godt.

DSC_0008

Nå sover begge «ungene». Fant ligger under stolen min, mens Ebbie har okkupert en egen stol. Hun har hatt en skikkelig kosestund med pappan sin, da grynter hun og så må hun sitte på fanget. Jeg vet ikke hvem av dem som koser seg mest.

Nå skal Arne og jeg være på hytta i hele pinsa. Vi har ikke hatt fri en helg sammen siden lenge før jul, så nå skal vi bare nyte disse fridagene.

4 svar til “Solbu, kurs og trening!”

 1. Herlig bilde av gode og snille Pomsemann!! ❤ Han er så søt!

  Kos dere masse på hytta, dere fortjener en fin langhelg sammen! Jeg gleder meg til langhelg jeg også, og fri på lørdag! Men litt eksamensjobbing blir det også…

  Kos dikkon! Og vær forsiktige, og ta med mobil overalt! 😉 (Begynte å lure når jeg ikke fikk svar på mld jeg sendte, men roet meg da jeg hørte pappa var sammen med deg… 😉 )

  Klemmer ❤

 2. Hei igjen!
  Vi må liksom vise oss fram til ære for deg, da vet du. Det er takket være deg og kursa på Låplassen, at vi har fått denne gode tur-vanen en dag i uka! I dag var det 5 gutter og ei dame! Vi blir fler og fler 🙂
  Ha ei riktig god pinse! Det fortjener dere virkelig 🙂

 3. Flinke Fant, Ebbie og Hilde. Det høres så koselig ut med kursene på Låplassen (egentlig vet jeg jo hvor kos det er, for jeg har jo fått være med en gang:o)

  Ha en kjempefin pinse, og kos dere masse på hytta Hilde!!!1

 4. Hei!

  Så flink du er til å gjøre det koselig på kurs! Skikkelig stemmnings skaper er du!
  Artig å se bildene.
  Jeg har vært på Rema 1000 på kjelsås i dag og kjøpt kyllingvinger. Da traff jeg lille Martine på veien gikk!
  Ikke for mye sussing på Arne nå da!!

  Good helg!!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.