En deilig fridag!

Søndag er gode dager. Da sover jeg litt lenger enn vanlig, Arne har fri på formiddagen og vi tenner i peisen og slapper litt av. Men så er det brått slutt, også. Arne reiser på jobb noen timer, og jeg har mine egne planer.

I dag gikk Fant og jeg en alenetur. Noen ganger er det godt å gå med bare en hund, og Fant simpelthen ELSKER å gå tur på CC-vest. Hvorfor? Jo, det er nemlig mange duer som holder til rundt kontorbygningene og de gamle industribygningene som er der.

«Jeg prøver å klatre opp etter veggen – det ER duer høyere oppe, mamma».

«Her så jeg at det var en liten spurv eller noe. Kom ut….  NÅ».

Birgitta og jeg hadde avtalt en liten treningsøkt med Tutta og Ebbie også på Granfos. Så mens Fant fikk en liten hvilepause i bilen, trente vi litt. Ebbie og jeg trente på de øvelsene som jeg hadde planlagt:

 • Dekk fra holdt
 • innkalling fra sitt
 • stå under marsj
 • lineføring med vendinger

Jeg synes det gikk ganske så greit. Ebbie synes det noen ganger kan være vanskelig å konsentrere seg når hun er sammen med Tutta. Tenk- Birgitta og Tutta hadde det bare sååå morsomt når Tutta ble belønnet, og i dag hadde Tutta en pipeball som Ebbie veldig gjerne ville låne litt. Kjempeflott trening, atså.

Jeg glemte å ta tida som Ebbie lå i dag, men jeg synes hun lå veldig avslappet og fint. Jeg gikk tilbake og belønnet henne et par ganger, før jeg gikk tilbake og løste henne ut.

Vi tuller litt med vendingen i lineføringen, fordi jeg oppdaget at jeg bruker to måter å vende på. En som Birgitta og jeg har trent inn før, og den andre som Elisabeth viste oss på kurset onsdag. Jeg tror egentlig at jeg går for den måten som jeg har trent på sammen med Birgitta, for den måten kom nesten automatisk.

Birgitta og Tutta trener på «ruta».

«Er du klar Tutta? Dette er bare kjempemorsomt».

«Klar … ferdig… spring» !!!

Vi reiste på kontoret noen timer etterpå, og det elsker både Fant og Ebbie. Her er det stor plass og da blir det litt leking, trening og litt jobbing på mor, også.

«Kjempekjedelige greier, altså. Vi MÅTTE ligge litt i ro bare fordi mamma skulle jobbe litt. Hun sier at det er god trening for oss!!  Hæææ, å ligge i ro?! Vi vil ha action!!!

Vel hjemme i kveld, ble det middag, og nå sover «gullungene» godt. Jeg koser meg med to glass rødvin og gleder meg til i morgen. Da er det nemlig trening igjen, med konkurransekurset som jeg går på. Det blir spennende.

Tilslutt en liten hilsen til Caroline, som bor under «min» Karoline på Kokker`n. Jeg håper du har det bra. Jeg kommer på taco neste uke engang……. !   😉

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

6 kommentarer om “En deilig fridag!”

 1. Kose seg på søndagen, det skal en gjøre. Og å få gå tur med Fant alene, da tenker jeg han koset seg. For en fin sele han har. Den så god ut.

  Skjønner det blir kjedelig å ligge i ro. Det er ikke alltid disse hundene er enig i hva som er trening og når den skal gjøres. Ha-ha! Jeg må jobbe noen ganger for å få Charlie til å skjønne at det er trening. Skulle nok vært flinkere til å leke klovn noen ganger.

  Ha en fin uke til dere alle på Jar! Charlie takker så mye for god bedring meldinger og sender over et stort nuss til deg, Hilde.

 2. hei!

  Så koselig med en hilsen til meg =)
  Bare å komme på tacomiddag, du er alltid velkommen.
  Karoline og jeg har laget en liten plan som vi syns et ganske morsom, du får sikkert høre om den snart 😉

  Det er så gøy å følge med på bloggen din, du gjør så mange morsomme ting =)
  Ha en fantastisk uke!

 3. Så fint bilde av Fant som snuser etter duer! ❤ Høres ut som om dere har hatt en deilig søndag idag! 😀
  Nå har Romsais & Apollo, papagøyeparty på kjøkkenet! Bra de koser seg der, her i stua er det nå totalt kaos… Det viktigste for meg er jo at mine små har det bra! Og jeg kan leve på kjøkkenet, gangen, soverommet og badet til veggen er ordnet igjen..
  Blir det for ille, kommer mine små plutselig på feriekoloni til mommo! 😉

  Nattakjakji ❤

 4. Ja planen vår er ganske morsom!! 😀 Du skal få høre om den snart mamma! 😉 Gleder meg Caroline, til det skjer! Men tror vi må begynne å planlegge nå ganske snart.. 😛 Kanskje allerede imorgen… 😛
  Klem til alle

 5. Hørtes ut som en deilig søndag Hilde, både for deg og Fant og Ebbie-mor:o)

  Så utrolig søt Fant er der har forsøker å klatre opp etter veggen på jakt etter duer.

  Det så skikkelig gøy ut med den springeleken Birgitta og Tutta har, den skal jeg jammen adoptere (Milli kommer også til å elske det).

  Ha en fin uke Hilde, ikke lenge til vi sees nå (håper jeg:o)

  Klem fra meg og Milli-mor

 6. Fantemann koser seg!

  Veldig koselig å trene sammen igår, gleder meg til onsdag.

  Kos det ikveld, jeg er så misunnelig!!!

  Klem fra ior Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.