«Dekk» … hæææ? Hva er det?

Ja, nettopp det lurte Ebbie på under søndagens kveldstreningsøkt med Birgitta, Tutta og Tia. Den kommandoen hadde hun ihvertfall ALDRI hørt før. Legge seg sammen med vennene sine? Nei, da var det jammen bedre å sette seg litt!

 

Her er Ebbie på vei opp i en «sitt». Du kan se att hun er urolig – dårlig bilde.

Ja, det er vel noe de aller fleste har erfart, at kommandoer plutselig ikke har noen betydning for hundene våre. Ørene er godt lukket og hunden bare ser på deg og lurer på om du er helt vel bevart: Ebbie var der i kveld.

Det er ikke så ofte at hun er helt «fjern» under trening, derfor skal hun få lov til å være nettopp det noen ganger. Men hun var  flink på andre områder. Vi trente litt utgangsstilling, fri ved fot med høgre vending – belønning, fri ved fot med venstre vending – belønning. Det gikk fint, både for henne og meg. Jeg jobber jo med det å GÅ selv, derfor vil jeg ikke kjøre hele øvelsen (fri ved fot/lineføring) enda. Vi har god tid, det er ikke før til våren/sommeren at jeg har satt frist for at jeg skal være klar til å konkurrere med Ebbie!

Det ble også litt sitt/bli mens Birgitta trente med sine hunder – det er god trening for Ebbie. Stå under marsj – gikk greit med ballbelønning og til slutt fellesdekk. «Uaahhh, hva er det for en dum øvelse», tror jeg nok Ebbie tenkte i kveld. Hun lå litt, deretter satte hun seg opp – og hun skulle ikke ned i dekk igjen, nei! Hun dempet meg, slikket seg rundt munnen, hun «frøys» i sittende stilling og snudde seg bort fra meg. Ja, da lot jeg henne sitte litt jeg,  deretter løste jeg henne ut og så lekte jeg litt med henne. Da kom hun litt opp i treningsiver og vi ga oss.

Fant hadde sittet i bilen og ventet litt mens vi trente. Tutta har fortsatt løpetid og da klarer ikke vesle «hjertebarnet» mitt å jobbe. DET er vanskelig, det! Etter en times trening med Ebbie, var det altså Fant sin tur. Vi gikk en tur rundt på Granfos, deretter gikk vi til bilen igjen og så tok jeg en treningsøkt med Fanterampen på parkeringsplassen.

Jeg prøver (fortsatt) å finne interessante ting som han vil jobbe for, men det er ikke enkelt. I dag trente vi innkalling med anda hans. Den lager en fin «gakk-gakk» lyd når jeg trykker på den, og den er myk og god å bære for Fant. Jeg ba han sitte, klemte på anda, sprang avgårde og kalte på han – da kom Fanterampen i full fart for å hente anda si. Morsomt å se hvor ivrig han var i dag – en liten stund. Vi gjentok det, og han var såå flink både til å komme på innkalling og å avlevere sittende til meg. Deretter måtte han snurre før han fikk «værsågod» til anda si, og så måtte han gå litt lineføring før «værsågod» igjen. Søte gutten min – han jobber det beste han kan!!

Ebbie fikk en liten økt til, jeg måtte jo se om «dekk-kommandoen» var kommet tilbake i minnet hennes igjen. Det hadde den definitivt ikke gjort. Nå var også «sitt ved holdt»  helt fremmed for henne. Jaa, dette lover jo godt for kurskveld tre i morgen kveld!! Hihi…     🙂

Ellers var vi på Solbu (Nes) fra fredag til lørdag.  Jeg hadde bla en privattime på Låplassen lørdag i noen timer. 3 rottweilere med entusiastiske, ivrige, opplyste, kunnskapshungrige og treningsvillige eiere = flinke hunder. Givende og morsomt for meg!!!

«Ungene» leker og koser seg om dagen. Mons er også sammen med oss. Han blir 16 år i mai og er fortsatt oppegående.

 

Han er blitt litt tynnere, men han spiser godt (når vi koser med han samtidig – det har vi alltid måttet gjøre) men pelsen hans er blitt litt mere blass enn den var for noen år siden. Raringen vår, måtte han få være frisk og rask enda en god stund!!

Arne har nå reist på sin årlige skiferie sammen med kameratene sine. Etter å ha jobbet 80 timers uke fra november og til nå, unner jeg han det av hele mitt hjerte!!!  Han har jo lange arbeidsdager ellers i året også, så disse feriedagene håper jeg han nyter!

 JEG ØNSKER ALLE EI FIN UKE!

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “«Dekk» … hæææ? Hva er det?”

 1. Åh Hilde. Jeg blir så glad når det skjer med dine hunder også jeg, det at vi plutselig snakker «gresk» (eller noe annet vanskelig no’). Lille Ebbie som forsøker å dempe mammaen sin, samtidig som hun ikke vil gjøre enkelte av øvelsene… Også blir jeg så glad når hun skal få lov til å være litt fjern innimellom, som du skriver, sånn er jo vi også. Litt fjerne av og til:o)

  Herlige Fant, klart han ikke klarer å trene når hormonene jobber på høygir. Så søt han må være med den lille anda si’ Hilde. Bilde kanskje?

  Håper at Mons blir mange, mange flere år! Det høres jo lovende ut! At pelsen blir litt blassere er vel bare et tegn på at han er en moden herremann:o)

  Ha en fin uke Hilde, Arne høres så absolutt ut som om han fortjener skiferien sin!!

 2. Haha, synes jeg ser Ebbie sitte der å smatte til deg mamma… Hihi! 😉
  Og søte lille Pomsen, med anda si! Han er sååå søt når han leker med den, og løper rundt for å få den! Cockere som bærer noe godt inni munnen sin, er det fineste som finnes!! ❤ 😀
  Også er det gode og snille Mons-Lutti da!! 😀 ❤ Han er vakker!!

  Håper pappa koser seg på tur! Det gjør han helt sikkert!! Det fortjener han ihvetrfall!!!! 😀

  Kjakji

 3. ARTIGE BILDER! Flott det med Mons foran.
  Koselig å trene med dere igår.

  Snodig når de glemmer øvelser, husker når Tutta glemte stå under marsj to dager før en konkurranse!

  Kos deg ikveld, jeg er så misunnelig!!
  Kan du tur fredag ?

  Berta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.