Dagen i dag….

 

DSC_0505

…. har vært veldig fin, som dagene mine pleier å være. Vi sto opp kl 07.30, tidlig til å være fridag. Jeg slapp ut Fant og Ebbbie, og gikk inn på badet for å ta meg en dusj. Ebbie kom inn igjen med en gang, mens Fant satte seg utenfor bilen. Han skulle nemlig ha tilgang til buret sitt. Han simpethen elsker å være der, og går ut og inn hele dagen. Med tanke på at jeg brukte buret som en «time-out stasjon» mange ganger daglig til han var rundt året, har han kun gode tanker om buret sitt! Det er jo greit å vite. Jeg får mange spørsmål om det, nemlig.

Jeg sjekket mailene mine, spiste litt mat og slappet av med ei hundebok som jeg fikk tilsendt for ei uke siden. Jeg er visst blitt hekta på hundebøker, har ikke lest ei krimbok på det jeg kan huske. Jeg som ELSKER krimbøker!! Den nyeste boka nå er om rundering. Jeg gleder meg til å lese den og å jobbe med nybegynnerkurset jeg skal ha i august og september.

Vi kjørte en tur til Rødberg for å handle. Jeg liker å ta meg bilturer når jeg er på hytta. Jeg kikket litt rundt og handlet litt. Jeg kjørte hjem via Uvdal, Dagali og Tunhovd. En tur som tok en time og et kvarter. Fant og Ebbie var helt stille i bilen, det er såå deilig. Som en påskjønnelse for det (tror ikke de skjønte at det var det, gitt), kjørte vi til brua ved Kristian-vegen og så gikk vi en times tur.

 Fant var superflink i dag. Han kom på innkalling når han var langt borte, han spiste frolic som belønning (!), kom og satte seg frivillig ved siden av meg(!) og gikk fint ved fot da jeg ba han om det. Flinke gutten min, det.

DSC_2085

Ebbie har begynt å springe litt lengre bort fra meg, hun springer etter Fant som er på «jakt» og hun kommer inn til meg for å få en kos. Ja, ingen belønning uten at jeg har kalt på henne. Hun får pedigree pal som belønning, og synes det er kjempegodt! Hun (dvs jeg) har funnet trivselsvekta hennes, så nå gjelder det å tenke på belønningsfrekvens og -kvalitet. Hundemat er fin belønning for henne i disse situasjonene. De virkelig gode forsterkerne sparer vi til vi trenger dem. Kveldsmaten hennes blir brukt som belønning utover dagen.

DSC_0132

I kveld har vi trent på «stå», «lineføring» med bare et par stegs forflytning med kontakt, «dekk fra holdt» og at den av hunden som ikke trener, skal sitte/ligge og holde seg i ro. Det begynner virkelig å gå bra nå. De blir slitne av det også, og enda mere tent på trening når det er deres tur. Fant trener også på dette, freestylen er lagt litt på is akkurat nå.

Jeg hadde tenkt å reise til Gol for å trene med Hallingdal Hundeklubb i kveld, men jeg droppet det. De skulle visst bruke tida til å sette opp agilitybanen sin, og da synes jeg ikke at det var verdt å reise den lange veien bare for det. Egoistisk? Ja, kanskje det, men dette hadde jo blitt første trening der for meg, og den ville jeg aller helst bruke til å trene og ikke til å sjaue. Tror det var lurt med hensyn til ryggen min også. Ikke noe galt med den nå, men jeg tror ikke at sjauing hadde vært så bra.

Nei, jeg sparer meg heller til kosetrening på Låplassen i morgen kveld.

Vi går turer og koser oss hver dag. I går gikk vi nesten tre timer, og på slutten av turen la jeg et spor hver til Fant og Ebbe-lure-mor. Fant fikk superbra, men litt for fort. Måtte holde han igjen, og passe på at han ikke «durte i veg» i de 4 vinklene jeg hadde lagt til han.

Ebbie hadde ikke dagen sin, og gikk et veldig dårlig spor. Det var nok min feil, for jeg hadde ikke merket godt nok, og jeg var nok litt sliten etter turen. Siste halvdelen av sporet gikk hun veldig bra, og hun fant sporlsutt. Men uffameg, maurene sto i kø oppå goddisen, derfor måtte hun få noen ferske fra lomma mi. Det samme gjaldt Fant, men belønningen hans er ikke goddis, men å fortsette å gå sporet.

Vi slappet av litt før vi gikk til bilen, Fant sov oppå sekken min, mens Ebbie lurte på om vi kanskje kunne trene litt lydighet mens vi satt på stubben og hvilte. Hun fikk «slutt på treningen-signalet», og da gikk hun på leiting etter goddisen som lå igjen med all mauren på.

3 svar til “Dagen i dag….”

 1. Lille Pomsemann begynner å bli stor mann, så da har han kanskje roet seg litt ned!? 😉

  Bra å lese at dere koser dere! Da skal du få lov til å fortsette å være der oppe alene…

  Kombaja, ferdig med eksamener og alt som er med skolen! Får karakterer og alt på torsdag! 🙂 Joho!

  Klemmer ❤

 2. Kombaja, til deg også! Det er jo Marko sin kommentar, det.
  Han er sikkert kjempestolt av deg i dag!!! Nå venter vi i spenning på at torsdagen skal komme!

  Marko har vært med meg på tur i dag. Han har pirket meg bak venstre skulder og ertet meg litt. Det er raringen sin, det. Nå tror vel folk at vi er litt «rare», Karoline!!

  Kos deg og slapp av i kveld. Nå er det slutt på pugging og skole på kveldene.
  HURRA FOR DEG, hilsen Ebbe-lure-mor og Fanterampen!!

 3. Marko har jo vært med meg på jobb idag også! Han satt på fanget mitt når jeg hørte på Hellbillies sangen vår, ingen der… Det var koselig det!
  Folk får tro hva de vil… 😉 Hihi, vi vet at det er sant! Hvordan kan Claude fortelle alt hun forteller oss, hvis hun ikke har snakket med dyrene våre! 🙂
  Jeg tenkte idag at nå er sikkert Marko stolt av meg! 🙂 ❤

  Nå skal jeg sove godt, og vente spent på torsdagen…

  Nattaklemmer til dere fra oss!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.