Fin lørdagsformiddag!

I formiddag møtte jeg Birgitta, Tutta og Tia, Anne Cathrine og Extra på Nadderud for å trene litt lydighetstrening. Endelig litt tid til nødvendig  «forstyrrelsestrening» for Ebbie.  Hun er nemlig ei veldig nysgjerrig lita jente som liker å følge med på det som skjer rundt henne. Springer en hund – vil hun springe etter, bjeffer en hund – bjeffer Ebbie, skal en hund leke med ei leike – vil hun springe for å ta den. Derfor trenger hun å trene med andre, for å lære seg å holde fokus på meg og det vi driver med.

Når det blir store forstyrrelser, går jeg alltid litt tilbake i kriteriene mine. Dvs at så langt hun er kommet i treningen hjemme, kan vi bare glemme å trene på ute. Jeg gikk ganske langt tilbake i treningen vår i dag, og det viste seg å være lurt. Jeg begynte også på ganske lang avstand fra Birgitta og Anne Cathrine, men kunne nærme meg dem og hundene deres, sakte men sikkert etterhvert.

Ebbie var litt ukonsentrert første økta, men det ble bare bedre og bedre etterhvert. Andre økta var hun mye roligere og hadde bedre kontakt med meg.

DSC00169

 • Jeg begynte treningen med «utgangsstilling». Jeg kommanderte henne ned i en «sitt» mens jeg sto foran henne. Deretter gikk jeg inntil henne, slik at vi sto i utgangsstilling. «Klikk/belønn» når hun kikket fint opp på meg. Noen få repetisjoner på dette.

 • Etter at jeg hadde fått henne ned i en «sitt», rygget jeg to skritt, og ba henne komme inn i u. s. Kommando-ordet mitt er «plass». De første to gangene hjalp jeg henne inn med en liten håndbevegelse. Den tok jeg bort de siste gangene. Jeg gikk vel 5 m. fra henne og sluttet der.

 • «Kontakt under baklengs mars». Jeg belønnet henne etter bare et par skritt med kontakt, deretter økte jeg tiden hun måtte gå med kontakt. Det gikk bra, og jeg belønnet vekselsvis med kong og goddis.

 • Deretter over til «lineføring». Jeg fikk kontakt når jeg gikk bakover et par skritt, deretter snudde jeg meg rundt slik at hun kom i riktig posisjon. Jeg begynte med å jukse, dvs jeg holdt en liten goddis i hånda nærmest henne, da fikk hun riktig posisjon på hodet sitt, og jeg fikk noe å belønne. Jeg økte antall meter hun måtte gå med kontakt, fortsatt med en goddis i hånda, og det gikk kjempefint. Så kuttet jeg ut goddisen, men holdt hånda på samme plass. Nå gikk jeg ikke så mange meter, og belønna med goddis og leke. Jeg kunne gå lengre etterhvert, og stoppet når jeg synes treningen gikk som best. 

Det var så flott å se hvor bra det funket å senke kriteriene, og hvor morsomt det ble både for meg og Ebbie.

Fant var selvsagt også med, og han var så fornøyd bare å være med. Han hadde et utfall når han sto ved siden av sekken til Birgitta og vesle Extra kom for nærme. Da måtte han si ifra, for det var jo goddis i den sekken, må vite.

DSC00168

Ellers var han kjempeflink i dag. Han snuste på de andre hundene, kunne sitte nærme dem og være helt i ro. Han satt/ble mens unger og folk gikk bare noen meter fra han. Han kunne også gå «løs» (med båndet hengende etter seg) når han ble belønnet med at jeg kasta ballen avgårde.  Vi trente også litt på target med en kon, men det var litt kjedelig, synes han, for det lukta bare så himla godt på bakken, og så var det i tillegg noen som prøvde å få opp en drage. Ja, det var noe som rørte seg i lufta – det kunne jo være en virkelig storfugl!

Jeg tok med Fant på en liten luftetur, mens Ebbie satt i bilen. Han gikk med båndet hengende løst, det kom folk gående forbi oss, men han så ikke på dem engang. Deilig!! All treningen vi har drevet med, bærer nå frukter. Han var så fin å ha med seg i dag. Jeg merket at han var rolig i kroppen sin, og det smittet også over på meg. Det er Fanterampen til mamman sin, det!

GOD HELG TIL DERE ALLE!

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Fin lørdagsformiddag!”

 1. Flinke fantemannen, hjertebarnet til mamman sin! ❤ 😀

  Så morsomt at treningen gikk bra med begge hundene! Trening er gøy!
  Nå lager vi middag!

  Kjakji ❤

 2. Heisan
  Tusen takk for hilsen til Shani sin 10 års dag,
  Hun er heldigvis i super form og oppfører seg som en ungdom 🙂
  Så bildene fra turen med løse hunder i fri utfoldelse og er enig med deg: Det gjør godt langt inn i sjelen bare å se på dem!
  … og det er vel bare Ebbie i hele verden som sitter sånn og spiser griseøre – blinkskudd 😉
  Hilsen Vigdis, Shani & Gutten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.