Yess, morsomt!

I dag hadde Birgitta og jeg en privattime hver, med Anne Lise Ytreberg. Det ble en kjempefin opplevelse, både for meg og Ebbie.

Vi har prøvd å jobbe med lineføring og FVF en liten stund, men jeg har ikke vært noe fornøyd. Derfor var det nå virkelig godt å få en ekspert på område til å kikke på meg og Ebbie og å fortelle meg nøyaktig hva jeg skulle gjøre. Det gjorde Anne Lise, og jeg er nå full av pågangsmot og treningsiver når det gjelder disse to øvelsene.

Når Ebbie kommer inn i u.s. (som er veldig fin, synes jeg), detter hun rett ned i intensitet og begynner å kikke seg rundt. Hun faller helt ut, og synes egentlig at det er litt kjedelig. Når vi begynner å gå, kikker hun seg igjen rundt og dilter etter ved venstre fot. Dette synes jeg var blitt mye verre, synes egentlig at hun hadde litt positiv progresjon før, men nå var det ikke morsomt å trene på disse øvelsene.

Men i dag fikk jeg altså hjelp. Jeg har faktisk lov til å bruke litt goddis og lokke litt. Jeg skal belønne mye mere med meg selv først, for deretter å belønne med leke/goddis. Jeg skal også  jobbe med å «dra» med meg den høye treningsintensiteten Ebbie har under belønning, videre inn i u.s. og deretter inn i lineføringen.

Vi ble også enige om at jeg skal trene inn et «kontakt» ord, slik at jeg kan bestemme når jeg vil at hun skal ha kontakt med meg. «Følg med» er et greit ord. Etter klikkermetoden, skal jeg jo vente til hun selv tar kontak. Så lett som Ebbie blir opptatt av andre ting rundt henne, er det greit å kunne fortelle henne, at: » ja, jenta mi, nå jobber vi».

Jeg synes Ebbie hadde en flott framgang i løpet av treningen og det hadde vel egentlig jeg også (trur eg…). Det var nemlig ikke like enkelt å holde styr på Ebbie, kontakt, meg selv som belønning, vente ut litt etc etc….

Jeg fikk også hjelp til innlæringen av «hopp over hinder». Denne øvelsen hadde vi aldri prøvd oss på, men Ebbie og jeg klarte det bra. Vi trente noen ganger, og siste gangen gjorde vi hele øvelse. Ebbie satt i u.s, hun gikk lineføring mot hinderet, et elegant hopp over hinderet, hun kom inn i u.s etter hinderet og gikk med meg noen meter. Jeg tror hun satte seg ved holdt, også. Det var kjempemorsomt.

Vi skal prøve å få til en trening til med Anne Lise om 14 dager igjen. Det var jammen verdt pengene sine og mere til, den treningen vi hadde i dag.

Birgitta og Tutta koste seg også, og fikk god hjelp til det som Birgitta ville ha hjelp til.

Takk for i dag – nå er jeg trøtt!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “Yess, morsomt!”

  1. Så morsomt å se bilder fra dagen deres! Så fine dere er når dere går pent! Og det bildet hvor Ebbie ser opp på deg, er sååå fint!! :D’

    Kjakji ❤

  2. Så flinke dere er. Dere har jo så god kontakt. Det var lett å se på bildene. Lykke til videre!!!! :)))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.