Fantastiske, morsomme spor!!!

Jeg er bare SÅÅ fornøyd med sporene både til Fant og Ebbie i kveld!! Det er kjempemorsomt når det flyter og går så bra som det gjorde i kveld. Dette er de beste sporene både Fanterampen og Ebbie har gått noengang!!!

FANT:

Målsetting: Fant skulle gå roligere i sporet, og gå mere med snuta nede i sporet.

Hvordan? Jeg festet flere merkebånd i sporet, slik at jeg visste akkurat hvor sporet gikk. På denne måten kunne jeg holde han litt igjen når han raste avgårde, og gi line og la han gå framover når han gikk rolig og hadde snuta nede i bakken. Jeg hjalp han litt med påvirkning, slik at han lettere skulle ta sporet. I slutten av sporet la jeg pipeanda hans, frolic og westfalerskinke!! Jeg ville at han skulle fortelle meg hvilken belønning han virkelig foretrakk. Jeg vet jo at han ikke er glad i belønning, for belønningen til Fanterampen er å få lov til å fortsette å gå sporet.

Sporet fikk 4 vinkler og det startet like ved hytta og endte der også.

Åhhh, dette gikk bra. Han var ivrig og la seg i selen. Jeg holdt igjen og lot han kun få gå framover når snuta var nedi bakken og når han var på riktig vei. Vinklene klarte han også ganske så bra. Jeg holdt avstand og lot han  jobbe ifred.  Han gikk som forventet rett fram i vinklene men stoppet fort, gikk en halvsirkel og tok sporet igjen. Det var sauer som gresset like ved, men det forstyrret han ikke. Slutten var ikke så interesssant, akkurat som jeg trodde. Skinka og frolicen gikk ned, mens anda hans fikk ligge til slutt. Jeg begynte å leke med den, og han bar den litt, men så fortsatte han på sporet tilbake til hytta. Altså: goddis som belønning er best.

Jeg er kjempefornøyd med dette sporet, både med hvordan Fant gikk det og hvordan jeg klarte å løse oppgava mi.

EBBIE:

Målsetting: Ebbie skulle ha snuta mere nedi sporet og gå bedre vinkler.

Hvordan? Jeg la sporet med påvirkning, dvs jeg dro leka hennes  (som var belønningen hennes) langs bakken de første meterne jeg la sporet. Jeg merket veldig godt og kjørte påvirkning (dro leka hennes) i alle vinklene.

Sporet fikk 4 vinkler og krysset en sti. Jeg la ikke vinkler i stien, og jeg passet også på at det ikke var forandring i terrenget der vinklene gikk.

Hun gikk kjempefint i kveld. Jeg så en helt annen glede og intensitet da hun gikk. Hun logret, hadde nesa mere i sporet og tok også vinklene bedre enn hun har gjort før. Jeg hørte Helges stemme i øret mitt: «hold avstand i vinkelen, slipp lina,  la henne jobbe.» Hihi…  🙂 Jeg var også trygg og veiledet henne bra, fordi jeg visste nøyaktig hvor sporet gikk. Nesa nedi sporet: framover, og jeg holdt henne igjen hvis hun hadde litt for store utslag. De var få i kveld! Hun jobbet fint i vinklene, bedre enn noen gang før, og hadde akkurat passe fart. Hurra for flinke jenta mi!!

Vi tok noen «søksøvelser» etterpå, og det klarte hun bra.

Nå blir det full trening på dette framover. I kveld har jeg lært at det er viktig å tenke nøye gjennom hva jeg skal gjøre, hvordan det skal gjøres og deretter gjennomføre det.

Her er et bilde av nydelige Akheela som jeg hadde privattime med på Låplassen i dag. Hun gikk også to spor i dag, og det andre sporet gikk hun som ei dronning. Hun hadde aldri gått spor før. Fytterakkern, Bettina, dette må du bare fortsette med. Jeg fikk gåsehud av henne. Andre sporet gikk hun med snuta nedi hele tida, tok vinkelen uten å nøle og ville ikke stoppe ved slutten.

DSC_0007

Lykke til med treningen, ta kontakt hvis du lurer på noe. Vi gikk jo ganske så fort gjennom hvordan du skulle gjøre det.

Lydighetstrening: Fri ved fot,lineføring,  innkalling fra sitt, avstandskommandering,  (dekk fra sitt, deretter inn i utgangsstilling) nærme først, deretter på lengre avstand. Vi trener også på «stå». Morsomt med Ebbie, Fant synes det er bedre å snuse. Fant og jeg  trener litt freestylemoment, vi da. Bamse, poteløft, snurr etc. Det liker han bedre enn «vanlig» lydighetstrening.

På kveldene morer vi oss med litt agility-trening. Morer oss, er et stikkord her.

DSC_0013

Bildet sier vel alt: Ebbie vil jobbe, Fanterampen vil snuse!! Slik er det bare med den saken!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Fantastiske, morsomme spor!!!”

  1. Heisann!
    tusen takk for fin liten hilsen på hjemmesiden vår.
    Kortisen din er virkelig flott (selvsagt cockeren din også da, men en liten forkjærlighet for korte collier har jeg jo;) ),og jeg synes det er inspirerende å lese hvor mye du faktisk bruker hundene dine. Både ved spor, lydighet osv. Ønsker også å begynne å bruke Audi når han er blitt litt større:)

  2. Dette var morsomt å lese om Hilde, og så må jeg jo innrømme at jeg blir veldig imponert over alt du finner på for å finne ut av ting (som f.eks. Fant sin favorittbelønning). Nå ble jeg så inspirert at blod skal ut av fryseren når jeg kommer hjem:o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.