Oppdatering sommertrening.

De siste 14 dagene ( 1 juni – 14 juni) har jeg, etter planen, fokusert på FOKUS, UTGANGSSTILLING og BAKPARTSKONTROLL. I tillegg har vi også jobbet med VISNING AV TENNER.

Jeg må si at jeg har klart å være fokusert på denne treningsplanen, og er allerede kommet ganske langt med disse momentene.

FOKUS.

 • Fokus stående foran meg, er veldig bra. Holder kontakten lenge.
 • Under marsj baklengs er også veldig bra. Kan gå langt med fokus, uten å slippe kontakten.
 • Fokus i utgangsstilling er også bra. Her må vi drøye tida som hun har fokus, så er det også på god vei til å bli tilfredsstillende.

UTGANGSSTILLING.

 • Har trent på at hun skal komme på plass når hun står foran meg. Begynte med kort avstand, og går nå flere meter fra henne, før hun får kommandoen «plass». Hun kommer noen ganger kjempefint inn, tett inntil foten min, og helt riktig plassert. Jeg må nå være flink til å avbryte de u.s. som jeg ser ikke blir bra, og kun belønne de som jeg er fornøyd med.
 • Jeg kaster belønningen fra meg i forskjellige retninger, og ber henne komme i u. s. fra disse retningene. Hun klarer det greit. Må jobbe med det samme som punktet ovenfor.
 • Hun har fine u.s. når jeg tar høyre vendinger, men det er ikke så enkelt med venstre vendingene enda.
 • Hun setter seg fint når jeg tar et skritt fram og stopper, det samme med to skritt og tre skritt. Men jeg må jobbe mere…
 • Hun kan ikke sette seg i u.s. når jeg rygger et skritt eller to

BAKPARTSKONTROLL.

 • Ebbie rygger fint inntil vegg, og også inntil en vinkel. Har trent endel på dette fordi jeg tråkket på henne, og hun ble litt utrygg. Fant er faktisk flinkest «i klassen» her.
 • Hun rygger også uten vegg, og fra meg når hun står i front. Jeg synes at hun rygger skjeivt, derfor må jeg trene mere på dette. Belønne kun de få metrene som er perfekte, og ta det i små skritt herfra.  Jeg skal også  sette kommando på ryggingen. Inngår også i freestyleøvelsene mine.

VISNING AV TENNER.

 • Ebbie har trent lite på dette.  Hun har vært på to utstillinger, og vi har trent en gang med Birgitta. Hun er ikke engstelig for fremmede personer, derfor tror jeg ikke at dette blir noe problem. Men vi kommer til å trene på det med andre mennesker utover sommeren.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med både Ebbie og Fant. Det er greit å få «satt treningen  ned på papiret», for nå vet jeg hva jeg skal jobbe mere med.

Neste uke er det LINEFØRING OG FRI VED FOT, som er i fokus. Så nå er det bare å kaste seg ut i det i morgen.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Oppdatering sommertrening.”

 1. Sååå flinke dere er!! Ingen sak å lære seg noe med deg som trener! 😉

  Det er nok ikke noe problem for snusken å vise tenner, hun er kjempe flink til dette! Pusse tenner kan hun også…

  Nå er det siste innsats til siste eksamen på tirsdag.

  Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.