Siste kursdag og litt til.

Søndagen var det Elisabeth Isaksen som skulle være instruktør for oss. Lørdag gikk hun nemlig opp til sin dommerprøve og besto den. Så flink som hun er, hadde jeg ikke ventet noe annet, egentlig!

Det var iskaldt denne dagen, minus 18 kalde da vi startet, men vi jobbet på og holdt varmen. Marie og Silje fant en fin måte å gjøre det på.

Ebbie var ikke helt seg selv denne dagen, synes jeg. Hun var veldig urolig og ukonsentrert, men hun tok seg inn og jobbet bra i perioder. Det hele begynte da vi skulle trene «innkalling fra sitt». Vi skulle begynne med litt valpeinnkalling og da skulle Elisabeth holde henne, mens jeg sprang langt ifra. Jeg hadde egentlig glemt at Ebbie blir kjemperedd når hun blir holdt i halsbåndet, og jeg så at hun sank sammen etter et par repetisjoner. Det var da hun begynte å «trampe» litt rundt. Det satt nok litt i resten av dagen.

Vi tok et par repetsjoner da hun satt alene og det er hun kjempeflink til. God fart og en fin innkomst. Elisabeth sier at 9 av 10 innkallinger skal foregå UTEN at hunden kommer inn i u.s, så det skal vi trene på heretter.

Ellers tok vi en «dekk fra holdt». Her fikk hun karakteren 9, fordi hun ikke la seg helt ned. Det er noe hun sjelden gjør, jeg skylder litt på kulda. Dette er slutten av øvelsen, jeg er kommet inntil henne og hun venter på kommandoen «sitt opp».

Tannvisning seinere på dagen gikk veldig bra. Hun fikk 10 på den øvelsen.

Innkallingen som vi ble bedømt etter, ga oss en 9`er. Hun touchet beinet mitt da hun kom inn i u.s. Men jeg er kjempefornøyd. For å unngå at hun dytter på meg, eller hopper på meg ved innkomst, skal jeg begynne med å ta et lite skritt til høyre når hun er på vei inn. Da vil jeg unngå dette, og hun vil slutte med å støte på meg.

Her er et bilde fra lørdagen da vi trente hopp over hinder. I klasse to skal jeg sende henne over og hun skal hoppe tilbake til meg over hinderet. Det var kjempemorsomt. Se hvor morsomt både hun og jeg synes dette er.

Det som var rart søndagen, var at hver gang jeg skulle kommandere «fot» når hun satt i u.s, kom hun ikke etter meg. Hun ble bare sittende. Jeg lover, det har hun aldri gjort før. Om hun ikke kan gå noe særlig lineføring, har hun alltid kommet etter meg. Jeg grublet høyt og lavt og skjønte ingenting.

Før mandagen, DA kom jeg på hvorfor. Som Elisabeth sier: «hunden gjør ikke feil». Ganske sant, for hva hadde ikke vi trent på sammen med Anne Lise Ytreberg torsdagen? Jo, «følg med» kommando i u.s. Hun satt i u.s med full kontakt og etter en stund, hadde vi skikkelig belønning med ball-lek. Jeg begynte å bruke denne kommandoen søndag, og da forventet jo Ebbie at hun skulle bli belønna for å sitte der, og ikke at hun skulle gå sammen med meg.

Jaja, kjempekjedelig da, jeg blei jo så skuffa, men nå vet jeg jo grunnen til det og da må jeg trene på å legge inn fot-kommandoen etterpå. Hvem har sagt at det skal være enkelt å trene hund? Morsomt, derimot – DET skal det være. Lek og latter gjør innlæringen morsom, og det skal jeg bruke som mitt hemmelige våpen når jeg og Ebbie skal jobbe med lineføringen/FVF. Ikke sant, Marie?

Ellers var nok hundene slitne denne dagen. Tutta bjeffa gjennom hele programmet sitt, Lord sprang ut av ringen to ganger og Ellie bjeffa på instruktør/dommer Elisabeth. Det var nok slitsomt for dem, med to dager på kurs.

Lek er viktig under innlæring. Her leker Birgitta og Tutta seg med øvelsen «ruta».

 Her er gjengen fra kurset i helga. Vi flytta oss etter sola, for den varmet bittelittegrann. Marie er litt gjemt, ser jeg.

Mandagen våkna jeg opp litt støl i kroppen etter all springingen og lekingen med Ebbie. Ryggen min er jo slik, og jeg tenkte at det var jo å leve med.

Da jeg skulle ta på meg sokken, bøyde jeg meg forkjært og da smalt det liksom litt til nederst i korsryggen. Ikke noe godt. Konk. kurset hadde trening på kvelden. Jeg og Ebbie møtte opp, men jeg klarte jo ikke springe eller leke med Ebbie, derfor ble det bare litt ro og kontakt trening på henne. Det var egentlig ganske greit for Ebbie, i og med at hun var så høyt opp søndagen. Vi tok en tannvisning og felledekk i tre minutter med de andre også. Jeg gikk ikke langt ifra, belønna bare to ganger og hun reiste seg opp en gang. Det var ganske kaldt, derfor tilskriver jeg det kulda.

I dag har vi hatt en hviledag. Ungene har ikke trent noe særlig, bare fått et par godbitsøk i hagen og trent litt apportering. Hihi…..  Ebbie apporterte druer i dag. Det synes hun var rart, gitt. Fant apporterer det jeg ber han om, der er han veldig flink. Ellers er det greit å ha «hjelpehunder» i huset. De tar opp det jeg mister, slik at jeg slipper å bøye meg. Dårlig fokus på dette bilde, men slik leker de altså, «ungene» mine.

David og Martine laget middag i dag, deilig å få maten servert!! Nå skal jeg legge meg på sofaen og slappe av resten av kvelden.

Takk til Marie, jeg har nemlig stjålet noen bilder fra bloggen hennes. www.siellie.blogspot.com

 

3 tanker på “Siste kursdag og litt til.

 1. Ebbi er super rask på innkalling, det er så artig å se! Hu er jo så trygg på øvelsene til kl. 1 utenom fri ved fot som du jobber med. Sjekket svesnk kl. 1 den var litt anderledes men jeg har bare en ting å si, Uddevalla, Uddevalla!!!
  Sendt deg to mail med noe hemmelig, hi hi……
  Gleder meg til neste torsdag! Hoppla!

  Anne Kari Helene, ps, den var til deg Karoline.

 2. Her var det mange fine bilder mamma! Så fin kontakt som Ebbie har med deg når dere trener, kjempe morsomt å se på! 😀 Også er hun jo bare sååå søt når hun løper fort. Da legge hun seg ned et hakk, også krymper hun seg litt sammen i tillegg!! 😀 ❤
  Du må passe på denne ryggen din mamma, det sier jeg hele tiden! 😉

  Birgitta: Hihi, jeg lurer alltid på hva du skal skrive under som! 😉 Ebbie og jeg har en overraskelse til mamma! 😉 Den skal hun egentlig få som bursdagsgave, men i og med at det er sååå lenge til, så skal hun få den nå snart… Jeg klarer ikke vente. Jeg er nesten like spent som mamma… 😛

  Klem klem 😀

 3. Oioi reklame jo! Hihi!
  Jeg gjemmer meg under dyna mi jeg ser jeg tjihi.
  Vi skal ha det kjempegøy på trening framover! Tusen takk for at du sendte meg det svenske reglementet forresten 🙂 Og god bedring med ryggen.
  Spennende å lese dine tanker fra søndagen, det var noe jeg ikke hadde fått med meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.