Ebbie`s begrensninger…

…. er meg, har jeg funnet ut. Jeg har masse å lære når det gjelder konkurranselydighet. Jeg tror at Ebbie kan nå veldig langt, bare jeg klarer å ta til meg all den nyttige infoen, tipsene og treningskunnskapen som instruktør Elisabeth innehar og gir til sine elever. I går var nemlig kurskveld nr to, og jeg hadde en flott og lærerik kveld.

Bare et lite bilde fra turen vi hadde i Maridalen i dag.

Storebror og lillesøster – bestevenner!!!

Vi var 6 ekvipasjer som møtte opp, en av de fremmøtte ble anbefalt å gå på det kurset jeg opprinnelig startet på, slik at vi nå er 5 stk som deltar. De andre har alle konkurrert før, så jeg er den eneste «ferske» på det området. Det gjør ingenting.

Vi begynte med tannvisning og fellesdekk. Tannvisningen gikk kjempefint, fellesdekken gikk også bra. Hundene lå tett oppå hverandre. jeg tror det bare var en og en halv meter mellom dem. En hund reiste seg opp, en annen var litt urolig, men Ebbie lå fint allikevel, synes jeg. Jeg belønna noen ganger, hun reiste seg opp en gang, men ellers synes jeg hun tok det veldig fint.

Ebbie og jeg trente litt på innkalling fra sitt. Her ville jeg trene på innkomstene, og de gikk ganske bra. Vi trente inne i et lite garasjeanlegg, og da Ebbie trente, var det ganske mange forstyrrelser rundt oss. Biler som startet og kjørte forbi oss, mennesker som kom gående og en garasjeport som gikk opp og igjen. DET var fin trening for Ebbie, hun skal kunne jobbe under slike forhold også. Det var nok litt vanskelig, men hun klarte seg godt!!

I denne øvelsen, skal jeg tenke på:

 • Utgangsstillingen vår: Elisabeth (dommeren altså) spurte om vi var klare, og jeg sa «ja» og begynte å gå fot med Ebbie. Elisabeth stoppet meg, og sa at «det var dere vel ikke» Grunnen til det, var at Ebbie satt litt skjeivt og allerede her, ville vi blitt trukket i øvelsen.
 • Innkomsten:  Ebbie var flink hun, men ikke jeg. Da hun kom inn i u.s. ble jeg såå glad, at jeg løste henne ut, nesten før hun hadde fått stompen ned i bakken – og – det er dommeren som skal gi beskjed til meg om at øvelsen er slutt. Nyttig læring altså. Det er mye å tenke på for meg, Ebbie gjør jo det hun blir trent på, hun.

STÅ UNDER MARSJ:

 • Ebbie gikk ganske fint fri ved fot, stoppet på mitt stå-signal når jeg også stoppet litt opp, og deretter fullførte hun øvelsen slik den skal være. Her er det antageligvis (helt sikkert, fant vi ut) min vesle stopp, som fungerer som stå kommando. Jeg prøvde nemlig øvelsen med stå-kommando men fortsatte deretter å gå uten stoppen, og da kom Ebbie luskende etter meg. Vi trente da på at vi gikk fri ved fot, jeg kommanderte «stå» og kastet like etter det en leke over hodet hennes og bak henne. Dette har jeg jo gjort med Fanterampen, så det var jo ikke noe nytt for meg, men jeg hadde egentlig glemt det litt bort. Det fungerte bra med Ebbie. Hun stoppet ikke helt opp i går, men etter 5 repetisjoner i dag, sto hun faktisk bedre. Så vi fortsetter med dette, men med en gang hun stopper når kommandoen kommer, vil jeg fortsette og fullføre øvelsen. Slutten kan hun  jo, det så vi i går.

Deretter var det alle de andre sin tur til å trene og å få instruksjon fra Elisabeth. Det er faktisk lærerikt å se andre trene og mange nyttige små tips å ta med seg, er det også.

Jeg er så innmari dum til å «gå» lineføring/fri v. fot derfor trente  Elisabeth med meg, uten Ebbie. Åh, jeg blir liksom litt skuffa over at jeg knoter så fælt. Jeg har jo spilt i korps i mange år, og trodde at jeg kunne marsjere!!!  Det er nok antageligvis det jeg kan, også…   😉

Fellesdekk til slutt. Jeg tror hundene lå i tre minutter. Ebbie reiste seg ikke opp, hun lå fint, ble belønna noen ganger og lå hele tida ut. Vi gikk tilbake, bak hundene, fram ved sida av dem og venta på at Elisabeth skulle gi oss beskjed om at vi skulle avslutte. Ebbie lå helt til jeg kommanderte henne opp, og det har vi jo trent på før. Morsomt at det gikk så fint.

Nå har jeg masse å trene på, og hadde gledet meg til å trene litt i kveld. Men: så satte jeg fra meg veska og vrei meg litt, så nå ligger jeg med ei pute under beina og har vondt i ryggen Det MÅ gi seg til i morgen (!), for da skal jeg trene, både på lineføring (med og uten Ebbie), stå under marsj og dekk fra holdt. Jeg gleder meg til å trene mere med flinke Ebbe-lure-mor.

 – og så til slutt en liten gratulalsjon til Ebbie og oss: i går var det nemlig et år siden hun kom hjem til Fant og Eidal familien. Det har vært et lærerikt og morsomt år. Fant har kost seg veldig og fått den lekekameraten som han har ønsket seg.  Jeg har fått en alle tiders treningskompis som jeg kan få utfolde meg med, og som er med meg på alle de kursene og «hundesportene» som jeg gjerne vil prøve meg på. Ebbie har gjort store framskritt dette året, og vi er blitt veldig, veldig glad i go`jenta vår.

 

5 tanker på “Ebbie`s begrensninger…

 1. Først av alt: GRATULERER TIL EBBIE, FANT OG DERE MED ETT ÅRS DAG I GÅR!!! Så mye dere har å tilføre hverandre alle sammen, det er en sann glede å lese om, og jeg er så glad på alle deres vegne som fant hverandre:o)

  Hilde, med all din kunnskap og din samtidige ydmykhet og respekt for andres kunnskap, så MÅ dette bli bra!!! Dere er kjempeflinke både du og Ebbie

  ….og nå fikk jeg jammen lyst til å avslutte med en klem:o)

 2. Tusen takk for koselig kommentar, Gry!!
  – og takk for klemmen! Jeg sender en i retur til deg, også. Den er fordi jeg er så glad for at jeg er blitt kjent med deg og vesle, søte Milli-mor!!

 3. Mamma da, hva har du gjort med ryggen din? Du må være forsiktig, det har jeg sagt til deg maaange ganger! 😉
  Så morsomt at noen måtte gå ned et hakk i kurs, mens du gikk opp! Det er fordi du er så god, og best!! 😀
  Høres ut som et morsomt kurs dere går på!! 😀

  Ja søte lille snusken min!! Har vært sammen med oss i et år! ELSKER henne kjempe høyt, søte nydelige lille jenta mi!! ❤ Beste collien i hele verden hun! 😀 😀 😀 Bra at du og Berit hentet henne til oss! 😉

  Kjakji ❤

 4. Dette var knallinteressant å lese, du skriver så bra! Måtte flire gjenkjennende noen ganger også hehe 😉 Er vi som tuller litt og ikke hundene 😉
  Gratulerer med 1 årsdag, Ebbie virker som en knallfin jente! God bedring med ryggen også!

 5. Hei!

  Gleder meg sånn til dere skal starte! Morro å se dere trene, dere er så flinke!
  Hurrrrraaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.