Kontorhunden Ebbie, Fant før og nå!

I dag var det klippedag for Fanterampen min. Det har han ca hver tredje måned. Han blir levert hos Arild hos Hundefrisørene i Sandvika kl 10.00 og så henter jeg han igjen mellom kl 14.00 og 15.00. Da er han blitt børstet, fønet, klippet etter alle kunstens regler,  klørne er blitt klippet og så lukter han såå godt. Han vil ikke gå ut av bilen når vi kommer fram, han lukter hvor vi er, nemlig. Jeg må derfor bære han inn og så gjemmer han seg under en stol på venterommet. Når jeg går fra han, tripper han så fint etter Arild. Da har han på en måte glemt mamma`n sin!

Det går veldig fint med Fant hos Arild. Han har vært der siden han var 4 mnd gammel, og står heelt stille mens han blir jobbet med, og så susser han Arild etter at han er ferdig. I dag kunne Arild fortelle at Fant også hadde hoppet opp og ned av pur glede da han ble løftet ned fra bordet. Da måtte jeg le litt. Det er slik han gjør her hjemme når vi er ferdige med å børste han eller klippe klørne hans.

Her er et bilde tatt i dag tidlig, før klipp

og her er et bilde tatt i kveld, etter klipp.

Joda, han er kjempefin med all pelsen, før klipp, men han er børstet, tørr og ren på det bildet. Slik ser han ikke ut hele tida, nei. Det er veldig godt for han (og meg) å få bort litt av pelsen hans. Han formelig lever i gjørme og vann på alle turene vi går, og er våt i mange timer etter hver tur. Han får også store snøballer i pelsen som gjør at han nesten ikke kan bevege seg, så klippen er helt nødvendig for han.

Ebbie var med meg på kontoret i dag, og det liker hun veldig godt. Hun står og kikker ut av vinduet på kunder som går ut og inn av butikken

Hun venter på at pappa skal komme opp på kontoret til oss

og hun legger seg til å sove på plassen sin.

Vi skulle egentlig ut og trene litt lydighet i kveld, men Fant og jeg var litt slitne og trøtte. Vi kastet inn håndkle og har omtrent «bodd» i sofaen i kveld. Ebbie har også slappet av. Hun har jo vært på jobb i dag, og det er jo litt slitsomt, må vite.

I morgen har jeg fri og skal ut på tur og trene litt lydighet på formiddagen. Det blir enda en fin dag!!

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

7 kommentarer om “Kontorhunden Ebbie, Fant før og nå!”

 1. Se på de gull-ørene hans!!
  Han er så blank og fin, og ser så mjuk og god ut, han Fanterampen. Han ser litt stolt ut også! Det har han all grunn til å være også da, etter så mange timer hos frisøren! (tror jammen han er der oftere enn meg)

  Flinke Ebbie er vel glad ho slipper å «lide» slik for skjønnheten. Tipper forresten at pappa stikker innom stadig vekk 😉

 2. Så fin Fant ble:o) Også så bra at han er så flink hos frisøren sin! Han har jo, som Nøve skriver, gullører:o)))

  Vakre, myke, milde Ebbie, passer på at alt går fint for seg i butikken! Åh, så skjønn hun er Hilde. Jeg ser for meg de milde, små øynene som tittet opp og ba om litt mere gulrot:o)

  Ha en fin dag Hilde, og hils til hundene dine.

  Klem fra oss

 3. Fine Fant!!! Han ser jo stolt ut, har han vært hos den frisøren du snakket om på Tjøme? Han ser det ut som er flink. Med et skikkelig hundeteket.

  Ebbie var heldig som fikk være med mamma på jobb. Ser ut som hun har det fint der mens Fant er hos frisøren. Alltid kjedelig å være hjemme alene.

 4. Pappa er stadig innom for å hilse på Ebbie. Når han går, piper og tripper hun rundt. Vil nok helst ha han der hele tida. Hun er jo pappajente, til pappas store glede.

  Jeg angret litt på at jeg reiste hjem etter trening, Marie, det ble opphold da jeg kom hjem.

  I morgen skal jeg se om Ebbie vil ha gulrot, Gry. I dag fikk hun og Ebbie rått kjøtt som belønnng, og Fant jobbet veldig bra.

  Og ja, Nina, dette er DEN frisøren…. hihi.. ;-)))
  Han har vært kjempeflink med Fant, helt siden Fant var der første gang som 4 mnd. gammel.

 5. Også så kjekk som Arild er da!! 😉 Han var sååå flink med Marko, og han ble alltid kjekk etter at Arild hadde lagt sine magiske hender på han! 😀
  Pomsen er kjempe kjekk, jeg liker han veldig godt med litt mindre pels!! 😉 Hihi!! ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.