Dagen vår!

Jeg, Fant og Ebbie er fortsatt på Solbu. Etter planen skulle jeg til Jar i går kveld og opp hit igjen onsdag, men så bestemte jeg meg for å være her allikevel. Jeg handla inn mat mandag, for Arne reiste med caddyen på  kvelden. Ingen bil på meg, altså, så nå er jeg «værfast» på Solbu. Deilig, egentlig!!

Det er kaldt og godt vintervær her i dag, som de fleste andre steder.  Her kommer noen bilder fra dagen vår.

Morgenlufting i hagen. Litt for kaldt for en tur, derfor ble det litt leking og «sitte-tandem-bamse».

 

Vi måtte vi ut for å hente mere ved, og etter dette måtte Fant og Ebbie ha en lekestund inne.

 

Litt ro på hundene måtte til, mens jeg slappet av foran TV`n. Jeg fikk nesten dårlig samvittighet av ikke å  gjøre noe.

 

 Vi fikk besøk av Mari og Anders i dag, sammen med Elvis. Han er 9 mnd gammel og er en nydelig corgi-gutt. Ebbie lekte og koste seg med han ute. Arne har brøyta vei i hagen, og her sprang de rundt og rundt. Det er der Ebbie og Fant blir lufta også nå. Ebbie har nok  innbilt svangerskap, for hun har litt melk i puppene sine, og luktet tydeligvis godt. Elvis ble litt innpåsliten noen ganger, og Ebbie måtte av og til sette han litt på plass. Ikke på en uforskammet måte, men bare klart og tydelig. Synd jeg ikke fikk tatt bilde av de to sammen.

Det har vært altfor kaldt til å gå noe særlig på tur i dag. Det har derfor bare blitt noen lufteturer ute, kombinert med lek og litt enkel lydighet. Inne har vi hatt tre lydighetsøkter i løpet av dagen. Det er så bra med litt mental trening, for hverken Fant eller Ebbie har vært urolige eller opplagte til mas og sprell inne.

LYDIGHETSTRENING:

 • Sitt opp fra foran meg. Altså fra frivillig dekk. Nå må de lære seg til å vente på kommando. Jeg variere hvor lenge de må vente på kommandoen. Fant er best på dette og kjempeivrig. DA er han morsom å trene med. Ebbie er litt tregere til å sette seg opp. Jeg trener med dem samtidig, og det går bra.
 • Hold fast i utgangsstilling. 10 sekunder. Vi er ikke kommet i mål her. Kriteriene er at de skal holde uten å tygge eller skifte grep, og det går ikke så mange sekundene før de begynner med det. Det går derfor sakte framover, men det er morsomt å trene på det.
 • Sitt/bli og deretter «værsågod» ut til godbitskål. Dette kan de begge to, men det jeg trener på nå, er at den ene hunden får «værsågod», mens den andre skal sitte igjen. Jeg stiller meg ved siden av den hunden som skal bli sittende, slik at jeg har kontroll på den, og sier navnet på den hunden som får springe ut til skåla, samtidig som jeg sier «værsågod». (feks Fant – værsågod). Springer Fant da, er belønningen hans det som ligger i godbitskåla, mens Ebbie som da blir sittende hos meg, får klikk/belønning for å sitte. Under innlæring skal det lønne seg for henne å bli sittende, men når øvelsen «sitter», skal belønningen være at det blir hennes tur neste gang. Slik tenker nå jeg meg det.
 • Sitt opp i utgangsstilling. Hundene blir kommandert ned i dekk fra foran meg, jeg går inntil dem i utgangsposisjon og kommanderer «sitt». Tiden de må vente på kommando, variere her også. I denne øvelsen er det Ebbie som er raskest.   😉
 • Her er et bilde av «værsågod-treningen vi hadde i kveld. Ebbie har fått beskjed om å sitte, mens Fant får springe ut til skåla.

   

  Jeg skal altså lære Fant og Ebbie at en hund skal trene og en skal sitte og vente på tur. Det er så innmari kjedelig å trene med Fant og så surrer Ebbie rundt, og omvendt.

  Det er noen flotte farger ute når det er så kaldt, derfor legger jeg ved et par bilder jeg tok i ettermiddag. Jeg har bare minimalt med lys på inne nå, jeg vil så gjerne se det lyset som er ute. Stearinlys holder lenge, synes jeg.

  Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive så mye i dag, men jeg hadde litt god tid, derfor ble det nå engang slik.

   

  9 svar til “Dagen vår!”

  1. Så flotte bilder Hilde!

   Jeg må tilstå at jeg er littegranne misunnelig på deg jeg, som sitter «fast» på Solbu……:o)

   Gøy å lese om at du trener Ebbie og Fant inne, plukker opp tips hos deg vet du:o)

   Ha en fortsatt fin uke på Solbu, kos deg masse og hils til de to nyd’lingene dine.

  2. Her var det mange fine bilder!! 😀 Både av hundene og ute! Skikkelig koselig stemningsbilde fra skogen, med de lilla og blå fargene! 😉
   Synd du ikke fikk tatt noen bilder av Elvis, Mari og Anders. Hadde vært koselig å se lille klumpen deres, jeg har jo ikke fått hilst på han…
   Kos dere videre på hytta, og vær forsiktig! Hussk å alltid ha med mobil.. 😉
   Kjakji

  3. Så du er fortsatt på Solbu, du 😉
   Ja nå er det jo så fint, og jeg syns absolutt du skal nyte dagene med god samvittighet!

   Vi var på Bøgaset i dag (ved Natten). Der i dumpa var det veldig kaldt, men vi gikk tur opp mot fjellet – og der var det MYE varmere!
   Si ifra om du skulle trenge skyss til varmere strøk.

   Skal dere feire nyttår der oppe? Kanskje du får snarvisitt av Nalle og Milli..

  4. Dere har jo virkelig tatt dere ferie. Meldt dere helt ut og bare slapper av. Det høres deilig ut.

   Ha et riktig godt nyttår og gi Ebbie og Fant en klem fra meg!

  5. Nøve: jaaa, bare kom!!! Takk for tilbudet om skyss!!

   Arne kommer hit i morgen, og så blir vi til lørdag formiddag, Vi skal ha varetelling lørdag kveld og hele søndagen. Jeg nyter dagene her oppe, selv om kulda griper tak i både kropp og sjel når vi er ute. Men slik er det vel på Bergheim nå, også. 😉 – og ellers rundt omkring!!

  6. Vi får se om det kan passe med en liten fottur langs vegen på fredag. Gry og Ola nekter av en eller annen grunn å bli med oss på ski…
   Sender deg isåfall ei melding 😉

   Håper dere får en flott nyttårsfeiring – det MÅ jo være ett fantastisk skue deroppe! I tillegg til fullmånene 🙂 Det blir nok uforglemmelig.
   Klem fra meg

  7. Så Tjømlingene går ikke på ski? 😉
   Ja, send en mld. du, det er fint!

   Her er det bare et helt utrolig flott lys, blått og fullmåne. Det MÅ bare sees og nytes!!

   Kos dere i morgen, dere kommer nok til å få en flott kveld! 🙂

  8. Ser ut som lille tånte koser seg masse! Savner han i sengenemmen når vi skal sove. Lille pomsen. Men vi sees snart. Kos dikkon masse på hytta, og gøtt nyttår!

   kan sjå det «era» så mykje snø:P

   Klem ganger 9 Martine. Suss til linne ånnepånne, og Ebster

  Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Google+-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

  Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.