Spor og tur ved Tunhovdfjorden.

LJØTELENDE.

DSC_0015

 

Jeg la et spor til hver, og økte kriteriene med å legge på en vinkel ekstra til både Fant og Ebbie.

Stakkars Ebbie. Hun fikk både en vinkel til, pluss at sporet krysset en vei både fram og tilbake (hmm.. skjønte du den?), og vinkelen ble også lagt der hvor underlaget skiftet fra vei til blåbærlyng! Det er jo ikke enkelt! Jeg tenkte fort i mitt lille hode, og fant ut at jeg skulle legge påvirkning både over veien og i vinkelen. Det ville gjøre det lettere for henne.

Jeg dro derfor kongen hennes (belønningen) i vinklene og over veien. Dette hjalp henne veldig, for hun klarte sporet veldig bra og vinklene klarte hun bedre enn noen gang før. Nå går hun med logrende hale og hun blir kjempeglad når hun kommer til sporslutt og finner kongen som vi leker masse med etterpå.

Fant fikk litt lengre spor og en vinkel ekstra. Det gikk kjempefint med han, også. Han tok vinklene bra, et par av dem var helt uten nøling og leting etter hvor sporet gikk, og han spiste karbonaden som lå i slutten med stoor glede og entusiasme. Hmm… jeg trodde jo at en ball i slutten var den beste belønningen, men den gang ei. Han vil helst ikke slutte å gå spor etter sporslutt og jeg lot han få fortsette helt til vi kom til bilen. Han har et aldeles supert «driv» når han går, og jeg må virkelig jobbe for å holde tempoet nede og bare la han gå fremover når nesa er nede i  bakken (sporet).

DSC_0022

Jeg synes det er helt fantastisk at han har interesse av å gå spor, med tanke på hvor vanskelig han er å få kontakt med ute, og hvor stort jaktinstinkt han har. Han elsker å gå spor, så det må vi bare gjøre så ofte som mulig.

DSC_0042

Vi gikk en tur langs Tunhovdfjorden etter sporene og Fant og Ebbe-lure koste seg veldig. Fant hadde langline på seg. Det er noen sauer rundt omkring og innkallingen hans er ikke den aller beste. Vi trente litt på nettopp innkalling, og jammen kom han inn til meg når jeg ropte på ham. Ebbie gikk uten bånd, hun er flink til å komme på innkalling, og gjør alt for en liten pølse eller karbonadebit.

DSC_0044

Jeg hadde tenkt å ta meg en tur på trening på Gol i kveld. Hallingdal hundeklubb trener hver tirsdag kveld, nemlig. Det ble bare litt seint å reise dit ned etter privattimen jeg hadde på Gol, derfor får jeg ha det til gode neste gang jeg er i dalen på en tirsdag.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

6 kommentarer om “Spor og tur ved Tunhovdfjorden.”

 1. Så fine bilder mamma!! Du kan tydelig se at de koser seg kjempe masse! Jeg vil gjerne være med å gå noen spor, må jo smug-øve litt, for Ebbie og jeg har jo meldt oss på sporkurs snart! 😉

  Suss begge to fra meg!! ❤ *Lika det!*

  Klemmer

 2. Vesle Fanterampen er bare så innmari gossin! Og Flink!!
  Ebbie er også noe helt for seg sjøl, så disse to er litt av ett radarpar 🙂 Du Hilde, er trygg hvor enn du går.

  Det kom ikke mange til Glitre ikveld, sjøl om regnet nesten holdt oppe! Vi sees en annen gang 😉

 3. Moro å lese hvor bra det går med Ebbie og Fant:o) Ekstra moro er det jo når vi har vært der oppe og riktig kan se det for oss oppe i hodene våre:o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.