Yes, yes, yes….

I går kveld sykla jeg en tre kvarters tid med Fant i nabolaget her. Høstkveldene er så fine, og jeg elsker å sykle rundt i nabolaget på Jar. Litt lun vind, deilig temperatur, lys fra husene vi passerte, koselige små veier å sykle i – ja, jeg koser meg på disse turene. Jeg brukte ikke springeren på sykkelen fordi den har jeg på hytta. Jeg hadde sele og bånd (ca 2,5m. langt) og det fungerte fint. Vi sykla ikke fort, passe tempo med mange innlagte snusepauser. Fant koste seg, han også.

Så var det Ebbie og sykkelen, da. Hun har hatt et par treningsøkter før, men det har ikke gått så bra. Hun må gå på min venstre side, altså lengst borte fra sykkelen. Kommer den for nærme henne, stopper hun helt og nekter å gå et skritt videre.  Jeg har da måtte sagt «hadet» til henne, da har hun gått litt lengre, og slik har det gått hele turen. Hvis jeg har prøvd å sette meg på setet, har hun bråstoppet og bare stått helt stille. Ikke så veldig morsomt, egentlig.

I går tenkte jeg at jeg og Ebbie bare skulle trille sykkelen ned til Jar skole, trene litt lydighet der og trille hjem igjen. Som sagt så gjort. Vi trilla ned dit, og da kom jeg plutselig på hva jeg skulle gjøre. Jeg tok av henne båndet, satte meg på sykkelen og begynte å sykle. Rundt og rundt i skolegården, opp og ned bakker og Ebbie sprang etter. Hun var nok redd for at jeg kanskje skulle reise fra henne, derfor måtte hun bare følge etter meg. Nå fikk hun også bestemme avstanden til oss selv. Etter ei lita treningsøkt på «fri v. fot», satte jeg meg på sykkelen igjen og sykla rundt og rundt en liten stund til. Ebbie fulgte etter, flinke jenta.

Nå var tiden inne til å sykle hjem. Jeg tok på henne båndet og begynte bare å sykle på gangveien like ved skola. Nå gikk det kjempefint. Hun holdt god avstand til sykkelen,  jeg kunne sitte på sykkelen og hun stoppet ikke en eneste gang. Jeg stoppet noen ganger for at hun skulle få snuse litt osv., men etter det sprang hun fint sammen med meg. Det var så koselig, så vi tok en lang omvei hjem. Herlig!!!

Nå er den sykkeltreningen snart i boks. Uten trening, ingen framgang!!!

2 svar til “Yes, yes, yes….”

  1. Flinke snusken min det!! 🙂 ❤ Trenger bare å øve litt, og å finne ut at springer og sykkel ikke er farlig… Men det er jo ikke noe problem, når hun har en mamma som deg! Da ordner jo alt seg! 😀

    Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.