Kos og trening på Jar Skole.

I dag gikk Fant, Ebbie og jeg en times formiddagstur i Maridalen. Det er deilig å gå der nå, vi har nemlig funnet en sti som vi kan benytte oss av. Jeg synes det er litt plundrete å gå med både Fant og Ebbie på ski, derfor vandrer vi i skogen. Det er mange og virkelig flotte skiløyper i Maridalen, så jeg skal nok ta meg noen skiturer litt senere. Da skal Fant få være med meg. Ebbie og jeg har jo våre lydighetstreninger sammen, og da må jo vesle hjertebarnet mitt også få alenetid med mamsen sin – og da skal vi gjøre det som han liker aller best.

I kveld møtte jeg Birgitta og jentene hennes og Marie med flinke, søte Ellie. Ellie er ei nydelig og søt Welch frøken, som Fant måtte flørte litt med.

Det var kjempemorsomt med Fant i kveld. Det er så lenge siden han har vært så «på» som han var i kveld. Jeg har nok merket at han er blitt mere interessert i goddisbelønning og at han ikke er så «høyt» oppe lenger når vi er sammen med andre, og det var helt tydelig i dag. Han var kjempeglad for å se jentene sine. Det er jo ei stund siden det nå, for både Tutta og Tia har hatt løpetid den siste måneden.

Vi trente på innkalling, innkalling med stå, vi sprang sammen og jeg kommanderte «stå» (ballbelønning bak), lineføring, poteløft, lineføring på høgre og venstre side med snurr og kontakt. Jeg blir så motivert mht trening med han, når han klarer å jobbe så bra som i kveld. Jeg byttet på å belønne med ball, anda (gakk..gakken) hans og goddis. Morsomt!!!

Ebbie synes det er vanskelig å trene med mange andre rundt seg, særlig når det er Birgitta og Marie som trener med hundene sine. De er nemlig så innmari flinke til å belønne hundene sine. De har morsommme lyder, belønner med baller/pipeballer og ler og koser seg under trening. Da vil jo Ebbie også være med, må vite. Det er med andre ord flott trening for henne. Hun trenger å trene på kontakt med meg, når det er andre ting som distraherer henne.

Det er veldig koselig å ha slike treningskompisser!!!

Jeg gikk litt tilbake i treningen med Ebbie i kveld. Jeg belønnet litt oftere, brukte klikkeren for virkelig å fange de atferdene jeg likte, og brukte god belønning. Kjøttkake og ball.

Vi trente på lineføring med holdt, lineføring med venstre og høgre vendinger, stå under mars og dekk fra holdt. Jeg belønna også ro og kontakt når vi så på at de andre trente, for det trenger hun virkelig! Hun fikk også leke litt med Ellie og da var kvelden hennes virkelig fullkommen.

Vi avsluttet med en flott «stå under marsj» og «dekk fra holdt». DA ga vi oss. Vi ga oss på topp!!!

I dag har jeg planlagt to nye kurs/treninger for Ebbie og meg!   Det er bare såå morsomt! Mere om det kommer senere!!  Hihih..  😉

Fotoapparatet var med, men – ja, batteriet var flatt! Kun bilde av Fant, tatt med mobilen.

5 tanker på “Kos og trening på Jar Skole.

 1. En strålende dag for både deg og hundene idag mamma! 😀 Du har koselige dager du, som kan gjøre det du liker aller best! ❤ Tur, trening og kos med ungene dine!! 😀

  Så flinke de er blitt på alt dere trener. Jeg må bli med dere en dag snart å se på! Og snusken og jeg må trene litt.. Spesielt på denne bilkjøringen. Så jeg må kjøre neste gang vi skal noen steder. Etter selvfølgelig trening på å sitte i bilen.. 😉
  Kjakji

 2. Det var en koselig oppsummering 🙂

  Jeg ble egentlig litt flau over meg selv idag for jeg ropte så høyt når Ellie var flink hehe.

  Men det et fordi det er så gøy det 😀
  Dere er supre å trene med 😀 Koselig med skryt også 🙂

 3. De treningene deres høres så innmari koselige ut, både for mennesker og hunder!

  Der ser jeg jo Fante-gutten med anda si også. Herlig! (Av en eller annen grunn så jeg for meg en sånn gul badeand….).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.