Åhh, spennende!

Ebbie og jeg  har meldt oss på et  konkurransekurs i teknisk lydighet, helga 5-7 februar. Da det dessverre ikke ble noe av treffet hos Gry og Milli på Tjøme søndagen, meldte jeg oss heller på dette kurset. Det skal bli morsomt. Vi skal til Gry i mars, så nå får jeg både i «pose og sekk».

Fredagskvelden er det teori og inndeling i grupper. Lørdagen og halve søndagen er det trening og søndag ettermiddag er det uoffisiell lydighetskonkurranse. Ebbie og jeg kommer nok ikke til å gjøre det «stort» i den konkurransen, vi er ikke klare til å konkurrere enda. Målsettingen for denne helgen er at Ebbie og jeg skal ha det morsomt og lærerikt, vi skal suge til oss erfaring, bli veiledet og kose oss sammen med de andre.

Jeg er blitt  flinkere til ikke å avtale mange privattimer hver uke, og jeg har ikke kurs på Jar for øyeblikket. Det er nettopp fordi jeg gjerne vil ha tid til mine egne hunder og treninger i helger og på ukedager. Jeg har avtalt med meg selv, at jeg kun skal ha to kveldsavtaler pr uke i tilegg til kontorarbeid 3 dager. Det får holde, synes jeg. Det fungerer også kjempefint akkurat nå!

Birgitta og Tutta, Marie og Ellie og Silje med en av hundene skal også delta, så dette blir sikkert kjempemorsomt og veldig hyggelig!

Ellers møtte vi Birgitta og jentun hennes på Jar Skole i kveld, også. Marie og Ellie kunne ikke komme, så vi ble ikke så mange som trente. Ebbie og jeg trente på innkalling fra sitt, stå under mars og dekk fra holdt. Vi trente litt lineføring, også,  men det er en øvelse jeg ikke er glad i. Sikkert fordi Fant og jeg trente så masse på den da han var mindre, og det ikke gikk så bra. Jeg må virkelig ta tak i denne øvelsen.

Fant trente på innkalling med stå, lineføring, vanlig innkalling og noen freestyelmoment. Han var like flink i dag som i går, og smilte da han jobbet. Gullungen til mamma`n sin det, tenker jeg.

Nå må jeg krype til køys. «Ungene» er trøtte etter en fin dag, og sover godt der de ligger. I morgen skal jeg ha en privattime i Frognerparken midt på dagen. Turen vår blir nok lagt dit, tenker jeg. Det blir litt miljøtrening på Fant og Ebbie og så er det  koselig for meg å gå der, også.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Åhh, spennende!”

 1. Så bra at du får ei slik fin «erstatnings-helg»!
  Si ifra hvis du har tid til å bli med på snusetur i Nesbyen, det er så lenge siden vi har sett dere ‘live’ 😉

 2. Oi, oi, oi, så gøy Hilde!! Så flott at du får med deg kurs og treff. Tenk så mye dere lærer på kurset. Det skal blir veldig gøy å høre om Hilde!

  Nå ser jeg jo Fant med anda si’ igjen. Han må være veldig glad i den? Go’gutten:o)

 3. Skjønner godt at Fant liker den anda mamma. Spesielt når du går på tur med den, og detter… Gakk gakk gakk, sier den da.. 😛 Hihi..

  Så morsom den helgen din høres ut!! morsomt å få være med på konkurranse, selv om dere ikke er ordentlig klare.. 😉 Dere er best!! 😀

  Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.