Dagen vår – og spennende valpeplaner!

Dagen vår i korte trekk:

 • Lufting i – og flere godbitsøk i hagen.
 • leking inne og aktiviseringsball med frolic.

 • Martine hadde fri i dag, og sammen rydda vi bort jula. Det tok sin tid. Nystrøkne duker og gardiner skulle bla. på plass.
 • Andreas sto for middagen i dag, og Mons og Ebbie ville gjerne prøvesmake litt.

 • Stå- trening fra foran meg: dette klarte begge to veldig bra. De måtte vente på tur, og den jobben var vanskeligere enn å trene på selve stå-øvelsen.
 • stå under baklengs mars: begge tilbyr frivillig «stå» når jeg beveger meg bakover sammen med dem (og jeg kan forsette noen skritt etter at de har stoppa), og de står også veldig bra når jeg kommandrer dem- morsomt! Like flinke, begge to!
 • litt snurr og slalom innimellom.
 • + litt håndtarget. Belønner når de dytter snuta si hardt i hånda mi.
 • Ebbie ville også trene på forrige treningsoppgaver: sitt fra frivillig dekk. Dette gikk veldig bra, men hun hadde et par ganger problemer med å vente på sitt-kommandoen.

Ellers har jeg funnet ut at den hunden som ikke blir trent, skal vente i buret mens den andre hunden trener. Jeg tror det blir lettere for dem, fordi det blir mere konkret hvor de skal være mens den andre hunden blir trent. Jeg bruker klikkeren når jeg trener, men jeg benytter også et belønningsord («bra») hvis jeg ikke har klikkeren tilgjengelig. Jeg har trent inn begge deler på samme måte, slik at begge disse belønningsmåtene betyr det samme for Fant og Ebbie. Det er bare viktig å være konsekvent: både klikk og belønningsord gir en belønning – hver gang!

Valpeplaner, ja………..

Som mange av dere vet, kjøpte jeg Ebbie av Berit med avtale om at hun skulle ha et kull på henne. Berit er veldig dedikert og opptatt av korthårscolliene og har satt seg godt inn i stamtavler, innavl, sykdommer, mentalitet og andre viktige ting vedr avl på denne herlige rasen. Vi har funnet ut at det passer veldig bra både for henne og oss, at Ebbie skal bli parret ikke neste løpetid, men løpetida deretter. Kanskje blir det rundt juletider 2010, hvis hun følger løpetidsyklusen slik den har vært de to gangene hun har bodd sammen med oss.

Hun har sett seg ut en nydelig mann til Ebbie-mor. Han er bror til hennes egen hund Nelson, og han heter Robin. (f.mars-06).

Er han ikke kjempeflott? Når han i tillegg utfyller Ebbie på mange måter og har et kjempefint gemytt, må det vel bli en vellykket kombinasjon. Jeg har full tiltro til at Berit har tatt et riktig valg, selv om det kan bli forandringer underveis.

Du kan lese mere om dette, hvis du trykker HER

Jeg synes det er veldig rart, men også spennende, at vår egen lille Ebbie-mor en dag skal bli mamma. Hun kommer nok til å klare den oppgava med glans, tenker jeg. Arne er helt i fyr og flamme – jeg har aldri opplevd et slikt bånd til noen av hundene vi har/har hatt noengang. Men så er Ebbie også go`jenta til pappan sin, da.

Nei, nå er det sengetid. Arne og Ebbie har gått for å legge seg, og Fanterampen og jeg skal slå følge med dem. I morgen kveld skal jeg ha en privattime med  en familie som nettopp har fått seg en Finsk Lapphund. De henta han i romjula, så det er en liten baby som venter meg. Skal spørre om det er greit at jeg kan ta et lite bilde av han. Det blir spennende å se hvordan han ser ut. En liten svenske-gutt, er det. Mere om det følger i morgen!

 

6 tanker på “Dagen vår – og spennende valpeplaner!

 1. Høres ut som dere har hatt en koselig dag idag!! 😀

  Valpeplanene høres veeeldig spennende ut!! Lille søte snusken min, skal bli mamma en dag. Det vil hun klare kjempe fint. Og vi skal love å hjelpe deg med valpene mamma!!! 😀 😀 😀 Pappa sier også det 😉

  Nå skal jeg legge meg. Kjenner på kroppen at vi har svømt langt idag, er deilig sliten i hele kroppen! 😉
  Nattakjakji

 2. Så spennende med valpeplanene! Robin var en skikkelig kjekkas, han faller garantet pladask for Ebbie-lure 😉

  Hils den lille lappevalpen fra oss,da! Ha en fortryllende dag 🙂

 3. Så det er en korthåret Lassie du har:o) Jeg i min verden har trodd Ebbie var en eller annen pinchner.
  Spennende med valper på henne.’

  Jeg liker å følge med på hvordan du trener hundene dine. Blir litt motiviert til å trene inne nå i kulda.

 4. Hei på dere.

  Nøve: Jeg er så spent på den vesle lappevalpen jeg skal møte. Det finnes vel ikke noe så fint som en liten F.L.valp.
  Kos deg i dag du også, og hils Nallemann.

  Berit og Ville.
  Så koselig at du er innom bloggen min. Takk for kommentaren på hjemmesida mi, vedr variabel forsterkning.
  Jeg har også noen sider/blogger jeg liker å følge med på, som kan inspirere meg litt. Det er jo så kaldt ute nå, derfor må vi finne på noe givende inne. Greit det egentlig, for da er det lett for Fant å ha fokus på meg.
  .
  Du er nok ikke den første som har lurt litt på hva slags rase Ebbie er. Noen tør ikke helt å spørre, for de tror kanskje at hun er en blanding av et eller annet. 😉
  Ha en fin dag videre.

 5. Oi, oi, oi Hilde – så gøy med valper på Ebbie:o) Det var en skikkelig kjekkas som skal bli valpepappa synes jeg, så dette blir innmari moro!!! Jeg er spent allerede nå jeg:o) Så utrolig gøy at Arne er helt i hundre (ikke rart da – det er jo jenta til pappa;o) Åh, Hilde, dette skal bli gøy å følge med på. Skal Ebbie valpe hjemme hos dere eller hos Berit?

  Du bare MÅ få lov til å ta bilde av den lille FL valpen. Tenk så flott at de bestiller privattime i beste mening for hunden sin:o) Du må gjerne informere dem om hundetreffet i februar også, de er hjertelig velkommen:o)

  Jeg ser at jeg helt glemmer å kommentere den flotte treninga du gjør med Fant og Ebbie. FLINKE HILDE, nå MÅ jeg bare snart komme i gang med noen innendørs med Milli (men jeg kjøpte meg truger i går, og synes det var vanvittig gøy og helt magisk å gå i skogen i går kveld – det blir repetisjon i kveld;o)

 6. Hei!

  Så flott Robin er, jeg skvatt litt jeg. Trodde det var Ebbie!

  Dette blir spenndene, kanskje Arne får sin egen hund!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.