Treningsplaner denne uka:

Jeg har oppdaget at jeg er flinkere til å trene, og at jeg trener bedre når jeg setter opp egne treningsmål, feks for ei uke eller lengre tid. Jeg trente veldig bra i jula, synes jeg selv, nettopp fordi jeg visste hva jeg skulle trene på. Jeg oppdaget også at det var lettere å se framskrittene som Fant og Ebbie gjorde, når jeg trente bevisst på spesielle øvelser/moment.

Derfor har jeg satt opp disse grunnferdighetene som jeg skal trene på denne uka og antageligvis litt lengre fram i tid. Ebbie og Fant trener på de samme tingene, de er kommet like langt i treningen, ihvertfall inne. Pga kulda, har vi ikke fått trent så masse ute enda, men det må jeg ta tak i. Neste uke begynner Ebbie og jeg på konkurranselydighetskurs, derfor blir det antageligvis noen forandringer i treningsplanene neste uke.

DENNE UKA SKAL VI TRENE PÅ FORSKJELLIGE FORMER FOR «STÅ».

 • Stå foran meg. Skal sette på kommando med en gang F. og E. står helt stille med alle fire poter fastlimt i bakken.
 • Stå under baklengs marsj. Nå skal de både tilby frivillig stå og stå på kommando, mens jeg går bakover. Skal senere bli til øvelsen «Stå under mars». Lydighetsklasse 1.
 • Stå fra sitt. F. og E. sitter foran meg. Jeg tar et skritt helt nærme dem, og da vil de antageligvis reise seg opp.  Jeg venter på frivillig sitt, deretter repeterer jeg. Kan de «stå-kommanoen», vil jeg begynne å bruke den her.

VI TRENER OGSÅ PÅ:    

 • utgangsstilling, fra forskjellige avstander fra meg. På hver tur ute.
 • lineføring, med forskjellige gangarter – også på hver tur vi tar.
 • Bakpartskontoll. Rygge inntil vegg (rett bakover ved siden av meg), og å rygge i vinkel inntil vegg (også ved siden av meg).

Freestyle trenes innimellom for å myke opp lydigheten litt.

DETTE SKAL JAMMEN BLI MORSOMT!

I ettermiddag har jeg hatt veldig koselig besøk av Inger. Vi må nok bli flinkere til bare å stikke innom i ny og ne, Inger, vi har det alltid kjempekoselig sammen.

Etter at Inger hadde trukket seg tilbake til Skogveien 3, trente jeg og hundene på fellesdekk, bakpartskontroll og rygging mellom beina mine. Fant er mere komfortabel med ryggingen mellom beina mine enn Ebbie er. Det kommer nok av at jeg har tråkket på henne (!!) noen ganger, da vi begynte innlæringen av denne øvelsen. Ja, hun har så lange og skranglete bein, de er overalt og absolutt ikke der de skal være.

Ellers trente vi litt freestyle, rydde leker og litt apportering. 

Tilslutt fikk «ungene» et par godbitsøk i hagen, og dermed var kveldsmaten deres fortært. Tiltross for at vi ikke har gått kveldstur, er Fant og Ebbie trøtte og fornøyde. Jeg sier det bare: mental trening er kjempeviktig for de firbeinte vennene våre.

 Ebbie ligger og sover på yndlingsplassen sin, ved siden av helten sin, som er pappa.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “Treningsplaner denne uka:”

 1. Så moro!
  Gleder meg til å lese om hvordan det går. Føler det samme som deg at det er lettere å trene mer når man har mål og en plan å gå etter! Vi koser oss så mye med det du vet 😉
  Ryggingen er en skikkelig morsom og utfordrende ting å jobbe med syntes vi!
  Gleder meg til å høre mer om kurset også 😀

 2. Det siste først, jeg er helt enig i at hjerneaktivitet tretter ut hundene mye mer enn en tur. Jeg kan bare ta med Charlie en tur til byen og sitte på en benk, så sover han i mange timer etterpå. Etter en vanlig tur så kan han sette i gang å leke når han kommer hjem.

  Du får mye moro fram over med treningen, Og Fantegutten ser jo så glad ut. Glad for å jobbe litt kanskje?

 3. Så spennende med det kurset dere skal gå på! 😀 Blir sikkert kjempe gøy!
  Så fine bilder! 😀 Og det med Ebbie som ligger ved av pappa, er kjempe herlig!! ❤ * smelt *

  Kajkji ❤

 4. Alltid spennende å lese om dine treningsformer Hilde. Jeg tror jeg skal ta en «inneøkt» med Milli i kveld. Vi er ikke så flinke til å gå lange turer i kulda og snøen, og hun synes jo det er så gøy å jobbe.

  Jeg husker jeg tråkket på Ebbie jeg også, hadde dårlig samvittighet leeeenge etterpå. Herlige Fant ser så blid ut og Ebbie i umiddelbar nærhet av sin store helt:o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.