«Snusetur» på Nes.

I dag var jeg et par timer på arbeid, før jeg reiste til Nes og Solbu. Jeg skal ha kurs torsdag kveld på Låplassen, og liker å reise til Solbu dagen/kvelden før. I dag hadde jeg en ekstra god grunn til å komme tidlig avgårde. Jeg ville nemlig rekke «snuseturen» med Nalle, Kango og Mozart. De tre er nemlig den «harde kjerne», og prøver å gå tur en gang i uka. Vanligvis pleier de å gå tur torsdager,  men denne torsdagen er det møte i Hallingdal Hundeklubb  og Inger Synøve og Sidsel skal dit. Jeg kunne også ha tenkt meg å vært der, men det går ikke pga kurset mitt på Låplassen. Jeg kan ikke få med meg alt, tydeligvis.

Fant, Ebbie og jeg kom på hytta ved 16.00 tida. Vi pakket ut av bilen, laget litt middag og deretter trente jeg litt med Fant. Vi trente på noen freestyle-øvelser og Fant var virkelig med i dag. Han var ivrig på godbitene og jobbet veldig bra. Ebbie fikk et godbitsøk i hagen mens vi trente. Jeg hadde nemlig bestemt at jeg bare skulle ha en hund på tur i kveld. Fant trenger å trene på å oppføre seg med andre hunder, og det krever at det bare er han og jeg på tur. Det er også godt for meg noen ganger å bare ha en hund å gå tur med. Denne gangen ble det Ebbie som fikk være med.

Vi møttes kl 19.00 på Markedsplassen og det ble sju hunder som dukket opp. Inger Synøve og Nalle, Sidsel og Mozart, Ragnhild og lille My, Berit og Kango, Hege og Børre (med søte, lillesøster Anine),  Kazie og mamman hennes og Ebbie og meg.

snusetur i Nes, 16.09.09

Hele gjengen på tur.  Bildet er lånt av Inger Synøve.

Vi gikk opp til museet  mens vi skravlet og koste oss, og tok oss en liten pause der. Inger Synøve hadde med seg kaffe og delte gladelig ut, og Berit hadde med seg eplekake. Jeg tok meg et par striper kvikk-lunsj og koste meg med det.

guttetur Nes, 16.09.09

Kaffi og kake på museet. Det begynner å bli mørkt på kveldene nå.

Bildet er igjen lånt av Inger Synøve.

Ebbie kan overhodet ikke gå fint i bånd. Hun dro fælt da vi gikk, og skulle nok aller helst ha lekt og sprunget med Nalle, Børre og Mozart. De liker hun veldig godt. Noe hun ikke er så veldig glad i,  er når andre hunder bjeffer og «prater». Da vil hun aller helst rømme langt vekk og hun ble urolig og litt masete. Men det gjør ingen ting, vi må bare trene mere i slike situasjoner så ordner det seg. Vi skal trene mere på det utover høsten og vinteren, for da har ikke jeg så mange avtaler og kurs.

Neste onsdag er det planlagt en ny tur, og da er det Fant som skal få være med. Det blir koselig for Fant. Han trenger også å trene på å gå tur med andre hunder, og ikke minst å ta en liten kaffepause med dem. Jeg skal ha siste kurskvelden på Låplassen neste torsdag og regner med å reise opp hit og å rekke turen onsdag kveld.

Takk for turen, alle sammen!! Jeg hadde det kjempefint!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “«Snusetur» på Nes.”

 1. Takk i like måte, Ebbie og Hilde 🙂
  Kjempekoselig at dere blei med på tur. Så det var kvikk-lunsj du hadde i rumpetaska di, luringen 😉
  Jeg merka ikke at Ebbie var masete og urolig! Det hender jo det blir litt lyd på gutta våre, når det dukker opp andre kjekkaser f.eks… Håper ho tilgir dem det!

 2. Så koselig det ser ut på tur med alle dere!! 🙂 Også så koselig som det er på Nes! 😀
  Hihi, Ebbie og jeg på båndtreningskurs ja… Kan du ikke se resultatene mamma? 😛

  Klem

 3. Jeg tenkte på det, Karoline, der jeg ble dratt rundt av Ebbie. 😉
  Men hun ville bare så veldig gjerne bort til guttene og leke litt. Hun pleier jo ikke å gå mye i bånd, det henger vanligvis etter selen hennes!
  Ja, det er kjempefint på Nes. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.