Martine og Fant!

Dagen  startet med at Fant og jeg tok oss en sykkeltur. Vi syklet i ca 50 minutter, og Fant er så flink nå. Jeg husker tilbake til i fjor, når vi trente og trente på å bli trygg på sykkelen. Trening gir framgang, det er sikkert.

Fant har vært sammen med Martine her hjemme i dag. Hun hadde nemlig fri og da synes hun at det er veldig koselig at Fanterampen holder henne med selskap. Jeg fikk en telefon fra henne og hun holdt på å le seg ihjel. Fant maste på henne for å trene litt, og da hun endelig skjønte hva han ville, ble han helt yr av glede. Han hoppet og bjeffet og var kjempeivrig. De trente på litt forskjellig, bla «rulle rundt» og å «gå inn i buret».

Fant har trent på «rull rundt» før, men klarte bare halve runden. Noen ganger er det greit å legge bort en øvelse litt, for siden å ta den fram igjen. Hundene glemmer ikke det de har lært i mellomtiden.

Det som skjedde i dag, var at Fant rulla rundt som om han ikke skulle ha gjort noe annet i hele sitt liv. Han fikk goddis og latter og glede fra Martine, som belønning.

DSC_0003

DSC_0002

DSC_0004

Det er så morsomt, synes Fant. Han smiler nesten…..

Vi har ikke satt på kommando enda, fordi han aldri har gjort hele øvelsen ferdig. Nå derimot, kunne Martine begynne med det. Jeg er tilhenger av korte kommandoer. Når Fant var midt i «rullen», sa Martine «rull, hun klikket når Fant var ferdig med rullen og ga han belønning mellom beina. Jeg vil ikke at han skal sprette opp like etter at han er ferdig med jobben, derfor får han belønningen sin, mens han ligger nede og før han får tid til å sprette opp igjen.

De trente også på å gå frivillig inn i buret sitt. Når Martine sto ved siden av buret, var det et signal til Fant at han skal inn i buret, snu seg rundt og deretter legge seg med ansiktet mot henne.

DSC_0005

Dette er noe vi har trent på en stund, nå kan vi også legge kommando på denne øvelsen. Når han er på vei inn i buret, sier vi «buret», slik at kommandoen kommer når han gjør det vi vil. Jeg flytter kommandoen lenger fram i øvelsen og tilslutt kan jeg si kommandoen før han er på vei inn. Nå vet Fant hva kommandoen betyr, og går og legger seg i buret på kommandoen.

Ebbie og jeg gikk en times tid i Maridalen før hun ble med meg på kontoret. Hun hilste på ansatte, sto og kikket ut av vinduet på kunder som kom og gikk, sov litt og jeg passt på å belønne all frivillig rolig atferd. Hun satt i ro – «bra/belønn», hun la seg ned – «bra/belønn» etc.

Det var glede da Ebbie og jeg kom hjem fra arbeid. Det er morsomt å se hvor glade Fant og Ebbie er blitt i hverandre. Ebbie kjedet seg nok litt alene på tur i dag. Hun pleier å egle med Fant på tur og får han med seg på noen «kom og ta meg leker «. Da springer hun som ei gaselle foran mens Fant springer i hundre etter. Det er ikke rart at de blir slitne etter en tur.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Martine og Fant!”

  1. Søte gode pomsen min! Han er flink til å trene da! Også smiler han på bildene!! 😀 Og på bildet i buret sitter han å smiler og sier: mamma, se så flink jeg er til å gjøre det jeg får beskjed om!! 🙂

    Kombaja!! Nattinatt fra Kokkern

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.