Turer, trening og julekalender!

Formiddagstur på Nadderud i dag. Regn, regn og atter regn. Jeg kledde godt på meg, og da var det egentlig ganske greit å være ute. Deretter reiste jeg til Sørkedalen for å trene litt lydighet med Birgitta og jentene + Marie og vesle, søte welchfrøkna Ellie.

Fant syntes det var vanskelig å trene der. Marie fortalte at det var organisert trening der på kveldstid, og så fant vi også et lite skjelett (Gry, noe for deg…). Vi tror nok at det kanskje kan være rev i området.

Fant hilste på Ellie og Marie. Det er litt rart, for Fant som er engstelig for fremmede, har aldri bjeffet på Marie. Han hilser på henne og logrer faktisk.

Fant og jeg trente kontakt og litt å gå fint i bånd. Jeg hadde med meg rått oksekjøtt i små biter, og jeg fikk faktisk kontakt med vesle rampen min i dag. Han klarte også å gå fint i bånd ei lita stund, og det var såå morsomt. Han var kjempeivrig i dag.

Ebbie og jeg trente på venstrevendinger. Hun gikk noen meter «fot» og deretter tok vi vendingene. Jeg belønnet henne med en gang hun var i rett posisjon etter vendingen (selvsagt hvis vendingen var vellykket), og det gikk greit. Vi trente også litt «stå under marsj». Bare første delen av øvelsen, altså «fot» noen meter og deretter kommando «stå». Hun klarte det ganske bra. Ebbie er ikke så glad i å jobbe i regnvær, og dempet litt under treningen.

Birgitta og Marie gikk en liten tur etter trening, men jeg hadde gledet meg til et par stille timer hjemme, derfor ble ikke jeg med dem.

Jeg tok en liten økt til med Fant, før vi reiste hjem. Jeg vil prøve å få opp hans interesse for meg, og i dag hadde jeg også en belønning som han ville jobbe for. Jeg tok han i «sitt/bli», gikk noen meter i fra, og kalte på han. Når han kom, sprang jeg avgårde og ropte på han, og så fikk han masse belønning når han tok meg igjen. Jeg forlanger ikke så masse av han egentlig, men det er kjempemorsomt når han er i slag og det var han i dag.

Karoline kom hjem en liten tur, og gjett hva hun hadde med seg til meg:

Hun hadde også med seg en ekstra pakke til julaften, og Jul på Sesam stasjon-videoen. Den skal Martine og jeg se en episode av, hver kveld. Jeg liker nemlig ikke den barne-tv-serien som skal gå på NrK nå i desember.

TUSEN, TUSEN TAKK, KAROLINE. NÅ HAR JEG NOE Å GLEDE MEG TIL HVER DAG.

Tur til Granfos i kveld. En liten runde rundt dammen og der liker Fant seg. Om sommeren er det ender der, og det flyr måker rundt omkring. Spennende for en liten, ivrig fuglehund.

Vi trente litt i garasjen ved siden av kurset til Birgitta og det var en kjempestor forstyrrelse for Fant. Han ville bare så fryktelig gjerne bort til «tanta» si. Vi trente «kontakt» igjen, og det gikk bra. Lineføring gikk også greit noen meter. Han ble belønna med både ball og gobit, og han var absolutt på nett i kveld.

Ebbie trente på det samme som før i dag, pluss «innkalling fra sitt». Jeg gikk 7-8 meter fra henne og kalte henne inn. Hun kommer inn i utgangstilling, men ikke med den farten jeg vil ha. Jeg må nok dele opp øvelsen, og trene fart og innkomst hver for seg. Det gikk ihvertfall bedre inne under tak enn ute i regnet i formiddag.

Nå er ungene trøtte og sover godt i hver sin sofa.

Ingenting er bedre enn å sove på sofaen sammen med pappan sin!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

7 kommentarer om “Turer, trening og julekalender!”

 1. Så mange fine bilder av de små!! ❤ Smelter helt jeg!! 😀
  Bare hyggelig å lage kalender til deg, det fortjener du!! Også elsker jeg å lage ting og overraskelser til deg! 😉 Ekstra morsomt er det jo at du elsker det også! 😀
  Jeg har bedt Ebbie passe på kalenderen, så du ikke går å smugklemmer på pakkene. Jeg har pakket de inn også, så du ikke kan titte oppi… 😛 Hihi..

  Kjakji ❤

 2. Dere trener selv i dette møkkaværet, ikke dårlig. Må si at min lille trening er veldig værbetont. Men er jeg først ute på tur så har en jo kledd seg og kan småtrene litt samtidig. Charlie bryr seg lite om været. Like gøy uansett.

  Så herlig datter du har!!!! Dere må ha det fint sammen. Høres sånn ut på kommentaren hennes. Ikke noe smugtitting nå, Hilde. :-)))

  Gi Ebbie en stor klem fra meg.

 3. Hei!

  Må bare si at det bildet av Fant med ballen i munnen er hel-skjønt!! Se på dem øya, da…:-))) (smelt)

  Du er skikkelig flink tilå trene i all salgs vær, du Hilde! Der har jeg litt å lære…er litt treg av meg når det er skikkelig æsjevær ute…

  I dag skal vi holde på i hagen..endelig litt opphold mellom regnværet, og jeg tenkte jeg skulle få kastet alle bladhaugene mine som ligger rundt omkring her…fikk nemlig raket sammen da vi hadde sol på tirsdag!!

  Ha en fin dag!

 4. Jeg slutter meg til resten av gjengen her inne Hilde: Dere er veldig, veldig, veldig flinke til å trene!

  Jeg synes det bildet av Fant, der han hopper opp på deg var så fint!!!!

  Tok du med skjellettet hjem??

 5. Ebbie har fått en stoor klem fra deg, Nina. 🙂
  Det liker hun, vet du.

  Hei Camilla, så koselig å høre fra deg.
  Jeg håper du har kost deg ute i dag. Det har vært deilig vær her også. Fant begynte å bli litt sliten på bildet med ballen, og da detter alltid det ene øyet hans litt ned!! Går det bra med Dimma og Snorre?

  Gry: jeg tok ikke med meg skjellettet hjem. Det var så klissete og så tissa (!) Fant likesågodt på det.
  Ja, han er så god når han hopper opp, det er liksom noe han gjør når han er glad!!

 6. Jeg må inrømme at jeg er litt svak for Fant, særlig når jeg leser sånt da! *smelt*
  Jge var ikke noe særlig treningskompis igår, men håper vi får tatt det igjen en annen dag 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.