Åhhh, sååå morsomt!

Ebbie og jeg hadde det sååå morsomt i går kveld, og jeg som var så nervøs og lurte på om vi kunne nok til å begynne på dette forberedende konkurransekurset. Jeg skrev melding til Birgitta før jeg reiste, hvor jeg skrev at jeg var så nervøs. Svaret hun ga meg, var: «du trenger da ikke å være nervøs, bare kos deg»! Det fikk meg ned på jorda igjen, og jeg fant ut at – ja, jeg SKULLE bare kose meg.

Gjett om jeg gjorde. Ebbie var en drøm å trene med. Hun var ikke stresset, noe hun veldig ofte blir når det er andre hunder rundt henne som springer rundt, blir belønnet med leking etc. Hun var fokusert, jobbet bra for veldig lite goddis og elsket å bli belønnet med kong.

Vi var 6 stykker på kurset, og vi hadde en utrolig flink instruktør. Elisabeth konkurrerer med hundene sine, og hun blir ferdig utdannet lydighetsdommer nå i februar.  Hun kunne dermed forklare veldig godt hva vi ble belønnet for i konkurranse, og hva vi kunne få trekk for. Hun forklarte øvelsene veldig bra, og var flink til å komme med positive tilbakemeldinger.

Det vi trente på i går kveld, var lineføring (fri ved fot), dekk fra holdt, innkalling og tannvisning. Hun sa at tannvisningen til Ebbie, hadde gitt henne en tier i konkurranse. Yeah!!! Vi trente litt på å GÅ uten hund, for å lære oss alle gangarter og vendinger først. Det var det innmarig viktig og bra å få gjort. Ebbie og jeg klarte alle øvelsene veldig bra, om jeg skal si det selv. Jeg var ikke nervøs selv om vi måtte vise noen av øvelsene mens de andre sto og så på og jeg hadde det bare kjempemorsomt. 3 timer gikk som en røyk, selv om det var kaldt (-12 grader) og Ebbie frøys og gikk på tre bein noen ganger. Hun fikk tre hvilepauser i bilen i løpet av kurset og da slappet hun godt av. Gode, snille jenta mi!!

Under kurset så jeg plutselig at det var noen som trente en korthårscollie like ved siden av oss. Jeg visste at Kibo og Katharina trente på samme hundeskole, og nå fikk jeg så vidt hilst på dem også. Det var koselig, synes jeg.

Bonusen kom når kurset var slutt. Instruktør Elisabeth ville gjerne at Ebbie og jeg skulle starte på konkurransekurset i stedetfor dette kurset, for vi var kommet så langt i treningen. Hun mente vi kom til å kjede oss hvis vi fortsatte på dette kurset og hun sa også at vi kom til å være klar til å konkurrere til våren. Morsomt å høre slikt fra en lydighetsdommer! Vi takket ja, og jeg ble ganske så stolt, egentlig! Nå blir det skikkelig satsing framover. Yeah…………..  flinke Ebbiejenta mi.

Så nå har Ebbie og jeg  fått spesielle øvelser å trene på til neste trening. Vi blir 6 stk på dette kurset også, akkurat passe antall spør du meg! Det blir spennende å møte de 5 andre på mandag. De kjenner hverandre litt, de trente jo sammen denne mandagen, men det gjør ingenting. Nå skal jeg bare ha det morsomt og kose meg!!

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

9 kommentarer om “Åhhh, sååå morsomt!”

 1. HURRA, GRATULERER MAMMAEN MIN!!! 😀 😀 😀
  Så det blir mandager du skal trene fremover nå da? Da kan jeg jo kanskje være med deg noen ganger!? For på mandager har jeg ikke svømming… 😉
  Hadde vært koselig!
  Natta og sove godt dere flinke konkurransekurs deltagerene mine! ❤
  Nattakjakji frå stolt storesyster 😉

 2. Så moro, Hilde! Ikke bare for deg og Ebbie, men for oss som kjenner dere også. Stolt av dere, rett og slett!!!
  Tenk at det er mulig å komme så langt på så kort tid som du tross alt har kjent Ebbie. Og med hennes ballast!
  DU ER GOD 🙂

 3. Før jeg så innlegget til Nøve, så tenkte jeg at «jeg er så stolt av dere Hilde» – og det oppdaget jeg jo at vi er flere om!!

  Gratulerer, dette var gøy og fullt fortjent.

  Du er Ebbie er et kjempeteam:o)))))

 4. Gratulere Hilde og Ebbie!!!
  Ser Nøves lille kommentar… jeg har gått utifra at du har hatt Ebbie en stund og helt siden hun var liten. Er hun omplasseringshund???

 5. Tusen, tusen takk for koselige kommentarer! Det setter jeg veldig pris på!!!

  Berit: Ja, Ebbie er en omplasseringshund. Hun kom til meg 18 januar i fjor, så hun har snart ett års dag hos oss. Hun er nå 2,5 år.
  Hun satt det meste av det første året sitt i bur (tror vi), hun fikk underskudd på mat og hun reagerte på vårt kroppsspråk som om hun ikke hadde hatt det så godt. Hun ble bla redd meg på tur, hvis jeg snubla litt, eller hvis halsbåndet strammet seg litt, på en eller annen måte.
  Hun ble levert tilbake til oppdretter da hun var ett år, og var der et halvt år, før hun kom til oss. Men NÅ er hun trygg og fin, har lært seg å slappe av og hun er altså en flott hund å trene med.

 6. Ebbie er så myk og god og snill. Jeg tror jeg vil oppsummere henne til å være «elskelig»:o) Enig Hilde?

 7. Det er jeg helt enig med deg i Gry!!

  Marie: du og Ellie er jo også «der» som vi er nå!!! Du er bare SÅ flink til å trene med go`jenta di!!
  Kanskje vi skulle finne en dag/kveld vi kunne trene litt sammen. Det hadde vært morsomt!!

 8. Hei!

  Det hørtes bare helt topp ut!! Ikke rart du er motivert når du har en treningskompis som Ebbie!
  Gleder meg til å trene sammen med deg.
  God helg!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.