I dag er det….

…. ett år siden Marko døde. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive om det her på bloggen, men jeg gjør det allikevel.

Etter kveldsturen med Fant og Ebbie i går kveld, satt jeg nemlig og kikket på noen bilder. Dette bildet er tatt to dager før han døde, og jeg kan se at han var sliten og trøtt. Det er litt godt å se det, men jeg tenker også på at han trente søk på Storøya med Birgitta og jentene hennes 12 dager før han døde. Han hadde livlede og nøyt livet helt til det siste.

Fant og Marko søkte liksom til hverandre de siste dagene de hadde sammen. Det var nesten som om de hadde en forutanelse om at noe skulle skje.

Dette året har jeg sørget masse, hver dag, og noen ganger har jeg nesten lurt på om jeg ville bli «skikkelig» glad igjen. Jeg ville ikke vært Fant og Ebbie foruten, det er jo ikke det det handler om. Jeg ble bare tatt litt på senga, egentlig, for jeg trodde ikke at det kom til å gjøre så vondt, så lenge. Marko hadde et godt liv. Han hadde mange som var glad i seg, han fikk oppleve masse og han var alltid med oss.

Nå er et år gått, og jeg skal tenke glade tanker, la takknemligheten over å ha kjent Marko virkelig få lov til å komme fram og slippe til. Du vil for alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt, lille venn! Nå er det på tide å gå videre!

TAKK!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

8 kommentarer om “I dag er det….”

 1. Jeg vet akkurat hvordan du har hatt det. Jeg lurte lenge på om det var mulig å bli glad i en annen hunde igjen. Men jeg hadde jo ingen annen hund å konsentrere meg om. Hos meg ble det bare fryktelig tomt.

  En stor trøst er å tenke på hvor godt de har hatt det og at de ikke hadde det vondt.

  Ha en fin uke med Fant og Ebbie! 😀

 2. Du har så mange fine bilder av ham, og mange gode minner som gjør godt å ha.
  Ett år kan føles usigelig langt, og samtidig ufattelig kort.

  Idag titta sola inn gjennom vinduet mitt, bare noen «korte» minutter, men jeg nyter det, og ser at det går mot ei ny tid, igjen 😉

 3. Kjære, kjære Hilde.

  Jeg vet så inderlig godt hvordan du har det! Åh, som jeg føler med deg, samtidig som jeg er glad for at akkurat du og akkurat Marko hadde hverandre. Vi har snakket om dette du og jeg; om dårlig samvittighet, om spørsmål vi har stilt oss og hvordan de(t) har løst seg. Jeg tror vi må innse at prisen vi må betale for kjærlighet – det er å ha det vondt (også). Men det flotte forholdet vi får til «barna» våre veier opp for smerten i massevis.

  I dag skal jeg tenke masse på deg Hilde, også skal jeg ønske for både deg og meg at vi klarer å være takknemlige og glade fordi vi har hatt våre fantastiske hunder.

  Stor, varm klem

 4. Nå ble jeg rørt… Han var PEN! og så fornøyd ut helt til det siste!
  Har selv en hund jeg savner hver dag. Det er nesten så jeg vurderer å få den rasen igjen, men jeg vet ikke om det er dumt, det blir jo ikke samme hunden.
  Tenker på deg idag!

 5. Vil bare si at jeg tenker på deg. Jeg savner fortsatt Victor og tror jeg vet hvordan du har det. Det trengs mer enn et år, når man har vært så knyttet.
  Ha en fin dag, Hilde!
  Klem

 6. Min kjære lille bestevenn!! ❤ Savner han hver eneste dag! Savner å kose med han, sånn som vi gjorde på bildet over her… Savner han når jeg er på jobb, var alltid så koselig å komme tilbake til bilen igjen når han satt å ventet på meg!! 😀 ❤
  Han hadde et fantastisk liv sammen med oss, mamma. Trøster meg med alle gode tanker, minner og bilder! 🙂
  Kjakji

 7. Hei!

  Så ikke denne jeg. Rart å se Marko igjen, akkurat som om han var her igår!
  Husker når vi hentet han og han ikke greide å gå opp terrasse trappen.

  Hilsen Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.