Ukeskurs ved Østlies Hundesenter.

Nå nærmer det seg med stormskritt. Ukeskurset som Birgitta og Tutta, Ebbie og jeg skal på. Vi reiser førstkommende søndag (5 juli) og kommer hjem igjen søndag 12. juli. Jeg er kjempespent, kjenner jeg, og gru-gleder meg. Jeg kunne ikke fått triveligere reisefølge enn Birgitta, dvs jeg hadde aldri reist på et slikt kurs med andre enn henne. Vi har liksom våre «rare» og særegne vaner, vi to.

Her er linken til Østlies Hundesenter.

Vi skal trene spor, feltsøk og lydighet.

DSC_0009

DSC_0026

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blir antageligvis en annen måte å trene bla lydighet på, men det gleder jeg meg til. Det er fint å bli introdusert for forskjellige treningsmetoder. På den måten kan jeg jo benytte meg av den/de metodene som passer for meg, Fant og Ebbe-lure-mor, og så blir jeg antageligvis en flinkere lærer på den måten.

Fant skal være hjemme (ååhhh, det blir vanskelig, kjenner jeg), men han skal være sammen med pappa og storesøster Karoline. Hun er en  engel, stiller ALLTID opp når jeg spør henne, og er veldig flink med både Ebbie og Fant. Det blir litt rart å ikke ha med seg Fant, for det har vært oss to som har gått på kurs, de siste tre årene. Men dette kurset hadde nok blitt mere slitsomt for han, enn det hadde vært morsomt og lærerikt. Jeg får tenke på det, når samvittigheten plager meg. Han skal få springe….. springe … på hytta nesten hele resten av sommeren, vesle «hjertebarnet» mitt.

I dag var jeg og hundene en tur på Gol og Felleskjøpet. Jeg handla mat til F og E og to treningsbukser som jeg skal ha med meg på kurset.

Etter turen gikk vi en tur på 1,5 timer. Det var varmt og godt, men det er jo et lite «drag» i lufta, her på hytta.

I morgen reiser jeg hjem. Det er sikkert uhorvelig varmt i byen, ca 32 varmegrader får jeg høre, men jeg må gjøre ferdig månedsavslutningen/avstemmingen og resten av kontorarbeidet før jeg skal være borte hele neste uke. Fredag skal Birgitta og jeg gå spor med våre håpefulle, hvis vi ikke kvåvner av varmen, da. Jeg skal ta ei lita treningsøkt med hundene i kveld, etter at jeg har vært på hytta hos Mie og spist taco. Det skal bli koselig. Tonje er der også, derfor blir det et skikkelig søskentreff i ettermiddag.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

6 kommentarer om “Ukeskurs ved Østlies Hundesenter.”

 1. Bare hyggelig å passe Fant!! Blir uvant da, er jo vant til Marko. Og han og Fant er jo veeeldig forskjellige.. Og nå som jeg akkurat har blitt vant til snusken min! 😉 Vi skal kose oss masse, Fant og jeg! Også skal han og pappa sove sammen hjemme og passe på huset! 🙂 Gutta boys!

  Imorgen er det Hellbillies konsert 🙂 Det gleder jeg meg til!!! 🙂 Synd du ikke kan bli med… 😦

  Klemmer

 2. Håper dere får ei skikkelig fin uke 🙂

  Hva skulle du gjort uten familien – hadde du satt igjen Fant på en kennel/pensjonat? Jeg har slettes ikke lyst til å gjøre det med Nalle, men det er sikkert ikke så ille…

 3. Jeg må nok hjem for å gjøre ferdig kontorarbeidet mitt, dessverre. Ellers skulle jeg nok vært på hytta lengre. Det er jo bare så godt å være her.

  Jeg hadde ikke likt at Fant skulle være på kennel, Nøve, og jeg er veldig glad og takknemlig for at jeg har noen som kan stille opp når jeg trenger det. Marko var på Standal noen ganger, og ble tatt veldig godt tatt vare på. Det trenger ikke å være så ille, men det er veldig beroligende for oss mammaer at noen vi kjenner og stoler på, kan se etter våre små gullunger.

 4. Å, nå savner jeg kvassen min igjen… 😉 Han hadde det kjempe fint på Standal! Og Lutten var vel der en gang også?!

  Nå skal jeg legge meg, er sliten etter en varm dag. Også har jeg syklet idag, så er litt sliten i beina… Er så deilig å legge seg når man er sliten! 😉

  Nattakjakji (hihi) ❤

 5. Vesle Lutten var der flere ganger, han. Dyrepasseren kunne klappe han tre ganger, og på fjerde gangen langet Luttemann ut med poten sin og klorte han. Raringen vår.

  Så flott at du sykler, det er kjempedeilig å være sliten etter ei treningsøkt.
  Sov godt, fra alle på Solbu!! 🙂

 6. Hei!

  Ja vi er litt rare vi to, hi hi..
  Kjør forsiktig i dag da.

  Heldige Fantemann som blir passet av lille Karoline mor. Tia skal to dager til mormor.

  Gjertrud

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.