Heelwork To Music, dag 1.

Det har vært en kjempefin kursdag!  Det er jo ingen sak å være på kurs når Karoline er med, og Ebbie er kurshund. 

DSC_0003

Ebbie blir bedre og bedre å jobbe med, selv om det er forstyrrelser rundt, og jeg koser meg virkelig når vi trener.

DSC_0002

Her er noen av de andre kursdeltagerne. Det var godt å være inne litt og å få varmet seg. Det regnet ute og det var kaldt og vått å trene ute.

Hvis du vil lese litt om hva HTM i grove trekk går ut på, kan du lese om det her, hvis du gidder det!

Instruktør var danske Emmy Simonsen, (til høyre, Ellen fra Norsk Freestyleforening til venstre) og hun forklarte og demonstrerte klart og godt hva vi skulle trene på.

DSC_0001

I HTM er det 10 fotposisjoner som hunden skal lære, og Ebbie ble trent i «heel», dvs å stå på høgre side, med hennes venstre skulder ved mitt høgre kne. Den andre posisjonen var «front». Da skulle hun stå parallelt med meg, med snuta vendt mot høgre og hennes høgre skulder like ved mitt høgre kne.

DSC_0081

Ellers jobbet vi med hundens kroppsholdning. Dvs hvordan vi ville at den skulle se opp på meg, stram og fin i kroppen og med blikket rettet mot meg. Vi jobbet også med at Ebbie selv skulle finne posisjonen når vi gikk i en sirkel.

Vi brukte alt av hjelp, dvs masse godbiter og lek. Da var det lett å få Ebbie inn i riktig posisjon, og vi fikk belønnet mange ganger. Da går jo innlæringen også fortere. Hunden skulle allikevel tenke selv og finne ut hva som ga belønning.
Emmy pratet også om kriterier og shaping.  Vi kan ikke forlange at hunden skal kunne hele øvelsen med en gang, det er urettferdig for hunden. Vi skal legge opp kriteriene slik at vi belønner små tilnærmelser til hel øvelse.

DSC_0018

Vi ble delt inn i grupper på 3 og 4, vi ble allikevel bare 2 hunder på vår gruppe. Vi skulle  jobbe ut ifra et fast oppsatt skjema med posisjoner. Vi skulle bruke freestylemoment til å kjede dette sammen. Da ble det «snurr», «slalom» og «vending i front», som ble mest brukt. Vi måtte også vise dette til resten av kursdeltagerne, og det var fin trening både for meg og Ebbie. Karoline viste med Ebbie to ganger, og i tillegg trente hun og viste programmet med en fremmed hund en gang, og det gjorde hun kjempebra. Det var ikke verst. Hun er jammen flink, den jenta!!

Her er skjemaet vi fikk utdelt. Hver linje skulle trenes inn for seg, og deretter skulle vi altså vise det. Vi fikk 5-10 minutter til hver øvelse. Det var morsomt, synes jeg.

DSC_0065

Emmy viste også hvordan vi skulle belønne med godbiter, slik at godbitene fikk litt mere «verdi» for hunden. Dette var egentlig mest for de hundene som ikke likte så godt å trene med leke som belønning. Ebbie er glad i det til hverdags, men på kurs overrasker hun meg litt, for da er ikke lekebelønning såå voldsomt stas.

DSC_0055

I freestyle skal hunden også jobbe på avstand. Den skal da være på minst 4 meter fra fører.  I HTM skal hunden aldri være mere enn 2 m fra fører. Dette er nok en hundesport som tiltaler meg og Ebbie bedre ennn freestyle, men for Fant er nok freestyle tingen.

Fant var med i dag, og fikk mange lufteturer. Karoline og jeg byttet på å gå småturer med han. Han fikk gjøre det han likte aller best i dag: snuse, tisse og kose seg.

Tilslutt skal vi finne  musikk som passer hund og fører, trene posisjoner og bruke freestylemoment til å  linke disse posisjonene sammen. Koreografi, kalles det, ja. Det skal vi gå gjennom i morgen.

DSC_0084

Vi hadde det morsomt i dag!!!

Jeg gleder meg til en ny kursdag i morgen, men akkurat nå er det deilig å ha inntatt sofaen.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Heelwork To Music, dag 1.”

  1. Ja det var et kjempe morsomt kurs! Du skulle vært med på dette Birgitta! 😉 Også så gøy å trene med Ebbie som lærer så fort! Lille pomsen var så søt og gå på tur med, han koser seg og snuser etter duer! ❤
    Gleder meg til imorgen, bare været blir litt bedre enn det er nå…
    Kos deg på sofaen i kveld, det gjør vi! 😀

    Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.