Ikke så mye nytt

å skrive om i dag, egentlig. Jeg har hatt fri fra arbeid i dag. Jeg hadde egentlig tenkt å reise to-tre timer på arbeid midt på dagen, men slo det fra meg    😉   Vi sto litt seint opp. Jeg er så heldig at hverken Fant eller Ebbie står opp før meg. Det kommer nok kanskje av at begge to sover i samme seng som Arne og meg (!!).

Jeg har gjort litt husarbeid i dag, slik som klesvask, mopping av gulv, byttet duker og vannet blomster. Det er litt koselig å ha goood tid til å gjøre slike ting, også.

Jeg var hos blomsterbutikken «min» på Nadderud og handla inn noen nye blomster, etter at jeg hadde gått tur med F. og E. på Haga Golfbane.

Det er ganske greit å gå tur der. Jeg gikk på en ridesti som går rundt golfbanen, og brukte ca en time på runden. I dag var det kaldt og friskt og sola skinte. Deilig turvær, synes jeg. Fant snuser og graver, mens Ebbie lurer på om vi kanskje kan trene litt mens vi allikevel står stille?

De er så rare når de må gå i bånd begge to, de går nemlig helt nærme hverandre. Det er Ebbie som retter seg etter storebroren sin. Her går vi like ved Griniveien, og det er ganske stor trafikk der til tider.

Ebbie sov godt på plassen sin i sofaen etter turen.

Fant vil aller helst sove mellom beina mine, oppå en fot. Koselig, synes jeg.

Jeg lå på sofaen og slappet av et par timer.  Deilig, ikke så ofte jeg har tid til det. Det er vel antageligvis derfor det er så godt, også.

Ebbie og jeg har trent litt lydighet inne i dag. Bla. utgangsstilling, rygging, 3 skritt fot og deretter helomvending, dekk fra stå, og stå fra dekk. Det går bra, hun begynner å få stimuluskontroll på disse kommandoene.

Fant har vært leken og glad de siste dagene. Her har han rappa Martine sin tøffel, og så passer han på både sin egen ball og Ebbie sin. Han er også flink til å ville ta belønning ute på tur. Til og med frolic går ned. Innkallingen går bedre og han vil også trene litt selv om vi går på tur. Da blir jeg sååå glad!!! Ikke så mye som skal til der i gården, nei!

Jeg har tenkt på kl 1 øvelsene med Ebbie, hva hun kan – ikke kan, og hvor jeg skal legge inn «treningsstøtet». Jeg har kjøpt en liten bok som heter «Treningsguide kl 1». Den hører til boka til  Niina og Kenth Svartberg, «Med sikte på 10àn». Den gir meg noen tanker om hva jeg skal legge vekt på i de forskjellige øvelsene, og det kan jo være nyttig. Jeg har også funnet ut at jeg må begynne å belønne både Fant og Ebbie litt sjeldnere. Nå kan de jo mange forskjellige moment begge to, og de skal nå jobbe lengre før belønnngen kommer. Veldig ofte vil hundene jobbe mere intensivt når belønningen kommer sjeldnere, og jeg kan også begynne å belønne kun de beste utførelsene av grunnferdighetene/momentene. Det blir bra, tror jeg.

Jeg skal finne en sang som Fant og jeg skal trene Freestyle med, antageligvis en Abba låt, og så skal jeg skrive ned alt det Fant kan av ferdigheter. Disse skal jeg sette inn i musikken, tørrtrene på uten Fant og deretter trene sammen med Fant. Det tror jeg skal bli morsomt.

Torsdag skal jeg ha en privattime midt på dagen her på Jar. Det blir derfor en rolig morgen, etterfulgt av tur og deretter skal jeg møte mor/datter og to hunder. Det blir koselig! Jeg reiser kanskje noen timer på arbeid etter det. Time will show!

Nå har Martine og Fant gått på rommet hennes og lagt seg. Martine skal opp til eksamen i morgen, og med Fant som sengevarmer sover hun nok godt, tenker jeg.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “Ikke så mye nytt”

 1. Så fine bilder av begge to!! ❤ *smelt*
  Pomsen og hula si, det er akkurat som å se Apollo. Hihi, de er litt like… Rampeguttene..
  Skal du bruke skjemaet vi lærte av Emmy? Det var veldig greit å bruke synes jeg, når vi skal sette sammen et program… 😉
  Håper alt går bra med Martine imorgen, men hun er flink som alltid =)
  Sove godt alle sammen!
  Nattakjakji ❤

 2. Åh, Hilde det hørtes ut som en drømmedag:o)

  Nydelig bilde av Fant der han ligger med «tøffelbyttet» sitt!

  Håper dere får en like fin dag i dag også.

  Klem fra oss!

 3. Ikke så mye skriver du i tittelen. Dette synes jeg var litt av hvert, endel!!!!

  Og så fine bilder,da!!! Fant og Ebbie går virkelig tur sammen. Fant er da herlig der han ligger med tøffelen. En liten sjarmør han!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.