Helga vår!

I går hadde Fant og Ebbie hviledag, men det hadde ikke jeg! Endelig hadde jeg tid til litt husarbeid her på Jar. Det må vel være en av få ganger at jeg synes at det har vært godt å rydde og vaske litt.  Kjelleren, dvs bad, gang og kjellerstue/soverom hadde vært litt forsømt i det siste, derfor gikk lørdagen med til denne jobben. Jeg rakk også å rydde vaskerommet og vaske gulvene opp, og det var DEILIG å sette seg ned da kvelden kom og «skal vi danse» gikk på tv.

Søndag morgen sto jeg tidlig opp og kjørte ned til Granfos. Vi gikk en tur i området rundt gamle bygninger, Lysakerelva og fossen og så la jeg inn ei treningsøkt med  både Fant og Ebbie.

Fant sliter med å trene i de omgivelsene. Det flyr opp duer over alt, og da kan du jo godt si at fokuset er et helt annet sted enn på meg. Vi fikk trent litt allikevel, med ballen som belønning. Innkalling fra sitt, apportering og bittelitt lineføring. Jeg stiller ikke så store krav til Rampen min. Hovedfokuset er at  det skal være koselig når vi trener, men jeg forlanger allikevel litt fokus og at han gjør øvelsene sånn nogenlunde. Det har han ikke vondt av.

Ebbie trente innkalling fra sitt, fri ved fot og dekk under marsj.

Innkalling fra sitt: Jeg må trene på at hun ikke spretter inn ved innkomst. Hun er så glad at hun hopper inn og da kommer hun også for langt bak. Jeg må trene fra kortere avstand, i dag gikk jeg ca 20m ifra henne,

Fri ved fot: terping og terping. Hun går fint, men detter litt ut innimellom. Klarer fint helomvending og holdt like etterpå. Temposkifte går også bra, det får hun med seg. Vi må trene på høgre og venstre vendinger.

Dekk under mars: hun legger seg skjeivt og spretter gjerne opp når jeg skal gå forbi og bak henne. Jeg må dele øvelsen opp i flere moment og trene de inn hver for seg, før jeg setter de sammen til hel øvelse.

I ettermiddag har vi også trent litt inne med å rydde leker. Både å legge leker i en kurv og å ta leker ut av en kurv,

Først måtte de apportere formålet og til det brukte jeg  et løsbitt. Begge to er flinke til å apportere så den biten gikk fort å få til.

DSC_0004

Deretter måtte de lære å ta snuta si oppi kurven. To- tre ganger la jeg en godbit oppi kurven og klikka når de var på vei ned for å ta den. Nå fikk de en forventing om at det var noe oppi der. Jeg la ikke godbit oppi fjerde gang, men klikket når de tok snuta oppi og deretter kasta jeg godbiten oppi kurven.  Klikk og belønning i kurven, dobbel bekreftelse på at det var riktig atferd.

DSC_0010

Sa kunne jeg sette disse to delene sammen. Jeg hadde kurven bak ryggen min, kasta løsbittet og når Fant og Ebbie kom med bittet, tok jeg fram kurven .

DSC_0023

Da putta de snuta med bittet oppi kurven.  

DSC_0022

Jeg klikket og deretter slapp de bittet oppi.

DSC_0024

Jeg repeterte noen ganger til , men nå flytta jeg kurven litt bort fra meg for at de måtte gå TIL kurven selv. Nå la jeg på «takk» når de hadde snuta/bittet over kurven, da slapp de bittet.

DSC_0017

Fant var kjempeflink, og skjønte oppgava like fort som Ebbie, og det synes jeg var kjempemorsomt. Ebbie legger litt mere energi i treningen kan du si, Fant er liksom litt roligere men er veldig nøye når han jobber. Ebbie er så raskt  i oppfattelsen, derfor er  klikkeren er et supert redskap å bruke under nyinnlæring. Hun lærer veldig fort, og begynte å tro at hun også skulle ha foten oppi kurven samtidig med snuta, fordi jeg hadde klikket for det et par ganger. Hun trodde det var en potetarget, tror jeg.  Det var ganske morsomt å se på!! Jeg hadde  klikket på denne atferden fordi hun var så rask et par ganger, og da trodde hun jo at det var det hun skulle gjøre.

Å ta bittet ut av kurven, klarte de begge to og de avleverte også til meg. Fant setter seg fint når han skal avlevere, Ebbie står foran meg.

Vi kom ganske langt med denne øvelsen i dag., og skal trene mere på det en annen dag. Det er en fin øvelse å trene på inne og så blir de litt slitne av det, også. Morsomt for meg og morsomt for dem.

 Noe som ikke er så morsomt, er at jeg har funnet to flått på Fant i ettermiddag. Æsjameg, altså……

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Helga vår!”

 1. Ååå, de er jo så søte begge to! Nydelig bilde av Pomsen med løsbittet i munnen! Var en flink fotograf som klarte å knipse det bildet… 😛 Hihi.. 😉
  Var kjempe gøy å se hvor flinke de har blitt, begge to! Ebbie er super rask, og spretter rundt, mens Pomsen er litt mer rolig i bevegelsene sine! ❤

  Tusen takk for kjempe god fårikål middag! Nam nam! 😀 Dere får god restemiddag imorgen… 😉
  Husk å tenke på bokhylla da, den går på dynga i morgen hvis du ikke vil ha den!
  Klemmer

 2. Greit med en dag med dårlig vær sånn innimellom.
  Moro å lese om treninga deres, man får mange tips her.
  Jeg (Nalle) burde trene mer på apportering og avlevering, nå som Vickys løpetid over og han begynner å bli seg sjøl igjen. Vel ikke helt, han er totalt utslitt! Vil helst ligge inne og sove, 3.dagen på rad nå!
  Ha ei fin uke! Så sees vi kanskje på onsdag 🙂

 3. Nalle er blitt kjempeflink til å apportere. Han imponerte meg veldig siste runderingshelga vi hadde.
  Stakkars liten gutt. Det tar på å ha hatt Vicky i nærheten, skjønner jeg.
  Vil han ligge inne? Ja, da er han nok kjempesliten.
  Jeg håper vi kommer oss avgårde i god tid onsdag, har lyst til å gå på snusetur 🙂

  Kos dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.