Ny dag, nye muligheter!

Regn igjen, i dag også! Da jeg våkna  i dag tidlig, lå jeg og hørte på regnet som trommet ned og Buvatn  som laget «bølgelyder» utenfor soveromsvinduet vårt. 

DSC_0003

Arne tente opp i ovnen på kjøkkenet, jeg lagde kaffi, tok meg en dusj, hundene gikk ut i hagen en tur og dette ble starten på dagen i dag.

Jeg har rydda litt, vært på Rukke og kastet søppel, handla på Joker butikken på Tunhovd, og deretter reiste jeg til Ljøtelende.

Jeg la et spor til hver av hundene. Ebbie fikk 5 vinkler i dag, mens Fant fikk 4 vinkler men litt lengre spor.» Kongen» som belønning til Ebbie, Frankfurter pølse i enden av Fant sitt spor. Sporene lå i ca 40 minutter, og da gikk vi en tur ned til Tunhovdfjorden for å «leke» litt. Plasking i vannet, apportering av pinner og litt graving fikk vi med oss, før vi gikk opp til bilen igjen.

Fant fikk begynne med sitt spor. Det blir mindre bråk på den måten. Går jeg med Ebbie først, sitter Fant og piper litt og er ganske så utålmodig. Jeg slutter ikke å forundre meg over at han som er såå vanskelig å få kontakt med ute i skogen, er så glad i å gå etter mine fotspor!!

Fant gikk bra i dag. Noen utslag har han, men han tar seg fort inn igjen. Jeg går ganske nærme han, slik at jeg lettere kan holde igjen i lina, hvis han går for vidt. 2 av vinklene gikk virkelig bra, de andre to gikk heller ikke så verst. Han var flink i dag, gutten min!

Ebbie gikk ut med logrende hale og snuta ned i sporet mitt. Jeg brukte ikke noe påvirkning i vinklene i dag. Hun tok dem ganske bra, surret ikke så mye rundt, og hun stolte mere på seg selv. «Kongen» som belønning er bare helt konge (!). Vi lekte og kastet, dro og hoppet rundt! Hun er veldig lett å belønne, vesle jenta!!

Vel hjemme slappet vi av litt! Det tar på å ha ferie!!!

DSC_0003 

I ettermiddag har jeg lest litt om rundering. Greit å lese seg opp til kursene jeg skal holde.

DSC_0004 

Det er  bilder av Ebbies «bror» i boka. Nelson er en flott og staut kar.

DSC_0014 

I morgen tenker jeg på å ta en tur til Gol og Hallingdal Hundeklubbs trening. Kanskje været letter litt i morgen? Det hadde ikke vært så dumt, egentlig.

Nå venter en liten kveldstur for «ungene». Ikke lange turen i kveld, bare en halvtimes tid,  slik at vi får lufta seg litt før kvelden.

Til slutt et lite bilde av tantebarnet mitt vesle Adam, terapihunden Ebbe-lure og meg.

adam, jeg, fint_n

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Ny dag, nye muligheter!”

  1. Hei!

    Jeg er sjaluuuuuuu. Jeg vil også ha en hytte ved vannet og spor muligheter over alt a!
    Men det er deg vel unt for du er så god a!
    Kos deg med manslingen din og hundene! Tenker du koser deg på trening i kveld!

    Kristene Albert

  2. Hei!Du er så flink til å skrive i bloggen din, må bare inn og kikke noen ganger. Er på facebook nå, har fått 14 venner, men skjønner ikke hvordan jeg logger meg inn og ut! Greit å ha når både Kari Sofie og Per Torolf flytter ut av heimen på samme dag! Jeg kjører Per Torolf til Trondheim lørdag, Kjell følger Kari Sofie og Marie til Gardermoen, det greier ikke jeg! Vi reiser til Stavanger mandag, tre dager på hotell Viktoria i Vågen, det gleder jeg meg til! Godt å komme vekk hjemmefra, så slipper jeg å kjenne på tomheten. Me svallast, fortsatt gode feridager på Buvatn til deg og Arne. Klem fra Mie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.