Deilig fridag!!!

I dag hadde jeg fri fra arbeid og skulle gjøre husarbeid og trene med Fant og Ebbie.

Vi gikk en tur på Øvrevoll galoppbane før vi skulle møte de andre. Det var godt å gå en liten tur og få brukt kroppen sin litt. Ebbie går mest løs (med båndet hengende etter seg), og det er deilig. Hun kommer på innkalling og går aldri langt fra meg. Vi trener også » fri ved fot» og jeg belønner alle gangene hun frivillig kommer inn på plass ved venstre fot. I dag gjorde Fant det samme, flinke gutten, og han var kjempeivrig og spiste godbiter som aldri før.

Vi møtte Birgitta, Tutta og Tia, Marie og Ellie og Silje med Smokey og Bandit. Fine hunder og koselige eiere. Dette er kjempeviktig trening for Ebbie og jeg merker at hun fungerer mye bedre i en slik setting nå, enn for bare en stund siden.

Fant var også ute og fikk trene litt, han også. Han hilste fint på alle hundene, deretter gikk han i gang med snusingen sin. Det var fantastisk for han å være på plenen. Det var vått og lukta sikkert kjempegodt, for han ville aller helst bare grave og snuse. Jeg tok han med bort til en plass som var asfaltert og trente der. Jeg hadde goddis som belønning og sprettballen hans. Vi trente litt kontakt, lineføring, innkalling med stå og så fikk han snuse litt. Han var glad og fornøyd i dag, selv om treningen gikk så som så.

Fant og jeg trener. Bildet er «lånt» av Marie!

Med Ebbie trente jeg «stå under mars», «dekk fra holdt» og lineføring. Hun gjør framskritt i øvelsene, blir ikke så distrahert av de andre som trener og er lett å belønne. Jeg brukte mest godbiter som belønning i dag, men tok fram ballen da hun begynte å bli sliten.

Vi tok en fellesdekk til slutt. Klok av skade fra i går, gikk jeg ofte tilbake for å belønne henne og hun lå veldig fint, helt til jeg løste henne ut. Fant var ikke med på dekken, fordi det var Ebbie sin tur til å trene og jeg glemte å hente han. Det var litt dumt, egentlig, men han får være med neste gang.

Silje tok to tannvisninger på Ebbie og hun (Ebbie altså) satt fint og rolig begge gangene. Birgitta tok også en, og det gikk like fint.

Silje tar tannvinsning på Ebbie. Marie har tatt bilde.

Såå trøtte blir «ungene» etter en trenigsøkt med venner!

Takk for en fin treningsøkt i dag alle sammen!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “Deilig fridag!!!”

 1. Flinke hunder og eiere!! 😀 ❤

  Vi må gå en tur en dag snart. Også må Ebbie og jeg øve litt på HTM 😉 Må jo begynne nå, hvis vi skal melde oss på konkurransen i mai… 😉

  Klem

 2. Det var veldig hyggelig å trene med dere i dag, og veldig morro å hilse på de fine hundene dine. Vi gleder oss til tur i maridalen i morgen.
  Hilsen Silje, Smokey og Bandit

 3. Så deilig dere har det sammen, både du og hundene og de andre:o)

  Nå gleder vi oss fælt til dere kommer kan du tro!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.