Miljøtrening Nesbyen Golf Alpin.

Vi hadde avtalt med fam. til Arne å møte dem på Natten. Arne og brødrene skulle spille golf, mens jeg ble med for å trene litt med Fant og Ebbie, og kanskje slappe litt av med runderingsboka mi. Før vi reiste, rakk jeg å gå nesten en times tur med dem. Fant i fleksibånd, Ebbie med båndet hengende etter seg. Det er sauer i området her, ikke mange, men jeg vet aldri når de dukker opp.

DSC_0019

Ebbie ble tatt ut av bilen først. Hun hilste på alle, men syntes at golfvognene var litt rare. Hun likte heller ikke lyden av ballene som ble slått. Da fikk vi noe konkret å trene på. Jeg stilte meg ganske nærme rangen, ba henne sette seg, og ga henne en goddis hver gang køllene smalt i ballen. Vi gikk nærme vognene også, og hun slappet fort av. Litt laber var hun allikevel. Vi tok en kaffekopp alle sammen etterpå. Hun satt litt i ro, lå litt stille også, men fulgte godt med på det som skjedde rundt henne.

DSC_0027

Fant fikk komme ut en tur etterpå. Han var bare på «snuser`n», hilste på vesle Adam, og så gikk vi en liten rusletur rundt på området. Deretter forsvant de andre og jeg blei litt alene. Jeg satte meg sammen med Fant ute på kafeteriaen, og trente han litt til å ligge i ro. Han klarer det lengre nå, men etter en stund ble det litt for slitsomt for han, og han ble lagt i buret sitt.

DSC_0029

Jeg tok ut boka mi og hentet Ebbie. Tenkte at hun skulle prøve å slappe av sammen med meg på verandaen mens jeg leste litt. Det gikk greit i 10 min. Hun satt stille og kikket på folk som gikk forbi henne, men da eieren av golfanlegget kom bort for å hilse på meg og henne, trakk hun seg litt unna. Skulle ikke hilse på han, nei! Hun ble litt laber etter dette, derfor tok jeg henne med for å trene litt lydighet. Tenkte at hun ble i litt bedre form da. Det ble hun, også.

Vi trente «fri ved fot», og det gikk veldig fint. Nå går hun mye lenger med kontakt, følger fint inntil foten min, snur når jeg snur og kan forandre gangart når jeg gjør det. Morsomt. Det var dessverre ikke  andre mennesker ute da, og det var dumt. Hun hadde trengt den forstyrrelsen.

Ellers trente vi på «stå under marsj, det kommer seg. Jeg må trene inn en sikrere «stå» og det å fortsette i vanlig tempo etter kommandoen, så blir det bra. Jeg sakker farten litt når jeg kommanderer «stå» og det må jo bort etterhvert.

Ellers ble det litt «hold fast» i utgangstilling (jeg fant en pinne), og det å komme inn i utgangsstilling fra 3-4 meter. Det kommer seg, også.

Etter dette ble hun lagt i buret sitt i bilen, og der lå hun stille og rolig og kikket ut på folk på Driving Rangen. Det gjorde Fant også, og det var godt gjort av han. Ikke en lyd å høre. Heller ikke da Adam stilte seg bak bilen for å se på dem, ga Fant lyd fra seg.

DSC_0009

Det ble en liten luftetur på dem nå i kveld, så nå er det stille og rolig i hytta. Deilig!

Nå er Andreas kommet på besøk på Solbu. Han skal spille golf med onklene sine i morgen, og jammen skal ikke Arne også være med dem. Det er koselig, synes jeg.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Miljøtrening Nesbyen Golf Alpin.”

  1. Skjønner at dere har hatt en fin dag idag! 🙂 Morsomt å se pappa på golfbanen! 🙂
    Thomas vil også prøve banen, så jeg må vel kanskje bli med opp å se jeg også da! Morsomt at det er en ny bane på Natten! 😉
    Kos dere videre de siste dagene på hytta!

    Klemmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.