Litt av hvert…..

har skjedd i dag. Vi startet «hundedagen» med en tur på Eiksmarka, på fotballslettene bak Eiksmarka Skole. Her var det mange unger som både spilte tennis og fotball og noen var der bare for å leke og å kose seg i sommervarmen. Varmen ja. De som kjenner meg, vet at det ikke er det beste jeg vet, derfor ble det bare en tur på ca 3/4 time. Fant er blitt kjempeflink nå. Han bryr seg ikke om unger som spiller fotball, som springer nesten rundt beina hans og han bjeffer ikke en eneste gang mere. HURRA for flinke, lille gutten min.

Ebbie fikk hilse på ei jente som egentlig ville hilse på «den søte, lille hvite hunden». Jeg fortalte at han ikke var så veldig glad i å hilse på unger, og da spurte hun om hun kunne få hilse på «den store hunden». Ebbie hadde stått og logra lenge og ble nå kjempeglad da jeg sa «værsågod» til henne. Hun logret og koste seg, ble klødd og var bare snill og god. Det er så trygt for meg, og det merker sikkert Fant også. Det som er bra, er jo at han også ville bort for å hilse,  han snuste litt på jenta og deretter gikk han. Kjempefin trening for gutten min.

Jeg hadde gjort masse kontorarbeid i går, det lå jo endel og ventet etter at jeg hadde hatt fri ei uke, og så hadde jeg et par timers veiledning på kvelden. Derfor tok jeg meg fri i dag, og vi kunne slappe av etter at vi hadde vært ute på tur. Litt rydding, mopping og klesvask ble gjort, men jeg fikk meg også en liten «høneblund» på ettermiddagen. Det er det leeenge siden jeg har hatt tid til. Jeg har bare igjen en privattime nå (på Låplassen tirsdag) og da er det ikke kurs igjen før i august. Så nå blir det bedre tid til kontorarbeidet utover. Hihii…. innimellom at jeg reiser til Solbu!!!

Karoline kom for å hente Ebbie litt før kl 17 i ettermiddag. Hun skulle nemlig møte Jeanett med den lille, søte springervalpen Vilde på 10 uker.  Det er lenge siden jeg har sett deg, Jeanett. Kanskje byr det seg en anledning snart?

DSC_0068

Ebbie er glad i valper, og det hadde gått riktig så bra. Jeanett er flink med hunder.  Hun ville gjerne sosialisere Vilde og da var det jo greit å møte Ebbe-lure. De var borte i ca en 1,5 timer, tror jeg. Vilde fikk bestemme selv når,  og om hun ville hilse på Ebbie, og det hadde gått veldig fint. Ebbie er flink med språket sitt, og er glad i valper. Hun blir nok en flink mamma, Berit!!

DSC_0071DSC_0072

 

 

 

 

 

 

DSC_0084DSC_0074

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi møtte Birgitta og jentun hennes i kveld, og trente litt. Ebbie hadde ikke dagen sin, det er første gang jeg opplever dette, og «våknet» ikke før vi trente litt apportering og søk. Hun var dempende og ukonsentrert da vi trente lineføring og kontakt, men hun lå greit på fellesdekken. Fant reiste segt opp litt, og da prøvde hun seg også. Etter et lite og svakt «dekk», la hun seg fint ned igjen.

DSC_0003DSC_0005

 

 

 

 

 

 

 

 

Fant synes det var litt slitsomt i kveld, fordi det er omtrent et par måneder siden Tutta og Tia hadde løpetid, og da luktet de nok litt godt. Men han lå sammen med dem på fellesdekken, og det synes jeg var veldig godt gjort. Ebbie lå litt urolig, men hun lå ganske sikkert, synes jeg. Jeg passet på å belønne henne mellom føttene og å løse henne ut etter det. Jeg vil ikke at hun skal trekke mot meg i forventing om at belønningen kommer når hun reiser seg opp. På denne måten får jeg en sikker dekk. Jeg løser henne også ut med et «værsågod», slik at hun må vente på et signal for å gå ut av posisjon.

Vi tok et søk med hundene etterpå. Ebbie trente på å finne og å apportere ballen sin, og å finne goddis samtidig med Tia. Da kom halen opp igjen, og farten og gleden dukket opp i øynene hennes. Det kom også et par unger og forstyrret oss, og hun bare smilte og lot seg klappe, hun lette etter ballen og riktig koste seg. Det er så herlig med en slik hund.

DSC_0008

Fant er verdens snilleste og søteste hund, og han er den hunden jeg har hatt som er mest rolig inne. At vi jobber med «vårt», skaper et spesielt bånd mellom oss. Jeg kaller han for «hjertebarnet mitt», og ville ikke byttet han bort for noe i hele verden.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

9 kommentarer om “Litt av hvert…..”

 1. Her var det masse koselige bilder!! 🙂

  Det gikk kjempe fint med Vilde og Ebbie idag! Og Ebbie er en engel å ha med seg ut! Hun bare lå ved siden av meg mens Jeanett og jeg satt å snakket… Ikke opplevd det før, mye nytt å oppleve med lille snusken!! 😀 ❤

  Nattaklemmer

 2. Helt utrolig å rekke så mye på en dag!!! Moro å se bildene av dem 🙂

  Nå når det er så varmt, får Jaco stå ute i skyggen – der vi selvfølgelig oppholder oss. Nalle og jeg trente litt på «rygg», jeg la på navn da han etterhvert gjentok ett eller to skritt bakover. Er ikke sikker på om han skjønte helt hva han gjorde, og bedre ble det ikke da Jaco begynte å mase «rygg – rygg»… Det var gårsdagens trening hos oss 😉

 3. Hihi, Nøve, så morsomt med Jaco som prater. Det har alltid fasinert meg. Ingen av Karolines fugler kan prate, men kanskje lærer Apollo det, Karoline?
  Lurt å sette på navn så tidlig, synes jeg. Når Ebbie rygger nå, sier jeg også rygg, men da stopper hun, og det vil jeg jo ikke. Hmm, det skal ikke alltid være så enkelt!

  Ha en fin travel dag, du har jo mange planer i dag, skjønner jeg- og god tur med «gutta boys».

 4. Hei!

  Det var en søt liten baby. Så flink Ebbie er med henne.
  Gøy å trene igår, det skal jo ikke lange stunde til.
  Hint, hint, Anne Kathrine og jeg skal starte i Asker hundeklubb… hi hi
  Gleder meg vilt til ferien vi skal på!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Trygve

 5. Apollo kan lære noen ord, men han sier ikke noe ennå… Han er bare to år da, så han har maaange år igjen på seg! 😉 Rart han ikke har lært «Apollo, nei», for han er en liten rampegutt som skal gjøre alt og dytte ned alt. Hihi, så det ordet bruker vi mye…

  Morsomt du skrev om «hjertebarnet» ditt, for jeg fortalte Jeanett om det når vi snakket om dyretolk… 😉

  Klemmer

 6. Tusen takk for ett superhyggelig møte Ebbie og Karoline, det gikk så utrolig bra!
  Glad for at det ble en positiv setting for Vilde, jeg er en hønemor uten like når det gjelder sosialisering og miljøtrening 😉
  Så fin blogg du har Hilde, nå kommer jeg til å titte innom på dere innimellom ;)Håper vi møtes snart!

 7. Ja det var kjempe koselig Jeanett!! Vi må møtes igjen alle sammen, så kan jentene kose seg litt sammen! 😉 Det gikk jo så bra! Og lille Vilde er nydelig!! ❤

  Klemmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.