Ebbies første blodspor!

Idag møtte jeg Birgitta og jentene hennes, Kristin og Vinnie på Skytterkollen.

DSC00251

Ebbie skulle gå sitt første blodspor i dag. Spennende! Når hun går menneskespor er hun ikke så nøye enda og vi jobber mye med vinklene. Kanskje blodspor kunne være mere fristende og morsomt for henne?

Fant skulle være hjemme. Vi sykla ca 45 minutter i nabolaget her, slik at han skulle ha fått lufta seg litt før han skulle være hjemme alene. Noen ganger er det greit å bare ha en hund å konsentrere seg om. Det blir mye venting og med Fant sin litt slitsomme vokting, var det greit at han var hjemme i dag. Men morsomt å reise fra han, var det ikke!

DSC00247

Vi var på Skytterkollen, ikke mange metrene fra skytebanen. Hun reagerte litt på skuddene, men etter at jeg ga henne belønning hver gang det kom et skudd, gikk det litt bedre. Dette var flott trening for henne, og det at hun også måtte sitte i ro, var også veldig bra.

DSC_0061

Jeg var litt spent på hvordan hun ville gå sporet, både fordi det var det første blodsporet hennes, men også fordi sporet gikk mot skytebanen. Det lå en skank i slutten av sporet, ville hun synes at det var morsomt?

Ebbie gikk kjempefint, snuta mere nedi bakken enn ved menneskespor, hun jobbet kjempebra i vinklene (har aldri gått slike fine vinkler før). Hun var fokusert på jobben sin, og selv om det smalt kraftig, gikk hun fokusert til verket. Hun reagert litt et par ganger da det smalt, men det var lite.

DSC_0035

Hun hadde nok forventet å finne leika si i slutten, og nølte litt da skanken lå der. Litt forsiktig tygging og prøvesmaking, før hun tok den med seg og gikk. Kjempemorsomt. Dette skal vi gjøre mere!

DSC_0046

Et lite feltsøk ble det tid til før vi ga oss. Hun satt fint og ventet mens jeg la ut kongen hennes, hun ventet i spenning på at jeg skulle si «værsågod», hun fant kongen og kom rett tilbake til meg med den. Fink jente, det.

DSC_0077

Jeg prøvde å legge ut et par andre gjenstander, men det gikk ikke så bra. Jobben vår går derfor ut på å 

 • Trene på apportering av alle mulige gjenstander

 • Trene på å komme inn i utgangsstilling når hun avleverer.

Flott å se hva som skal trenes mere på. Tutta fikk søke etter Vinni sin pipeleke, som Ebbie i søket før ikke ville apportere. Tutta fikk leke med leika litt, og Ebbie ble ganske nysgjerrig og misunnelig. Jeg tok derfor å la den ut i feltet igjen, ba henne søke og jammen henta hun den nå. Riktig så flink var hun.

z

Trøtte og fornøyde, både to -og fir-beinte, reiste vi hjem. Takk for i dag, til alle sammen!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “Ebbies første blodspor!”

 1. Hei Nøve.

  Jeg ELSKER fingerlausene mine. Nå er de vaska så mange ganger og brukt så lenge, at de er blitt tova!

  GOD HELG, kos dere på kurset i helga!

 2. Hei!

  Takk for en koselig dag! Artig å se hvor flink Ebbie var i sporet!
  Nøve, har du oppskriften til fingerlausene? Misunnet Hilde så veldig i dag!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.