Lydighetstrening v/Østlies Hundesenter.

 

DSC_0002

  

Her er Helge Omnes. Vår kjempeflinke sporinstruktør denne uka. Han kom med konstruktive tilbakemeldinger etter hvert spor vi gikk, og jeg har lært masse av han.

Han gikk bak og holdt innimellom i lina, for å hjelpe meg slik at jeg gikk i riktig fart og for å fortelle med om hvordan jeg skulle jobbe i sporet, hvordan jeg skulle forholde meg i vinkler og hva jeg skulle gjøre hvis Ebbie gikk av sporet. Jeg skal skrive om sportreningen i neste blogginnlegg.

Inger hadde ansvaret for to lydighetsøkter denne uka. Hun var engasjert og motiverende og øste av sin kunnskap til vi fem i gruppa vår. Alle trente på forskjellige øvelser/moment, og det gjorde at alle fikk innblikk i flere øvelser enn våre egne.

Ebbie og jeg trente «utgangsstilling» den første økta, og «stå» den andre. Inger brukte mere hjelp i treningen enn det jeg var vandt til, men det var veldig effektivt og morsomt å jobbe slik. Jeg vet jo at hjelpen må bort veldig fort, og med ei lærevillig lita frøken, kom vi langt med treningen.

Ebbie ble belønna veldig mye med lek og «kong» og det synes hun var veldig morsomt. Jeg måtte bare passe på å dempe henne litt med myk og rolig stemme, ellers gikk hun fort litt opp i intensitet. Litt godbiter innimellom gjorde at øktene ble vellykket!

ebbieøstby

 Ebbie og jeg blir instruert av Inger. En engasjert og kunnskapsrik dame!

Andre øvelser vi trente på, var litt fellesdekk. Det klarte hun bra. Hun lå sammen med to fremmede hunder, og ble bare belønnet et par ganger mellom hver gang hun fikk kommandoen «dekk». Vi trente også litt på apportering. Hun apporterte pinner og kongen sin. «Innkalling fra sitt» gikk også bra, men vi har ikke jobbet med å komme inn i utgangsstilling. Utgangsstillingen begynner å bli riktig så bra, så nå er neste moment å få henne inn der når hun blir kalt inn.

Jeg trente også innkalling fra ca 30m, og med kongen lagt ut midt i «løypa». Jeg hadde aldri prøvd på det før, men jammen skjønte hun hva hun skulle gjøre. Hun kom i full fart, bråstoppet oppå kongen, sprang deretter tilbake og hentet kongen og kom i full fart inn til meg og avleverte. Tre vellykkete repetisjoner, så turde jeg ikke mere. Morsomt at hun er så flink til å tenke selv.

Vi skal også jobbe med «fri ved fot/lineføring», og det skal vi jobbe med fra «utgansstilling». Jeg fikk et fint tips på hvordan jeg skal gjøre det, så nå er det bare å sette igang.

DSC_0004

 

Birgitta, Sissel, Terje Østlie og meg. Erlend gikk spor og Reidun tar bildet. Vi var fem på gruppa vår, og vi holdt sammen hele uka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.