Dekk fra holdt.

DSC_0009

Nå er det egentlig alt for varmt til å trene, men litt lydighetstrening på kvelden, klarer vi allikevel. Jeg tok med meg Fant og Ebbie ut på en tur kl 09.00 i dag tidlig, de fikk springe fra seg litt i et «sauefritt» område. Her var det rennende bekker og et tjern, slik at de fikk duppet seg litt innimellom. Godt var det, for da turen var slutt ved 10.30 tida, var vi kjempevarme, alle sammen. Da var det også fint at ho mor kunne gå rett inn i en dusj etter turen!

Vi har hatt litt besøk i dag, men har allikevel fått gjort endel, bla plenklipping, vi har satt opp en køyeseng og en vanlig seng på det som blir gjesterommet her på hytta, og vi har grilla og kost oss. Arne reiste med toget kl 20.40 i kveld, mens jeg blir et par dager til.

SOMMERTRENINGEN DENNE UKA: «Dekk fra holdt».

Vi trente jo på «FELLESDEKK I 2 MINUTTER» sist uke, vi kom ikke helt i mål vedr tida, men vi fikk trent noe. Ebbie legger seg raskere enn Fant, men hun vrir seg litt for mye, men de kan ligge i ca 1,5 minutter nå. Det neste trinnet for Ebbie, er at jeg må avbryte øvelsen hvis hun ikke ligger helt i ro.

I øvelsen «dekk fra holdt»  skal Fant og Ebbie kunne utgangsstilling, fri ved fot, dekk og bli liggende og tilslutt sette seg opp i sitt.

DSC_0003

I dag begynte jeg med å gå bak Fant og Ebbie mens de lå stille. De dekket foran meg, jeg gikk tre meter bak dem, gikk fram til dem igjen og belønnet at de fortsatt lå stille. Oppsitten skal jeg trene på senere, som et eget moment. Nå ville jeg bare at de skulle ligge i ro mens jeg gikk rundt dem og inntil. Det gikk bra med dem begge to. De skal ligge og se rett fram når jeg er bak dem. Det klarte de da jeg trente dem en og en. Jeg la en godbit noen meter foran dem, for at de skulle ha fokus rett fram. Klarte de oppgava, fikk de «værsågod» ut til godbiten. Jeg måtte ta et lite bilde av dem da de lå helt tett inntil hverandre. Det er altså ikke slik de skal ligge på en dekk.

DSC_0007

Det neste jeg skal trene på, er «dekk fra utgangsstilling», deretter «fri ved fot + holdt» + dekk. Dette blir så en liten kjede,  som er den første halvdelen av hele øvelsen. Det er så morsomt når jeg har en plan å trene etter, og når Fanterampen og Ebbe-lure-mor synes det er morsomt å trene, blir det også veldig motiverende for meg.

I morgen skal jeg ha en privattime på Låplassen, og så er det noen av oss som kanskje skal til Hallingdal Hundeklubb på Gol på kvelden. Blir det for varmt, orker vi ikke det. Time will show.

4 svar til “Dekk fra holdt.”

 1. ❤ Så koselig med sommer på hytta!! 🙂

  Vi skulle kjøpe en stor vifte til å ha på soverommet, så vi klarer å sove. Da vi kom inn på Elkjøp var det bare aircondition igjen, og den har thomas siklet på siden i fjor. Vi slo til å kjøpte den, og da vi endelig kom hjem å fikk den opp i leiligheten, var den ødelagt. SÅ nå har vi pakket den inn igjen, å fått den ned i bilen. Så får vi se hva som skjer… Får vi den billigere, så tar vi den.. 😉

  Kos dikkon videre!!!!! 🙂 Vær forsiktige alle sammen! ❤
  Nattaklemmer

 2. Å så gossine de er som ligger der og ser etter mamma’n sin! Skjønner godt at du måtte ta ett bilde da 🙂

  ps.Takk for tipset Karoline…tror jeg har ei vifte på loftet!! Den skal jeg hente NÅ. God natt 😉 og lykke til med «byttehandelen».

 3. A aa jeg vil se bilder fra inne i hytta!!!!!
  Selv om jeg elsker bildet med blomstene på bordet.

  I dag så vi en korthårs collie som var prikk lik Ebbie i tegnigene, Tia ble helt forstyrret !
  Men den var ikke så pen som Ebbie.

  Så flinke ungene er til dekk!
  Hvem skal passe Fantemann når vi drar?

  Nille

 4. Jeg skal passe Pomsen!! 😉 Jeg lufter han om morgenen og etter jobb. Også lufter pappa han før de skal legge seg. Så det blir gutta som er hjemme å passer på huset!!
  Må lage en dagbok til Fant også nå, så mamma og Martine kan lese om hva vi har gjort! 😉

  Da har vi byttet til en stor vifte. Vi fant en butikk som hadde. Vi skal kjøpe en til snart, så vi kan ha 2 stk… 😉

  Klemmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.