Ååhh herlige høst!!

DSC_0008

I dag har jeg hatt en  kjempefin dag. Det har jeg som oftest, når jeg tenker meg om.

Jeg hadde hverdagslydighetskurs på Låplassen i går, for åtte flinke hunder og eiere. og tok egentlig helgen etter det. Da jeg kom til Solbu etter kurset, satte jeg meg ned i go`stolen og nøt tanken på en riktig så god langhelg.

Jeg sto opp ved åtte tida, slapp ut Fanterampen og Ebbe-lure-mor, laget kaffe og så på frokost-tv. Hihi… lykke! Det er ikke ofte jeg sitter i ro om morgenen, nei. Jeg slappet av et par timer, deretter pakket jeg ryggsekken, tok med meg fotoapparatet, kjørte tre minutter og så var vi i «skogen vår.»

DSC_0054

 Nå er sauene hentet og det er godt å kunne slippe mine to små, uten tanke på å være redd for å støte på sauer.

DSC_0014

Fant jaktet og jaktet.  Ebbie sprang etter for å sjekke ut hva han gjorde, og gjete han inn til meg igjen. DET klarte hun jo ikke! I går støkket Fant opp 7 røy og 1 tiur, i dag ble det bare 2 røy som flakset i vei. Han er flink til hele tiden å vite hvor jeg er, og ser han meg ikke, tar han sporet etter meg. Det er veldig godt å vite, for de første to somrene turde jeg nesten ikke å slippe han ut av syne.

DSC_0112

Ebbie koste seg også i dag. Hun springer lengre og mere nå enn hun gjorde de første månedene hun var sammen med oss, og hun er flink til å komme tilbake til meg. Vesle gjeterhunden min. Hun gjeter Fant, springer etter han og prøver å dytte han mot meg. Han på sin side, er på sporet etter fugl og er totalt uinteressert i henne. Det er et skuespill som foregår, to hunder med helt forskjellige arbeidsoppgaver/egenskaper.

DSC_0122

Nistemat og saft i den første pausa, 2 striper kvikk-lunsj når vi rastet den andre gangen. Det var det som ble igjen etter «snuseturen» onsdag.

Nå sover «ungene» godt. Jeg sitter på verandaen i et aldeles nyyydelig høstvær. Jeg har innvilget meg et glass rødvin, også. Litt tidlig kanskje, men veldig koselig. Arne kommer om noen timer, det skal bli fint.

DSC_0036

Det har ikke blitt noe hundetrening de siste dagene, men det har vært helt greit, synes jeg. Hvis jeg reiser hjem i morgen, har jeg planer om runderingstrening i Maridalen søndag. Berit med kortissene Jennie, Nelson og Sanni + kortissen Kibo skal trene litt, og jeg og Ebbie reiser dit, hvis vi er hjemme.

DSC_0096

Livet er godt, nyt de gode dagene og god helg til alle!

DSC_0002

KVELDSSTEMNING!!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Ååhh herlige høst!!”

  1. Her var det mange fine bilder!! 😀 Også så lang tunge Ebbie har da… Måtte le da jeg så bildet av henne. Dere er heldige som kanskje skal møte kjekke Nelson på søndag! Hils masse til Berit og han fra meg da! 😉

    Vi har en hemmelighet, en hemmelighet, noe du ikke vet!!! 😉 😀 ❤
    KOMBAJA!!!

    Kos deg med pappa på hytta!
    Klemmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.