Flott vinterdag, skremmende opplevelse!

I dag gikk vi tur med Birgitta, Tutta og Tia i Maridalen. Det var kaldere enn minus 10, men vi var godt kledd og hundene sprang og lekte seg varme.  Vi skulle hente engangsgrillen som vi lot stå igjen etter nissefesten torsdag.

Det var ikke lett å få alle hundene på ett bilde. Tia-mor er stadig på jakt og er bare innom noen ganger for å si «hei» til mamman sin. Fant er blitt bedre til å holde seg nærme meg, og han vil veldig gjerne springe rundt, bjeffe og leke jaktleken med de andre.

Det var flott i Maridalen i dag. Nysnø, kaldt og godt og lett for oss å gå hvor vi vil. Det er terapi å valse rundt i Maridalen.

Den skremmende opplevelsen sto Tutta for, stakkars. Hun har fått diagnosen ARYTMI – hjerterytmeforstyrrelser. Dvs at under store anstrengelser kan det skje at hjertet ikke klarer å pumpe blodet rundt i kroppen hennes, hun får ikke nok oksygen til hjernen og kan besvime. Det skjedde i dag. Fant og Tutta sprang plutselig i rasende fart bort fra oss og Tutta kom ikke på innkalling. Det er hun veldig flink til ellers, så det var vel kanskje et dyr de var på jakt etter.

Etter en stund kom Fant tilbake, men Tutta drøyde litt. Plutselig kommer hun, kaster seg på bakken ved Birgittas føtter og blir helt «borte». Hun pusta langsomt og ble blå på tunga, sank hen i kroppen og lå bare der. Birgitta og jeg roa de andre hundene og Birgitta satte seg rolig ned ved siden av henne. Det så ikke bra ut, og vi følte nok begge alvoret i situasjonen. Hun kom seg litt etter litt, og da hun reiste seg opp, tok Birgitta henne i bånd resten av turen. Hun ble den barnslige jenta etter en stund, og sprang som en liten valp og beit i båndet.

Birgitta og jeg pratet litt om hjertekompressjon på hund, og fant ut at vi nok burde visst mere om dette. Birgitta reiste til veterinæren sin, og fikk forklart at hunden skal ligge på sida og at vi skal presse på fjerde ribben nedenfra. Tutta har vært litt trøtt i ettermiddag, og det kan jeg jo skjønne. Det må jo ta på en liten kropp å få en slik belastning.

Jeg reiste på arbeid etter turen, og dette var det som møtte meg:

Jeg ble ferdig med alt i løpet av ettermiddagen, heldigvis. Fant og Ebbie fikk en halvtimes tur i skogen ved butikken og deretter reiste vi hjem. Ungene er trøtte og slitne nå – deilig!!

Ellers har jeg sagt meg villig til å stille som styremedlem i Hallingdal Hundeklubb, fra dags dato og til årsmøtet i februar 2010. Det «ordentlige» styret valgte å fratre sine stillinger med øyeblikkelig virkning 14 desember, og uten et styre vil klubben bli lagt ned. Det kan jo ikke skje, hundemiljøet i Hallingdal trenger en aktiv hundeklubb!! Det har vært litt «klabb og babb» med styret den siste tida, og jeg liker ikke den måten de har handlet på. Dvs å trekke seg to mnd før et valg og lage problemer for klubben. Så – dett var dett!!

Ha en fin førjulskveld videre!

7 tanker på “Flott vinterdag, skremmende opplevelse!

 1. Hei!

  Skummelt i dag ja.Godt å være to da. Forrige gang var jeg alene. Det er fjerde ribben ovenifra man skal trykke ved, Torill sa at det var lurt å telle nedenifra, altså starte nede ved det trettende ben og telle seg opp til det fjerde.

  Så artig at du ble med i styret i klubben! Grattis!Stjal bildet av Tia!

  Hilsen Birgitta

 2. Dere må jo ha vært fryktelig redde Hilde?!!!!! Du og du så glad jeg er for at det gikk bra med Tutta, og jeg er imponert over at dere klarte å tenke så saklig og rolig!

  Den haugen som møtte deg på jobb så ikke særlig festlig ut å begynne på.

  HHK har fått seg et grepa medlem i styret! Tøft!

 3. Så morsomt at du er med i styret i mamma! 😀 Da blir det ordentlig i styret der…
  Ekkel opplevelse i skogen idag.. 😦 Men så bra at alt gikk bra med Tutta. Det er det viktigste! ❤
  Gleder meg til å pynte juletreet deres på lille julaften etter jobb! 😀 Og etter det, må jeg hjem å pynte til jul her! Elsker å pynte juletre, er sååå koselig! ❤ Og idag kjøpte vi et fint lite edelgrantre! 😀
  Nattakjakji

 4. Oi! Så skummelt det må ha vært da Tutta besvimte!
  Veldig kjekt at det gikk så fint! Det er alltid kjekt når de blir seg selv igjen! 🙂
  Bortsett fra det både så og hørtes det ut som en veldig koselig skogstur! 😀

 5. Uff og uff for en opplevelse med Tutta. Det er kjekt å kunne litt førstehjelp for hund også. Sånt tenker en jo ikke på før en har opplevd noe.

  Masse fine bilder du har tatt av hundene. Fikk jo være litt med på tur jeg også.

  Ha en riktig god jul, Hilde! 🙂 Charlie boffer en hilsen her også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.